Caramel Sauce
Ξέρω ότι έχει πολλές παρόμοιες συνταγές στο σάιτ, αλλά μετά από πολλές δοκιμές, κατέληξα σε αυτή!
Λίγα μυστικά ακόμα
Όσο λιώνει η ζάχαρη καλό θα ήταν να μην ανακατεύουμε καθόλου. Αν έχουμε χαμηλή φωτιά δεν υπάρχει περίπτωση να μην πετύχει.Με την προσθήκη νερού αποφεύγουμε να σβολιάσει η ζάχαρη και να μην λιώσει ομοιόμορφα.Καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο ούτως ώστε να αποφύγετε, στη φάση που θα αφρίζει, να ξεχειλίσει και να σας κάψει.Μην δοκιμάσετε με βιτάμ ή άλλο βούτυρο γιατί δεν θα πετύχει η υφή, ούτε το άρωμα. Η υφή της είναι πηχτή σαν μερέντα, αν θέλουμε όμως να την χρησιμοποιήσουμε σαν sauce τη ζεσταίνουμε λίγο στο μικροκυμάτων.Τη βασική συνταγή τη βρήκα εδώ έχω κάνει όμως κάποιες αλλαγές ως προς τις δοσολογίες. Ελπίζω να την απολαύσετε! Ευχαριστούμε την ANGOLINA για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
2 φλυτζάνια κρυσταλική ζάχαρη
-
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-
50 γρ. βούτυρο αγελάδας
-
λίγο νερό
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε μέτρια φωτιά βάζετε τη ζάχαρη με λίγο νερό, τόσο όσο να βραχεί η ζάχαρη.
-
2
Καθώς το νερό θα εξατμίζεται η ζάχαρη θα γίνει σαν άμμος, σιγά σιγά όμως θα αρχίσει να υγροποιείται.
-
3
Περιμένουμε μέχρι να πάρει ένα καστανό χρώμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
4
Προσθέτουμε στο σιρόπι την κρέμα γάλακτος, την οποία προηγουμένως έχουμε ζεστάνει λίγο, να είναι χλιαρή. Προσοχή το μείγμα θα αφρίσει έντονα. Δεν πανικοβαλλόμαστε, ανακατεύουμε αργά.
-
5
Προσθέτουμε και το βούτυρο, που θα αφρίσει κι αυτό, αλλά λιγότερο. Ανακατεύουμε μέχρι να κάτσει.
-
6
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βαζάκι και αφού κρυώσει το διατηρούμε στο ψυγείο.
Σχόλια (15)