Burger με μπιφτέκι κοτόπουλου με πράσινο μήλο
Υλικά
-
Υλικά για τα μπιφτέκια κοτόπουλου
-
1/2 κιλό κιμά κοτόπουλου
-
3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
-
2 ασπράδια και 1 κρόκο αυγού
-
1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-
1 κουτ. σούπας Hellmann’s Dijonnaise
-
1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας Pummaro
-
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
-
3 κουτ. σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Άλτις Παραδοσιακό
-
Υλικά για το στήσιμο του μπέργκερ
-
4 ψωμάκια μπέργκερ
-
Ψημένα μπιφτέκια κοτόπουλου
-
4 κουτ. σούπας Hellmann’s Mild Μουστάρδα
-
4 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
-
4 φύλλα μαρουλιού
-
4 φέτες πράσινο μήλο
-
4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή
-
4 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και προσθέτουμε στη συνέχεια το κρεμμύδι και το σοτάρουμε ελαφρά μέχρι να μαραθεί
-
2
Κατόπιν, σε ένα μπολ ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα σοταρισμένα λαχανικά
-
3
Ζυμώνουμε καλά μέχρι να σφίξει ο κιμάς
-
4
Τοποθετούμε το μπολ στο ψυγείο για να δέσει ο κιμάς για 30΄
-
5
Βγάζουμε το μίγμα του κιμά και πλάθουμε μπιφτέκια
-
6
Αλείφουμε στα ψωμάκια τη Hellmann’s μουστάρδα και τη Hellmann’s Light
-
7
Τοποθετούμε το μαρούλι, τα ψημένα μπιφτέκια, το πράσινο μήλο, την καπνιστή γαλοπούλα και το τυρί χαμηλών λιπαρών
-
8
Κλείνουμε και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια