κύρια φωτογραφία συνταγής Cheeseburgers με καραμελωμένα κρεμμύδια
vafla
vafla @cook_8479235
,Greece

Το πείραμα για τα χάμπουργκερ ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, μετά από πολύ μελέτη για το πως γίνονται τα ψωμάκια, πως γίνονται τα burgers, τα κρεμμύδια κ.λ.π. Όσοι έφαγαν το βράδυ μου είπαν ότι ήταν τα τέλεια χάμπουργκερς. Ελπίζω να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε και να σας αρέσουν!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για τα ψωμάκια έκανα αυτή τη συνταγήhttp//mageiremataevas.blogspot.gr/2012/05/blog-post_31.html

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

53 Minutes
8 άτομα
  1. Για τα ψωμάκια (8 ψωμάκια)
  2. 500 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  3. 240 γραμ. γάλα χλιαρό
  4. 60 γραμ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
  5. 1 φακελάκι μαγιά
  6. λίγο αλάτι
  7. 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
  8. Για τα μπιφτέκια (8 μπιφτέκια)
  9. 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος λάπα περασμένος 1 φορά
  10. 1 φλ. τσαγιού νερό ή ζωμός κρέατος
  11. 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  12. 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  13. 2 κουταλιές σούπας γούστερ σως
  14. 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα
  15. αλάτι
  16. πιπέρι
  17. 1 κ.σ. ρίγανη
  18. 2 κ.σ. ελαιόλαδο για το σοτάρισμα
  19. 8 φέτες τυρί τσένταρ ή γκούντα για το σερβίρισμα
  20. Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια
  21. 5 μέτρια προς μεγάλα κρεμμύδια
  22. 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη καστανή
  23. 1 κουταλιά σούπας ξύδι
  24. 1 κουταλιά σούπας γούστερ σως
  25. ελαιόλαδο
  26. αλάτι
  27. πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τα ψωμάκια, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ και ζυμώνουμε στο μίξερ ή στο χέρι ώστε να πάρουμε 1 μαλακή ζύμη. Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει το ζυμάρι.

  2. 2

    Ξαναζυμώνουμε και πλάθουμε 8 ψωμάκια.

  3. 3

    Τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε τοποθετήσει λαδόχαρτο και το έχουμε περάσει με λάδι. Πατάμε τα ψωμάκια να γίνουν σαν πιτάκια με ύψος 1 εκατοστό περίπου.

  4. 4

    Αφήνουμε μέσα στον κλειστό φούρνο τη λαμαρίνα και περιμένουμε να φουσκώσουν τα ψωμάκια. Όταν φουσκώσουν (θέλει 40 λεπτά περίπου) τα βρέχουμε με λίγο νεράκι με τα δάχτυλά μας και πασπαλίζουμε με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο.

  5. 5

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

  6. 6

    Για τα μπιφτέκια, σωτάρουμε με λίγο λάδι τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 10-15 λεπτά να γίνουν διάφανα και να μαλακώσουν και αφήνουμε να κρυώσουν.

  7. 7

    Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπωλ, κιμά, κρεμμύδια, λάδι, σως, μουστάρδα, το ζωμό ή το νερό, το αλατοπίπερο, τη ρίγανη και ζυμώνουμε καλά στο χέρι ή με το μίξερ.

  8. 8

    Αφήνουμε το μείγμα σκεπασμένο στο ψυγείο τουλάχιστον για 1 ώρα.

  9. 9

    Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 μέρη και πλάθουμε τα μπέργκερς. Ψήνουμε σε τηγάνι σχάρα για 5΄ από κάθε πλευρά ή τα τοποθετούμε στη σχάρα του φούρνου με ένα ταψί από κάτω για να πέφτουν τα υγρά και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30΄ περίπου.

  10. 10

    Όταν ψηθούν τοποθετούμε από πάνω από το καθένα μία φέτα τυρί

  11. 11

    Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια, καθαρίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμύδια. Ζεσταίνουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και σωτάρουμε σε βαθύ τηγάνι τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για 45 λεπτά περίπου ανακατεύοντας που και που για να μην κολλήσουν.

  12. 12

    Όταν μαλακώσουν και πάρουν χρυσόξανθο χρώμα, ρίχνουμε τη ζάχαρη, το ξίδι, τη γούστερ σως και το αλατοπίπερο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμισθούν τα υγρά.

  13. 13

    Για τη συναρμολόγηση burgers, ανοίγουμε κάθε ψωμάκι οριζόντια, το τοποθετούμε πάνω στην τοστιέρα ή το τηγάνι σχάρα από την εσωτερική πλευρά του και το ψήνουμε λίγο για να κάνει γραμμές εσωτερικά.

  14. 14

    Γεμίζουμε το ψωμάκι με το μπιφτέκι, τα καραμελωμένα κρεμμύδια και ότι άλλο μας αρέσει (ντομάτα, μαρούλι, μπέικον ψημένο, μουστάρδα ή κέτσαπ) και σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

arsco
arsco @cook_8494327
Σκέφτομαι να τα φτιάξω και έχω δύο ερωτήσεις. Ποια είναι η γούστερ σως; Δεν την ξέρω. Και δεύτερον, 45 λεπτά μαγειρεύουμε τα κρεμμύδια; Τόσο πολύ; Λίγο περίεργο μου φαίνεται.

Από

vafla
vafla @cook_8479235
στις
,Greece