Cake «καρυδάτο»
Νοστιμότατο cake καρύδας!
Λίγα μυστικά ακόμα
Ευχαριστούμε την dcroula για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
1 1/2 κούπες καστανή ζάχαρη
-
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
-
3 κ.σ. ινδική καρύδα
-
4 αυγά
-
1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
-
250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο mixer το βούτυρο με τη ζάχαρη.
-
2
Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά χτυπώντας καλά.
-
3
Έπειτα ρίχνουμε τον χυμό, το ξύσμα πορτοκαλιού και την καρύδα και στο τέλος το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
-
4
Μετά αδειάζουμε το μείγμα σε μία μεγάλη φόρμα cake καλά βουτυρωμένη.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για μία ώρα περίπου. Όταν ψηθεί το αφήνουμε για 10 λεπτά να σταθεί και ξεφορμάρουμε.
Σχόλια (16)