Cheese cakes (ατομικά)
Cheese cakes σχεδόν χωρίς βούτυρο, χωρίς τρίψιμο και χωρίς ξεφορμάρισμα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν αντί για μόρφατ χρησιμοποιήσετε υποκατάστατο τύπου garni, δεν θα χρειαστεί να προσθέσετε ζάχαρη, εκτός και αν η κρέμα σας αρέσει πολύ γλυκιά. Έπίσης, αντί για μόρφατ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σαντιγί από κρέμα γάλακτος (πιο "αγνή" αλλά και πιο λιπαρή!)
Υλικά
-
10 μεγάλα μπισκότα digestive
-
300 γρ cream cheese
-
1 μόρφατ
-
3 γεμάτες κουταλιές ζάχαρη άχνη
-
1 βανιλέτο
-
λίγη μαργαρίνη
-
φρέσκα φρούτα ή κομπόστα ή μαρμελάδα
-
χαρτόνι
-
αλουμινόχαρτο
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Από το χαρτόνι κόψτε 10 λωρίδες 30 εκ. επί 4 εκ. και ντύστε τις με αλουμινόχαρτο. Θα τις χρησιμοποιήσετε για φορμάκια.
-
2
Αλείψτε τα μπισκότα με λίγη μαργαρίνη (ώστε να παραμείνουν τραγανά μετά την τοποθέτηση της κρέμας).
-
3
Τυλίξτε γύρω από κάθε μπισκότο μία λωρίδα χαρτονιού ώστε να σχηματιστεί ένα κυλινδρικό φορμάκι στον πάτο του οποίου θα βρίσκεται το μπισκότο. Κλείστε τη λωρίδα με συρραπτικό.
-
4
Ετοιμάστε την κρέμα
-
5
Χτυπήστε το μόρφατ για 2-3 λεπτά στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέστε το τυρί, τη βανίλια και τη ζάχαρη όλα μαζί.
-
6
Συνεχίστε το χτύπημα για άλλα 2-3 λεπτά.
-
7
Με ένα κουτάλι της σούπας μοιράστε την κρέμα επάνω από τα μπισκότα (περίπου 2 γεμάτες κουταλιές κάθε μπισκότο).
-
8
Βάλτε την πιατέλα σας στην κατάψυξη για μισή ώρα.
-
9
Μετά από μισή ώρα η κρέμα θα είναι σφιχτή και μπορείτε να βάλετε την τελική στρώση.
-
10
Ιδανικά γίνονται με σκέτα φρέσκα φρούτα (π.χ φράουλες κομμένες στη μέση, φέτες ακτινίδια, κ.λ.π.). Μπορείτε όμως να κάνετε μία "σαλτσούλα" μαρμελάδας αραιώνοντας 5 κουταλάκια του γλυκού μαρμελάδα με λίγο νερό μέσα στο οποίο θα έχετε αραιώσει 1 κουταλάκι κορν φλάουρ. Τέλος, μπορείτε να βάλετε μεγάλα κομμάτια φρούτων κομπόστα.
-
11
Αν προτιμήσετε τη σάλτσα μαρμελάδας, ξαναβάλτε για λίγο στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει και η σάλτσα.
-
12
Όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε προσεκτικά τη λωρίδα χαρτονιού.
-
13
Καλή όρεξη
Σχόλια (17)