Cake Ferrero Rocher
Σούπερ σοκολατένια, γευστική και πανεύκολη τούρτα γενεθλίων!
Λίγα μυστικά ακόμα
Έφτιαξα το κέικ-τούρτα στα γενέθλια της κόρης μου και ξετρελάθηκαν!!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Κοσκινίζουμε τη φαρίνα με το μπέικιν και το κακάο σε μπολ. Χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη καλά να ασπρίσει το μείγμα, προσθέτουμε τους κρόκους έναν έναν, συνεχίζουμε να ενωθούν. Ρίχνουμε το γάλα ή την κρέμα γάλακτος, προσθέτουμε το αλεύρι-κακάο να ενσωματωθεί καλά.
-
2
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή, την ρίχνουμε λίγη λίγη ανακατεύοντας με σπάτουλα απαλά.
-
3
Παίρνουμε 2 στρογγυλά ταψάκια 18 ή 22 εκ.,τα λαδώνουμε καλά και τα πασπαλίζουμε με αλεύρι,μοιράζουμε το μείγμα.
-
4
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν, ετοιμάζουμε το γλάσο.
-
5
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα. Χτυπάμε στο μίξερ βιτάμ με την μερέντα καλά.
-
6
Προσθέτουμε και τη λιωμένη σοκολάτα χτυπώντας καλά να ενωθούν.
-
7
Παίρνουμε 5-6 σοκολατάκια ferrero και τα πιέζουμε με την παλάμη μας να σπάσουν ελαφρά. Βάζουμε σε πιατέλα το πρώτο κέικ-παντεσπάνι, απλώνουμε την μισή κρέμα-γλάσο, απάνω ρίχνουμε τα σπασμένα σοκολατάκια.
-
8
Επάνω ακουμπάμε το δεύτερο παντεσπάνι, πιέζουμε ελαφρά να ενώσει με την κρέμα. Καλύπτουμε γρήγορα όλη την τούρτα με το σοκολατένιο γλάσο-κρέμα (για να μην μας πήξει η σοκολάτα).
-
9
Διακοσμούμε με σοκολατάκια ferrero και τριμμένα φουντούκια.
-
10
Βάζουμε στο ψυγείο 4-5 ώρες να παγώσει. Τοποθετούμε τα κεράκια και είμαστε πανέτοιμοι!
Σχόλια (25)
Καταχωρήθηκε στα αγαπημένα. Πλησιάζουν γιορτές και οπωσδήποτε θα την φτιάξω!!!
Σε ευχαριστώ πολύ για την συνταγή