Ρούλα
Ρούλα @cook_8491964
Κόρινθος,Ελλάδα

Τα πιο εύκολα και νόστιμα, αλμυρά μπισκοτάκια με τυρι που θα έχετε δοκιμάσει ποτέ!

Recipe by Μουστρουφίτσα

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

17 Minutes
  1. 250 γρ αλέυρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  3. 1 κ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  4. 1/2 κ. γλυκού κάρυ
  5. 220-250 γρ τυρί τριμμένο (διάφορα τυριά)
  6. 140 γρ βούτυρο ανάλατο

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε στο μπλέντερ το αλεύρι, το βούτυρο, το αλάτι, το κάρυ και την πάπρικα και ανακατεύουμε για λίγο.

  2. 2

    Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τα υλικά μας τρίμμα.

  3. 3

    Στη συνέχεια ρίχνουμε 4 - 6 κουταλιές παγωμένο νερό.

  4. 4

    Τοποθετούμε την ζύμη σε σακούλα στο ψυγείο και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτα.

  5. 5

    Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς και απλώνουμε λαδόκολλα στο ταψί μας.

  6. 6

    Με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας σε πάχος 3 - 4 χιλιοστά. Φτιάχνουμε και κόβουμε τα σχέδια με τη βοήθεια ενός κουπάτ και τοποθετούμε τα κρακεράκια στο ταψί.

  7. 7

    Ψήνουμε για 15 - 20 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν λίγο και να πάρουν ωραίο χρώμα.

Αντιδράσεις

Σχόλια (34)

stavroula-ka
stavroula-ka @cook_8462562
Στην συνταγή του Ακη, το αλεύρι είναι 125 γραμ.

Από

 Ρούλα
Ρούλα @cook_8491964
στις
Κόρινθος,Ελλάδα

Κορυφαία αναζήτηση σε