Cheese cakes (ατομικά)

Bαθμολογία: 4.8182
       
 
11 ψήφοι
,

Περιγραφή

Cheese cakes σχεδόν χωρίς βούτυρο, χωρίς τρίψιμο και χωρίς ξεφορμάρισμα.
Cheese cakes (ατομικά)
photo: maria86c

Συνταγή από:

zaxaroula

20 Συνταγές
0 Φωτογραφίες
Unfollow

Τι χρειαζόμαστε:

  • 10 μεγάλα μπισκότα digestive
  • 300γρ cream cheese
  • 1 μόρφατ
  • 3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 1 βανιλέτο
  • λίγη μαργαρίνη
  • φρέσκα φρούτα ή κομπόστα ή μαρμελάδα
  • χαρτόνι
  • αλουμινόχαρτο
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Δυσκολία: Γρήγορο , Εύκολο
Περιέχει: Βούτυρο , Τυριά
Φτιάχνει: 10 μερίδες
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 5' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Από το χαρτόνι κόψτε 10 λωρίδες 30 εκ. επί 4 εκ. και ντύστε τις με αλουμινόχαρτο. Θα τις χρησιμοποιήσετε για φορμάκια.
  2. Αλείψτε τα μπισκότα με λίγη μαργαρίνη (ώστε να παραμείνουν τραγανά μετά την τοποθέτηση της κρέμας).
  3. Τυλίξτε γύρω από κάθε μπισκότο μία λωρίδα χαρτονιού ώστε να σχηματιστεί ένα κυλινδρικό φορμάκι στον πάτο του οποίου θα βρίσκεται το μπισκότο. Κλείστε τη λωρίδα με συρραπτικό.
  4. Ετοιμάστε την κρέμα:
  5. Χτυπήστε το μόρφατ για 2-3 λεπτά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέστε το τυρί, τη βανίλια και τη ζάχαρη όλα μαζί.
  6. Συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά.
  7. Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράστε την κρέμα επάνω από τα μπισκότα (περίπου 2 γεμάτες κουταλιές κάθε μπισκότο).
  8. Βάλτε την πιατέλα σας στην κατάψυξη για μισή ώρα.
  9. Μετά από μισή ώρα η κρέμα θα είναι σφιχτή και μπορείτε να βάλετε την τελική στρώση.
  10. Ιδανικά γίνονται με σκέτα φρέσκα φρούτα (π.χ φράουλες κομμένες στη μέση, φέτες ακτινίδια, κ.λ.π.). Μπορείτε όμως να κάνετε μία "σαλτσούλα" μαρμελάδας αραιώνοντας 5 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα με λίγο νερό μέσα στο οποίο θα έχετε αραιώσει 1 κουταλάκι κορν φλάουρ. Τέλος, μπορείτε να βάλετε μεγάλα κομμάτια φρούτων κομπόστα.
  11. Αν προτιμήσετε τη σάλτσα μαρμελάδας, ξαναβάλτε για λίγο στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει και η σάλτσα.
  12. Όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε προσεκτικά τη λωρίδα χαρτονιού.
  13. Καλή όρεξη

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν αντί για μόρφατ χρησιμοποιήσετε υποκατάστατο τύπου garni, δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε ζάχαρη, εκτός και αν η κρέμα σας αρέσει πολύ γλυκιά. Έπίσης, αντί για μόρφατ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαντιγί από κρέμα γάλακτος (πιο "αγνή" αλλά και πιο λιπαρή!)

Σχετικές συνταγές

    17 Όλα

    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 6-1-09  
    Zaxaroula μου εγώ κάνω την ίδια περίπου συνταγή αλλά αντί για άχνη βάζω μισό κουτί ζαχαρούχο και κάνω μεγάλο cheesecake, ξερεις με το τριμμένο μπισκότο. Γίνεται εξίσου καλό. Ωστόσο προχτές έκανα την δική σου συνταγή και αυτό το κόλπο για να γίνουν ατομικά είναι Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο. Τέλειο μπράβο. Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 9-1-09  
    Φατσούλα σ' ευχαριστώ. Υποθέτω ότι μπορείς να κάνεις και τη δική σου συνταγή στην ατομική παραλλαγή. Τα γλυκάκια αυτά είναι εντυπωσιακά όταν τοποθετηθούν στη σειρά σε μακρόστενη πιατέλα...
    #
    Σχόλιο από evita19, 14-6-09  
    φανταστικη συνταγη!!!την εκανα χθες κι ολη η οικογενεια ξετρελαθηκε!!!κι απο εμφανιση σκιζει!!!συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από Ελεάννα Μιχαλάκη, 16-1-10  
    Τι είναι το βανιλέτο?έχει διαφορά απο τη απλή βανίλια?Μου αρέσει πολυ η μέθοδος για τα φορμάκια...
    #
    Σχόλιο από dimikl, 12-2-10  
    Μάλλον βανιλέτα εννοεί,και η διαφορά είναι ότι έχει πιο έντονη μυρωδιά αλλά και μεγαλύτερη ποσότητα αφού είναι σε φακελάκι.
    Τα έφτιαξα λοιπόν και εγώ με το κόλπο που μας είπες zaxaroula, μια και ήθελα να κεράσω στη δουλειά για τα γενέθλεια του συζύγου μου,και έγιναν καταπληκτικά!!!!
    Έβαλα και λίγο χυμό λεμονιού στην κρέμα.Το κάτι άλλο!
    Σ'ευχαριστώ για την ωραία ιδέα!
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 26-9-10  
    εγώ μια απορια την εχω δε μπορω να παρω πλαστικα ποτηρακια μικρα σαν τη φωτογραφια σου και να βαλω το μιγμα ξεχωριστα κρεμα μπισκοτο και τ λοιπα και να τα ετοιμασω?? αυτο με το χαρτονι και τα λοιπα δεν την καταλαβαινω για να ειμαι ειλικρινης....
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 27-9-10  
    muffinaki το κόλπο με το χαρτόνι βοηθάει ώστε να γίνει το γλυκάκι εντυπωσιακό, δηλαδή να στέκεται μόνο του (σαν τούρτα cheese-cake σε μικρογραφία). Ούτε εγώ το χρησιμοποιώ όταν δεν έχω καλεσμένους. Κάνω ένα άλλο΄"κόλπο": παίρνω ατομικά φορμάκια από αλουμινόχαρτο (εσύ λόγω ονόματος θα τα ξέρεις καλά!) και βάζω στο καθένα ένα μπισκότο digestive ολόκληρο! Φυσικά της κατάλληλης μάρκας που είναι σχετικά μικρά σε διάμετρο. Χωρούνε ακριβώς. Ο τρόπος αυτός με βολεύει και για άλλο λόγο: μπορώ να κάνω την κρέμα με Light υλικά, που αλλιώς δε στέκεται για να ξεφορμαριστεί. Αν θέλεις, δοκίμασέ το.
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 28-9-10  
    σε ευχαριστω θα το δοκιμασω και θα σου πω πως μου εγινε και παλι ευχαριστω παντως φαινεται μουρλλιααα
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 30-12-10  
    ο ξαδελφος μου συνεχια τρωει απο την μερα που του το εφτιαξα.μου ζητησε την συνταγη και του ειπα πως θα την βρει στο συνταγες την παρεας.μου λει αααα!.
    #
    Σχόλιο από Lemonadiki, 23-2-11  
    Φοβερή συνταγή!!!
    Πρόσθεσα και λίγο φρέσκο γάλα στη Μόρφατ και ξετρελλάθηκαμε!!!
    #
    Σχόλιο από Mimi..., 9-10-11  
    Polu eukolo k geustiko..to ekana se atomika gualina mpolakia..k to latrepsan oloi:)
    #
    Σχόλιο από Froggie, 5-1-12  
    Θ Ε Ι Κ Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!! Έγιναν ανάρπαστα και απέσπασα πολύ καλά σχόλια για το γλυκάκι μου!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 22-1-13  
    καλημερα θελω να φτιαξω το γλυκακι σου απλα θελω να ρωτησω αν το βαλω σε ταψακι τι μεγεθος να προτειμησω? ειτε στρογγυλο ειτε τετραγωνο.
    #
    Σχόλιο από glykoula, 28-1-13  
    λοιπον 5 πιρουνακια !!! πολυ καλη συνταγη, εγω εφτιαξα την βαση απο μελομακαρονα που μου ειχαν περισεψει,καμια 20ρια, εβαλα κ λιγο λειωμενο βουτηρο,τα εψησα κ λιγο στο φουρνο,μετα εφτιαξα την υπεροχη κρεμα,αλλα με 4 κ.σ.αχνη,κ παλι δεν ηταν τοσο γλυκια, κ απο επανω εβαλα μαρμελαδα φραουλα που ειχα φτιαξει. πολυ καλο!!!
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 28-1-13  
    Σ' ευχαριστώ για τα πηρουνάκια glykoula. Υπάρχουν ακόμη μελομακάρονα που δεν έχουν φαγωθεί; Εμάς δεν έφτασαν ούτε μέχρι την Πρωτοχρονιά και δεν είχαν πετύχει κιόλας!
    #
    Σχόλιο από Μικρή Chef, 2-9-13  
    Το δοκίμασα κι εγώ! Είναι απλά καταπληκτικό!Κι όλοι ζητούσαν την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από chocomama, 14-9-13  
    Εξαιρετικο γλυκο για κερασμα.Για αλλαγη εβαλα σοκολατενιο μπισκοτο στον πατο.

    13 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Fatsoula3, 6-1-09  
    Zaxaroula μου εγώ κάνω την ίδια περίπου συνταγή αλλά αντί για άχνη βάζω μισό κουτί ζαχαρούχο και κάνω μεγάλο cheesecake, ξερεις με το τριμμένο μπισκότο. Γίνεται εξίσου καλό. Ωστόσο προχτές έκανα την δική σου συνταγή και αυτό το κόλπο για να γίνουν ατομικά είναι Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Ο. Τέλειο μπράβο. Συγχαρητήρια!!!
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 9-1-09  
    Φατσούλα σ' ευχαριστώ. Υποθέτω ότι μπορείς να κάνεις και τη δική σου συνταγή στην ατομική παραλλαγή. Τα γλυκάκια αυτά είναι εντυπωσιακά όταν τοποθετηθούν στη σειρά σε μακρόστενη πιατέλα...
    #
    Σχόλιο από evita19, 14-6-09  
    φανταστικη συνταγη!!!την εκανα χθες κι ολη η οικογενεια ξετρελαθηκε!!!κι απο εμφανιση σκιζει!!!συγχαρητηρια!!!
    #
    Σχόλιο από Ελεάννα Μιχαλάκη, 16-1-10  
    Τι είναι το βανιλέτο?έχει διαφορά απο τη απλή βανίλια?Μου αρέσει πολυ η μέθοδος για τα φορμάκια...
    #
    Σχόλιο από dimikl, 12-2-10  
    Μάλλον βανιλέτα εννοεί,και η διαφορά είναι ότι έχει πιο έντονη μυρωδιά αλλά και μεγαλύτερη ποσότητα αφού είναι σε φακελάκι.
    Τα έφτιαξα λοιπόν και εγώ με το κόλπο που μας είπες zaxaroula, μια και ήθελα να κεράσω στη δουλειά για τα γενέθλεια του συζύγου μου,και έγιναν καταπληκτικά!!!!
    Έβαλα και λίγο χυμό λεμονιού στην κρέμα.Το κάτι άλλο!
    Σ'ευχαριστώ για την ωραία ιδέα!
    #
    Σχόλιο από krepoylina, 30-12-10  
    ο ξαδελφος μου συνεχια τρωει απο την μερα που του το εφτιαξα.μου ζητησε την συνταγη και του ειπα πως θα την βρει στο συνταγες την παρεας.μου λει αααα!.
    #
    Σχόλιο από Lemonadiki, 23-2-11  
    Φοβερή συνταγή!!!
    Πρόσθεσα και λίγο φρέσκο γάλα στη Μόρφατ και ξετρελλάθηκαμε!!!
    #
    Σχόλιο από Mimi..., 9-10-11  
    Polu eukolo k geustiko..to ekana se atomika gualina mpolakia..k to latrepsan oloi:)
    #
    Σχόλιο από Froggie, 5-1-12  
    Θ Ε Ι Κ Η ΣΥΝΤΑΓΗ!!! Έγιναν ανάρπαστα και απέσπασα πολύ καλά σχόλια για το γλυκάκι μου!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 28-1-13  
    λοιπον 5 πιρουνακια !!! πολυ καλη συνταγη, εγω εφτιαξα την βαση απο μελομακαρονα που μου ειχαν περισεψει,καμια 20ρια, εβαλα κ λιγο λειωμενο βουτηρο,τα εψησα κ λιγο στο φουρνο,μετα εφτιαξα την υπεροχη κρεμα,αλλα με 4 κ.σ.αχνη,κ παλι δεν ηταν τοσο γλυκια, κ απο επανω εβαλα μαρμελαδα φραουλα που ειχα φτιαξει. πολυ καλο!!!
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 28-1-13  
    Σ' ευχαριστώ για τα πηρουνάκια glykoula. Υπάρχουν ακόμη μελομακάρονα που δεν έχουν φαγωθεί; Εμάς δεν έφτασαν ούτε μέχρι την Πρωτοχρονιά και δεν είχαν πετύχει κιόλας!
    #
    Σχόλιο από Μικρή Chef, 2-9-13  
    Το δοκίμασα κι εγώ! Είναι απλά καταπληκτικό!Κι όλοι ζητούσαν την συνταγή!
    #
    Σχόλιο από chocomama, 14-9-13  
    Εξαιρετικο γλυκο για κερασμα.Για αλλαγη εβαλα σοκολατενιο μπισκοτο στον πατο.

    4 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 26-9-10  
    εγώ μια απορια την εχω δε μπορω να παρω πλαστικα ποτηρακια μικρα σαν τη φωτογραφια σου και να βαλω το μιγμα ξεχωριστα κρεμα μπισκοτο και τ λοιπα και να τα ετοιμασω?? αυτο με το χαρτονι και τα λοιπα δεν την καταλαβαινω για να ειμαι ειλικρινης....
    #
    Σχόλιο από zaxaroula, 27-9-10  
    muffinaki το κόλπο με το χαρτόνι βοηθάει ώστε να γίνει το γλυκάκι εντυπωσιακό, δηλαδή να στέκεται μόνο του (σαν τούρτα cheese-cake σε μικρογραφία). Ούτε εγώ το χρησιμοποιώ όταν δεν έχω καλεσμένους. Κάνω ένα άλλο΄"κόλπο": παίρνω ατομικά φορμάκια από αλουμινόχαρτο (εσύ λόγω ονόματος θα τα ξέρεις καλά!) και βάζω στο καθένα ένα μπισκότο digestive ολόκληρο! Φυσικά της κατάλληλης μάρκας που είναι σχετικά μικρά σε διάμετρο. Χωρούνε ακριβώς. Ο τρόπος αυτός με βολεύει και για άλλο λόγο: μπορώ να κάνω την κρέμα με Light υλικά, που αλλιώς δε στέκεται για να ξεφορμαριστεί. Αν θέλεις, δοκίμασέ το.
    #
    Σχόλιο από muffinaki33, 28-9-10  
    σε ευχαριστω θα το δοκιμασω και θα σου πω πως μου εγινε και παλι ευχαριστω παντως φαινεται μουρλλιααα
    #
    Σχόλιο από glykoula, 22-1-13  
    καλημερα θελω να φτιαξω το γλυκακι σου απλα θελω να ρωτησω αν το βαλω σε ταψακι τι μεγεθος να προτειμησω? ειτε στρογγυλο ειτε τετραγωνο.

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συντα...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Ελληνικά τυριά.... μία πρόκληση για τον ουρανίσκο μας!
    Ελάτε να σας ταξιδέψουμε σε όλη την Ελλάδα και ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Τάρτες και Πίτες
    Ένα βιβλίο 17 αγαπημένων συνταγών, του/της Ικαριώτισσα
    Μικρά γλυκά κεράσματα (ατομικά-επιδόρπια)
    Ένα βιβλίο 109 αγαπημένων συνταγών, του/της tasa.x
    Συνταγές για Κέικ - Τάρτες - Σουφλέ - Μάφινς
    Ένα βιβλίο 113 αγαπημένων συνταγών, του/της velina
    γλυκα
    Ένα βιβλίο 68 αγαπημένων συνταγών, του/της Popi Xatzi
    ΓΛΥΚΑ
    Ένα βιβλίο 20 αγαπημένων συνταγών, του/της Vasiliky Lappa