Cheese cake 2
Εύκολο, νόστιμο και γρήγορο γλυκάκι συνοδευόμενο με ό,τι τραβάει η όρεξή σας...
Λίγα μυστικά ακόμα
Εγώ προσωπικά δεν γαρνίρω το cheesecake μου πριν το βάλω στο ψυγείο, αλλά λίγο πριν το σερβίρω στους καλεσμένους μου, για 2 λόγους.1)δεν ξέρω αν θα αρέσει σε όλους η γαρνιτούρα μου (π.χ. το βύσσινο)και2)με αυτό τον τρόπο αποφεύγω το ενδεχόμενο να "ποτίσει" η κρέμα μου από τα "ζουμιά" της γαρνιτούρας μου.
Υλικά
-
400 gr μπισκότα τύπου Digestive
-
200 gr μαργαρίνη
-
200 gr τυρί κρέμα
-
200 ml γάλα
-
100 ml χυμό λεμονιού
-
1 φάκελο κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αρχικά θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα μας.
-
2
Παράλληλα λιώνουμε τη μαργαρίνη σε ένα κατσαρολάκι.
-
3
Έπειτα ενσωματώνουμε τη μαργαρίνη στα μπισκότα μας και ανακατεύουμε καλά.
-
4
Στρώνουμε τη βάση στο τσέρκι μας και πιέζουμε με ένα κουτάλι για να απλωθεί παντού ομοιόμορφα.
-
5
Βάζουμε το πυρέξ στο ψυγείο, έως ότου φτιάξουμε την κρέμα μας.
-
6
Χτυπάμε στο μίξερ το γάλα με την κρέμα ζαχαροπλαστικής βανίλια για 4-5 λεπτά, κι έπειτα προσθέτουμε το philadelphia και το ζαχαρούχο γάλα, συνεχίζοντας το χτύπημα για 5 λεπτά ακόμη.
-
7
Τέλος, προσθέτουμε τη βανίλια και το χυμό λεμονιού και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν με το υπόλοιπο μείγμα μας.
-
8
Αδειάζουμε την κρέμα μας πάνω από τη βάση μπισκότων και παγώνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
-
9
Όταν είναι έτοιμο το γλυκό μας, ξεφορμάρουμε, σερβίρουμε και γαρνίρουμε με γλυκό κουταλιού, μαρμελάδα ή σιρόπι της προτίμησής μας.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια