Capri Torta (κέικ λεμονιού)
Είναι ένα νόστιμο και εύκολο κέικ με λιωμένα λεμόνια.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα λεμόνια με δύο πορτοκάλια και λιγότερη ζάχαρη. Η συνταγή είναι του Στέλιου Παρλιάρου!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!
Υλικά
-
350 γρ. αμύγδαλα τριμμένα σκόνη
-
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
-
6 αυγά
-
1 κ.γ μπ.πάουντερ
-
3 μεγάλα λεμόνια
-
Σιρόπι
-
χυμό απο δύο λεμόνια
-
ξύσμα απο ένα λεμόνι
-
50 γρ. ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Βράζουμε τα λεμόνια για μία ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
-
2
Στο μπόλ του μίξερ χτυπάμε τα αυγά με την μισή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
-
3
Παίρνουμε το λεμόνια τα κόβουμε στη μέση βγάζουμε τα κουκούτσια και τα λιώνουμε στο μπλέντερ με την υπόλοιπη ζάχαρη.
-
4
Στο μίγμα των αυγών προσθέτουμε την αμυγδαλόψιχα, τα λιωμένα λεμόνια και το μπ. πάουντερ.
-
5
Ψήνουμε στούς 160-170C για μία περίπου ώρα.
-
6
Εάν θέλουμε σιροπιάζουμε ή κόβοντας κάθε κομμάτι ρίχνουμε απο μία κουταλιά σιρόπι.
Σχόλια (21)