Cheesecake Φούρνου
Ένα διαφορετικό cheesecake, θυμίζει λίγο kessetorte (γερμανικό γλυκό), πολύ νόστιμο!!
Λίγα μυστικά ακόμα
Χρησιμοποιήστε ένα ψηλό πιρέξ γιατί η γέμιση θα φουσκώσει λίγο και άμα θέλετε κάντε μικρές τρύπες με ένα κουτάλι πριν το βάλετε στον φούρνο και βάλτε λίγη μαρμελάδα, θα δώσει λίγη έξτρα απόλαυση!!
Υλικά
-
Βάση
-
1 1/2 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
-
1 πακέτο Βιταμ (όχι μαλακό βούτυρο)
-
1 πρέζα κανέλα
-
Γέμιση
-
1200 g cream cheese
-
1/2 κούπα ζάχαρη
-
1/4 κουταλάκι βανίλια
-
2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
-
4 ολόκληρα αυγά
-
4 γεμάτες κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
-
Από πάνω
-
1 μαρμελάδα με μαυροκέρασο ή ότι άλλο σας αρέσει
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζεις τα μπισκότα και λιώνεις το βούτυρο. Στη συνέχεια τα απλώνεις και τα 2 στην βάση του πιρέξ και προσθέτεις και την κανέλα και δίνεις ένα ομοιόμορφο σχήμα.
-
2
Χτυπάς το cream cheese με την ζάχαρη και τη βανίλια για 5 λεπτά με το μίξερ.
-
3
Προσθέτεις τα αυγά ένα ένα (και τα ολόκληρα και τους κρόκους) και μαζί σιγά σιγά το αλεύρι.
-
4
Ανακατεύεις την κρέμα γάλακτος με τον χυμό λεμονιού και το προσθέτεις στο μίγμα. Συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι να γίνει ένα ωραίο και ομοιογενές μίγμα.
-
5
Απλώνεις το μίγμα πάνω από την βάση και το ψήνεις στους 230 για 15 λεπτά. Μετά χαμηλωνεις τον φούρνο στους 150 και συνεχίζεις το ψήσιμο για 1 1/2 ώρα.
-
6
Κλείνεις το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει με την πόρτα μισάνοιχτη.
-
7
Όταν κρυώσει το βάζεις στο ψυγείο για 3 ώρες και μετά παλώνεις την μαρμελάδα από πάνω και καλή όρεξη!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (11)