Burger με κιμά από κοτόπουλο και σως με κάρυ
Υλικά
-
Υλικά για τη ζύμη του κιμά κοτόπουλου
-
600 γρ. κιμά κοτόπουλου
-
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-
2 ασπράδια και 1 κρόκο αυγού
-
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κουτ. σούπας Hellmann’s Dijonnaise
-
Λίγο θυμάρι
-
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας Pummaro
-
1/2 μέτριο πράσο ψιλοκομμένο
-
2 κουτ σούπας τριμμένο καρότο και πολύ καλά στημένο
-
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
-
100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
-
Υλικά για την αρωματική σως
-
4 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
-
2 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη
-
Υλικά για το στήσιμο του μπέργκερ
-
4 φέτες ψωμιού ολικής άλεσης για μπέργκερ η κανονικό ψωμί για μπέργκερ
-
4 κουτ. σούπας αρωματική σως
-
4 μαρουλόφυλλα
-
4 φέτες ντομάτας
-
4 φέτες πράσινη πιπεριάς
-
Πέταλα παρμεζάνας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι, το πράσο και το καρότο και τα σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθούν
-
2
Κατόπιν, σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα σοταρισμένα λαχανικά
-
3
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σφίξει ο κιμάς
-
4
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει ο κιμάς για 30΄
-
5
Βγάζουμε το μίγμα του κιμά και πλάθουμε μπιφτέκια
-
6
Βρίσκουμε μία κατσαρόλα βαθιά και χαμηλή σε ύψος και βάζουμε μέσα νερό περίπου 10-15 cm σε ύψος από τη βάση του σκεύους
-
7
Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα ένα μεταλλικό σουρωτήρι και το αλείφουμε με ελαιόλαδο
-
8
Μόλις το νερό πάρει βράση χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τοποθετούμε τα μπιφτέκια στα τοιχώματα του σουρωτηριού
-
9
Κλείνουμε με το καπάκι της κατσαρόλας ή εναλλακτικά με αλουμινόχαρτο
-
10
Μαγειρεύουμε στον ατμό έως ότου σφίξουν και μαγειρευτούν τα μπιφτέκια
-
11
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί
-
12
Τοποθετούμε όλα τα υλικά με τη σειρά και σερβίρουμε
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια