Carrot Cake με cream cheese frosting
Ειναι η πιο νόστιμη και ευκολη συνταγή για κέικ καρότου!Με επικάλυψη κρέμα τυριού!
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγω έβαλα στη φόρμα λαδόκολα για να μην κολλήσει.Τα καρότα τα έβαλα στο μούλτι.Τυρι χρησιμοποιησα Philadelphia.
Υλικά
-
2 ποτήρια ζάχαρη
-
1 1/2 ποτήρι λάδι
-
4 αυγά
-
2 ποτήρια αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
-
2 κουταλάκια μαγειρικής σόδας
-
1 κουταλάκι αλάτι
-
1 κουταλάκι κανέλα
-
3 ποτήρια καρότα τριμμένα
-
100 γρ. καρύδια αλεσμέμα
-
Για την κρέμα τυριου
-
500 γρ.ζάχαρη άχνη
-
250 γρ. τυρί κρέμα (θερμ.δωμ)
-
50 γρ. βουτυρο ανάλατο (θερμ.δωμ)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 150.
-
2
Σε ένα μπόλ ανακατέυετε το λάδι και τη ζάχαρη, προσθέστε και τα αυγά.
-
3
Κοσκινίζετε σε άλλο μπόλ το αλέυρι, τη σόδα, κανέλα και αλάτι και τα προσθέτουμε στο υγρό μείγμα.
-
4
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ενα ταψί 22cm, και βάζομε το μείγμα και ψήνουμε για 70-80 λεπτά.
-
5
Όταν είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με ασημόκολλα και το αφήνουμε ενα ολόκληρο 24ωρο.
-
6
Για το frosting, βαζετε όλα τα υλικα στο μιξερ στη 2η ταχύτητα μέχρι να ενωθουν τα υλικα.
-
7
Βγάζετε το κέικ απο τη φορμα και το μοιραζετε σε 2, γεμιζετε στη μεση και το σκεπάζετε με το πανω κομμάτι..και αλείφετε την υπολοιπη κρέμα πανω και στα πλάγια.
-
8
Στολίστε με καρύδια.
-
9
Το αφήνετε λίγο στο ψυγείο προ το σερβίρετε.
Σχόλια