Burger με κιμά από κοτόπουλο και σως με κάρυ

,

Burger με κιμά από κοτόπουλο  και σως με κάρυ

Τι χρειαζόμαστε:

Υλικά για τη ζύμη του κιμά κοτόπουλου:

  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλου
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 2 ασπράδια και 1 κρόκο αυγού
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας Hellmann’s Dijonnaise
  • Λίγο θυμάρι
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πελτέ τομάτας Pummaro Pummaro
  • ½ μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ σούπας τριμμένο καρότο και πολύ καλά στημένο
  • Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  • 100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Άλτις Παραδοσιακό

Υλικά για την αρωματική σως

  • 4 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
  • 2 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη

Υλικά για το στήσιμο του μπέργκερ

  • 4 φέτες ψωμιού ολικής άλεσης για μπέργκερ η κανονικό ψωμί για μπέργκερ
  • 4 κουτ. σούπας αρωματική σως
  • 4 μαρουλόφυλλα
  • 4 φέτες ντομάτας
  • 4 φέτες πράσινη πιπεριάς
  • Πέταλα παρμεζάνας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Κιμάδες
Συνταγές προϊόντων: Hellmanns
Σερβίρει: 4
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Εκτέλεση για τη ζύμη του κιμά:

  1. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο και τα σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν
  2. Κατόπιν, σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα σοταρισμένα λαχανικά
  3. Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σφίξει ο κιμάς
  4. Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει ο κιμάς για 30΄
  5. Βγάζουμε το μίγμα του κιμά και πλάθουμε μπιφτέκια

Εκτέλεση για το μαγείρεμα στον ατμό

  1. Βρίσκουμε μία κατσαρόλα βαθιά και χαμηλή σε ύψος και βάζουμε μέσα νερό περίπου 10-15 cm σε ύψος από τη βάση του σκεύους
  2. Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό σουρωτήρι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο
  3. Μόλις το νερό πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τοποθετούμε τα μπιφτέκια στα τοιχώματα του σουρωτηριού
  4. Κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας ή εναλλακτικά με αλουμινόχαρτο
  5. Μαγειρεύουμε στον ατμό έως ότου σφίξουν και μαγειρευτούν τα μπιφτέκια

Εκτέλεση για την αρωματική σως

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί

Εκτέλεση για το στήσιμο:

  1. Τοποθετούμε όλα τα υλικά με τη σειρά και σερβίρουμε

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Πιπερίτσα η καυτερή
    Το να γράψει κανείς λίγα λόγια για την καυτερή ...
    Βιταμίνες Β' μέρος
    Αφού είδαμε τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες στο πρ...
    Ντομάτα: η
    Η ντομάτα είναι από τα πιο αγαπημένα μας καλοκα...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αλμυρά σνακ
    Ένα βιβλίο 45 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζου Ειρηνη
    Homemade Junk Food
    Ένα βιβλίο 33 αγαπημένων συνταγών, του/της DarkParadise
    Χωρίς τύψεις
    Ένα βιβλίο 13 αγαπημένων συνταγών, του/της DarkParadise