κύρια φωτογραφία συνταγής CheeseCake με αμύγδαλα

CheeseCake με αμύγδαλα

12 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
evita7876
evita7876 @cook_8453123
,Ελλάδα

Εύκολη και εξαιρετική συνταγή για τους λάτρεις του (αγαπημένου!) cheesecake.

Λίγα μυστικά ακόμα

Βάση μπισκότου  Αντικειμενικά, δεν είναι ωραία όταν έχει πολύ μαργαρίνη! Ρίχνουμε αρχικά τη μισή ποσότητα μαργαρίνης στα αλεσμένα μπισκότα, ανακατεύουμε και σταδιακά ρίχνουμε την υπόλοιπη. Σταματάμε να προσθέτουμε μαργαρίνη όταν σφίγγοντας στο χέρι μας μια ποσότητα μείγματος, το μείγμα μένει ενωμένο. Η ποσότητα μαργαρίνης που αναφέρεται στη συνταγή, πάντως, είναι ικανοποιητική.ΜαρμελάδαΑν χρησιμοποιήσουμε πολύ πηχτή μαρμελάδα (μαρμελάδα με ζελατίνη, σε πλαστική συσκευασία) καλό είναι να τη χτυπήσουμε λίγο με ένα πηρούνι σε ένα μπολ, έτσι ώστε να ρευστοποιηθεί και να μη μας χαλάσει την επιφάνεια της κρέμας. Επιπλέον, μπορούμε να αναμείξουμε τη μαρμελάδα με λιγάκι κονιάκ ή κάποιο αρωματικό λικέρ, για επιπλέον άρωμα στο γλυκάκι μας.Βούλα, ευχαριστώ πολύ για την άπαιχτη συνταγή!!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

12
  1. Για τη βάση μπισκότου
  2. 2 πακέτα πτι-μπερ αλεσμένα
  3. 300 γρ. μαργαρίνη κλασική
  4. 2 κουταλιές μαργαρίνη soft
  5. 200 γρ. αμύγδαλα, απρισμένα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
  6. Για την κρέμα
  7. 500 γρ. cream cheese
  8. 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
  9. χυμός και ξύσμα απο ένα λεμόνι
  10. 2 βανίλιες
  11. 20 γρ. ζελατίνη σε σκόνη(ή 6 φύλλα ζελατίνης)
  12. 1 ποτήρι χλιαρό νερό
  13. Για την επικάλυψη
  14. 300 γρ. μαρμελάδα κεράσι ή βατόμουρο ή φράουλα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε σε κατσαρολάκι τα 2 είδη μαργαρίνης και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν. Αποφεύγουμε να τα αφήσουμε περισσότερο.

  2. 2

    Ρίχνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη σε μπολ, όπου έχουμε τα αλεσμένα μπισκότα και ανακατεύουμε το μείγμα με τα χέρια, έτσι ώστε να ανακατευτούν καλά τα υλικά.

  3. 3

    Αδειάζουμε το μείγμα σε κουμπωτή φόρμα (ή μέτριο πυρέξ), το στρώνουμε ομοιόμορφα, το πάταμε ελαφρά με το χέρι για να σταθεροποιηθεί και απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της βάσης μπισκότου τα αμύγδαλα.

  4. 4

    Βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο για τουλάχιστο 15 λεπτά, πριν απλώσουμε την κρέμα πάνω στη βάση.

  5. 5

    Διαλύουμε πολύ καλά τη ζελατίνη στο χλιαρό νερό.

  6. 6

    Βάζουμε το cream cheese σε μπολ και το χτυπάμε για λίγο με το μίξερ, για να ρευστοποιηθεί. Προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τη διαλυμένη ζελατίνη και χτυπάμε για λίγο το μείγμα.

  7. 7

    Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη και τις βανίλιες, μέχρι το μείγμα να πήξει ελαφρά. Το ρίχνουμε στο προηγούμενο μείγμα και ανακατεύουμε να ενωθούν εντελώς.

  8. 8

    Η κρέμα που θα προκύψει θα πρέπει να είναι ελαφρώς γλυκειά και ελαφρώς ξινή.

  9. 9

    Απλώνουμε την κρέμα πάνω στη σταθεροποιημένη βάση μπισκότου, βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο και το αφήνουμε μέχρι να πήξει εντελώς η κρέμα (για περίπου 3 ώρες).

  10. 10

    Τότε, καλύπτουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

evita7876
evita7876 @cook_8453123
στις
,Ελλάδα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα