Burger με μπιφτέκι σολομού με γλυκιά & καυτερή σως

16 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

4
  1. Υλικά για το burger σολομού
  2. 1 κιλό φρέσκος σολομός, καλά καθαρισμένος
  3. 2 τμχ. φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
  4. 150 γρ. φασολάκια ψιλά, βρασμένα και ψιλοκομμένα
  5. 1 κουτ. γλυκού oyster sauce
  6. 1 κουτ. γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο
  7. 4-5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
  8. 1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  9. 2 κουτ. σούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μυρώνια ή κόλιανδρο
  10. Ξύσμα και χυμό από 1 μοσχολέμονο
  11. Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
  12. 100 ml ηλιέλαιο για το ψήσιμο
  13. Λίγο αλεύρι
  14. Υλικά για το γλυκό καυτερό dressing
  15. 4 κουτ. σούπας Hellmann’s Real Μαγιονέζα
  16. 3 κουτ. σούπας sweet chilly σος
  17. 1 1/2 δόση σε μέγεθος μπιζελιού wassabie από άγριο ράπανο σε πάστα ( προαιρετικά )
  18. 2 κουτ. σούπας τριμμένο καρότο
  19. 2 κουτ. σούπας τριμμένο λάχανο
  20. Υλικά για το burger
  21. 4 ψωμάκια burger
  22. 4 μπιφτέκια σολομού (ψημένα στο γκρίλ ή στο τηγάνι)
  23. 4 φέτες από ώριμο αβοκάντο ή φέτες αγγουριού
  24. 4 φέτες μαρουλιού
  25. 4 κουτ. σούπας γλυκό και καυτερό dressing

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ψιλοκόβουμε τον σολομό και τον λιώνουμε στο μπλέντερ

  2. 2

    Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης του μέσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά

  3. 3

    Φτιάχνουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές αφού πρώτα τα αλευρώσουμε.

  4. 4

    Αλείφουμε τα ψωμάκια burger με το γλυκό καυτερό dressing

  5. 5

    Τοποθετούμε τα μαρούλια

  6. 6

    Τοποθετούμε τα ψημένα μπιφτέκια, τις φέτες από το αβοκάντο ή το αγγούρι

  7. 7

    Σερβίρουμε

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Hellmanns
Hellmanns @cook_8501080
στις
,
Η μαγειρική στα καλύτερά της!
Δες περισσότερα