Burger με κεμπάπ από μοσχαρίσιο μπιφτέκι με κύμινο
Υλικά
-
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος άπαχος από το νουά
-
6 κουτ. σούπας φρυγανιά
-
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο σοταρισμένο σε λίγο εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
-
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
-
1 κουτ. γλυκού κύμινο
-
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
-
100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
-
2 αυγά
-
ανάλογο πιπέρι και αλάτι
-
Υλικά για τη σως γιαουρτιού
-
4 κουτ. σούπας γιαούρτι χαμηλών λιπαρών
-
1 κουτ σούπας Hellmann’s Real μαγιονέζα
-
2 1/2 κουτ. γλυκού κόλιανδρος τριμμένος
-
ανάλογο πιπέρι και αλάτι
-
Υλικά για το στήσιμο του wrap burger
-
4 τορτίγιες
-
4 κουτ. σούπας σως γιαουρτιού
-
λίγη Hellmann’s Κέτσαπ Classic
-
λίγη Hellmann’s Mild μουστάρδα
-
4 ψημένα μοσχαρίσια κεμπάπ
-
4 φύλλα μαρουλιού
-
8 φέτες ντομάτας
-
8 φέτες αγγουριού κομμένα σε λουρίδες
-
4 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τον κιμά, ρίχνουμε όλα τα υλικά μέσα σε ένα μπόλ και τα ζυμώνουμε καλά.
-
2
Τοποθετούμε τη ζύμη του κιμά στο ψυγείο για 30΄ για να δέσει.
-
3
Στη συνέχεια πλάθουμε μακρόστενα μπιφτέκια όπως τα κεμπάπ και τα ψήνουμε στο γκριλ.
-
4
Για τη σως γιαουρτιού, ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε καλά
-
5
Για το στήσιμο του wrap burger, τοποθετούμε τις τορτίγιες στον πάγκο.
-
6
Αλείφουμε με τη σως γιαουρτιού.
-
7
Τοποθετούμε όλα τα υπόλοιπα υλικά κατά μήκος. Ρολάρουμε σφικτά.
-
8
Ψήνουμε για 4΄σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C.
-
9
Τέλος κόβουμε τα wrap burger στην μέση και τα σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια