ΠΟΛΥΑΝΘΗ
ΠΟΛΥΑΝΘΗ @anthi1964
ΒΟΛΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ

Είναι ένα νόστιμο και εύκολο κέικ με λιωμένα λεμόνια.

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λεμόνια με δύο πορτοκάλια και λιγότερη ζάχαρη. Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 350 γρ. αμύγδαλα τριμμένα σκόνη
  2. 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
  3. 1 κ.γ μπ.πάουντερ
  4. 3 μεγάλα λεμόνια
  5. Σιρόπι
  6. χυμό απο δύο λεμόνια
  7. ξύσμα απο ένα λεμόνι
  8. 50 γρ. ζάχαρη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βράζουμε τα λεμόνια για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.

  2. 2

    Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

  3. 3

    Παίρνουμε το λεμόνια τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη.

  4. 4

    Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τα λιωμένα λεμόνια και το μπ. πάουντερ.

  5. 5

    Ψήνουμε στούς 160-170C για μία περίπου ώρα.

  6. 6

    Εάν θέλουμε σιροπιάζουμε ή κόβοντας κάθε κομμάτι ρίχνουμε απο μία κουταλιά σιρόπι.

Σχόλια (21)

Από

ΠΟΛΥΑΝΘΗ
στις
ΒΟΛΟΣ,ΕΛΛΑΔΑ