Burger με ψάρι ποσέ με άλειμμα από σως λεμονιού
Υλικά
-
4 ψωμάκια μπέργκερ
-
4 μικρές φέτες ψάρι γλώσσας το οποίο έχουμε κάνει ποσέ
-
4 κουτ. σούπας αρωματική σως λεμονιού
-
4 φύλλα μαρουλιού
-
4 φέτες βραστού καρότου
-
4 φέτες βραστού κολοκυθιού
-
λίγος ψιλοκομμένος άνηθος
-
1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός λαχανικών
-
ανάλογο αλάτι και πιπέρι
-
Υλικά για την αρωματική σως λεμονιού
-
4 κουτ. σούπας Hellmann’s Light
-
ξύσμα από 2 μοσχολέμονα
-
1 1/2 κουτ. σούπας χυμό από μοσχολέμονο
-
1 κουτ.γλυκού μέλι
-
1 κουτ. γλυκού Hellmann’s Mild Mουστάρδα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για το ψάρι ποσέ, σε ένα τηγάνι ρίχνουμε νερό και τον Knorr «Σπιτικός» ζωμό λαχανικών, λίγο αλάτι και πιπέρι και 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο.
-
2
Αφήνουμε να πάρει βράση και τοποθετούμε τα φιλέτα της γλώσσας.
-
3
Μαγειρεύουμε για 5-7‘ ανάλογα το πάχος της γλώσσας.
-
4
Βγάζουμε τα φιλέτα της γλώσσας από το τηγάνι και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
-
5
Για το στήσιμο του μπέργκερ, αλείφουμε τη σως λεμονιού στα ψωμάκια και τοποθετούμε με τη σειρά τα υλικά, πρώτα το μαρούλι και ακολουθούν, το ποσέ ψάρι, τα βραστά λαχανικά και ο ψιλοκομμένος άνηθος
-
6
Κλείνουμε και σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια