Burger με μπιφτέκι σολομού με γλυκιά & καυτερή σως
Υλικά
-
Υλικά για το burger σολομού
-
1 κιλό φρέσκος σολομός, καλά καθαρισμένος
-
2 τμχ. φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
-
150 γρ. φασολάκια ψιλά, βρασμένα και ψιλοκομμένα
-
2 αυγά
-
1 κουτ. γλυκού oyster sauce
-
1 κουτ. γλυκού καβουρδισμένο σησαμέλαιο
-
4-5 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
-
1/2 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
-
2 κουτ. σούπας φρέσκα ψιλοκομμένα μυρώνια ή κόλιανδρο
-
Ξύσμα και χυμό από 1 μοσχολέμονο
-
Ανάλογο πιπέρι και αλάτι
-
100 ml ηλιέλαιο για το ψήσιμο
-
Λίγο αλεύρι
-
Υλικά για το γλυκό καυτερό dressing
-
4 κουτ. σούπας Hellmann’s Real Μαγιονέζα
-
3 κουτ. σούπας sweet chilly σος
-
1 1/2 δόση σε μέγεθος μπιζελιού wassabie από άγριο ράπανο σε πάστα ( προαιρετικά )
-
2 κουτ. σούπας τριμμένο καρότο
-
2 κουτ. σούπας τριμμένο λάχανο
-
Υλικά για το burger
-
4 ψωμάκια burger
-
4 μπιφτέκια σολομού (ψημένα στο γκρίλ ή στο τηγάνι)
-
4 φέτες από ώριμο αβοκάντο ή φέτες αγγουριού
-
4 φέτες μαρουλιού
-
4 κουτ. σούπας γλυκό και καυτερό dressing
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ψιλοκόβουμε τον σολομό και τον λιώνουμε στο μπλέντερ
-
2
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της ζύμης του μέσα σε ένα μπολ και τα ζυμώνουμε καλά
-
3
Φτιάχνουμε μπιφτέκια και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ηλιέλαιο και από τις δύο πλευρές αφού πρώτα τα αλευρώσουμε.
-
4
Αλείφουμε τα ψωμάκια burger με το γλυκό καυτερό dressing
-
5
Τοποθετούμε τα μαρούλια
-
6
Τοποθετούμε τα ψημένα μπιφτέκια, τις φέτες από το αβοκάντο ή το αγγούρι
-
7
Σερβίρουμε
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια