κύρια φωτογραφία συνταγής Cheececake με σοκολάτες Mars
Angelina247
Angelina247 @cook_8455028
,

Το γνωστό μας cheececake, αλλά με σοκολάτες Mars.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή τη βρήκα σε διάφορα ξένα site, τη μετέφρασα και τη παραθέτω. Δεν την έχω φτιάξει ακόμα, αλλα μόνο και μόνο απο την περιγραφή, φαντάζομαι οτι θα είναι τέλεια.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8 άτομα
  1. 250 γρ. μπισκότα με γεύση σοκολάτα σκέτα
  2. 150 γρ. λιωμένο βουτηρο ή μαργαρίνη + επιπλέον 20 γρ.
  3. 300 ml. κρέμα γάλακτος (αναφέρεται ως thickened cream έχει 35-18% λιπαρά)
  4. 2 κ.γ. καφέ ζάχαρη
  5. 50 γρ. σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε κομματάκια
  6. 3 κουταλάκια ζελατίνη
  7. 60 ml. βραστό νερό
  8. 2 πακέτα τυρί κρέμα (250 γρ. το ένα)
  9. 110 γρ. πολύ ψιλή ζάχαρη (caster/superfine sugar, αν δεν έχουμε χτυπάμε τη κρυσταλλική ζάχαρη στο μπλέντερ για λίγο)
  10. 3 σοκολάτες Mars κομμένες σε μικρά κομματάκια (60 γρ. η μια)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Θρυματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ ή με το χέρι, προσθετουμε το λιωμένο βούτηρο και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Βάζουμε τα μπισκότα σε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. και τα πιέζουμε με το χέρι.

  3. 3

    Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να σφίξει.

  4. 4

    Στη συνέχεια ανακατεύουμε 2 κουταλάκια τυρί κρέμα με τη καφέ ζάχαρη και το επιπλέον βούτηρο.

  5. 5

    Βάζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά και το ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη (περίπου 3-4 λεπτά).

  6. 6

    Το αφήνουμε στην άκρη, και σε ένα άλλο τηγανάκι λίωνουμε τη σοκολάτα γάλακτος με 2 κουταλιές τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο.

  7. 7

    Το αφήνουμε και αυτό στην άκρη και διαλύουμε τη ζελατίνη σε νερό και την αφήνουμε να κρυώσει.

  8. 8

    Χτυπάμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα με τη ψιλή ζάχαρη και την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και στη συνέχεια προσθέτουμε ανακατεύοντας το μείγμα της ζελατίνης μαζί με τις κομμένες Mars.

  9. 9

    Ρίχνουμε το μισό απο το μείγμα μας στο ταψί με το μπισκότο, απο πάνω ραντίζουμε το μισό απο το πρώτο μείγμα με τη καφέ ζάχαρη και τη κρέμα και μετά ραντίζουμε το μίσο απο το δεύτερο μείγμα με τη σοκολάτα γάλακτος.

  10. 10

    Πέρνουμε ένα ξυλάκι για σουβλάκι το τραβάμε μπρός πίσω μέσα στο μείγμα του ταψίου ώστε να δημιουργηθούν "νερά".

  11. 11

    Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το υπόλοιπο μισό της κρέμα τυριού και των άλλων 2 μειγμάτων.

  12. 12

    Το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.

  13. 13

    Το κόβουμε και είναι έτοιμο!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (4)

ΚΑΡΜΕΝ
ΚΑΡΜΕΝ @cook_8453863
Μπράβο για την συνταγή σου,το έχω φάει και το λατρεύω!!!! Θα το φτιάξω σίγουρα!!!!

Από

Angelina247
Angelina247 @cook_8455028
στις
,
Να μάθει κανείς να σκέφτεταιΣτα σχολεία μας κανείς δεν έχει πια την παραμικρή ιδέα αυτού του πράγματος.F. Nietzsche
Δες περισσότερα