Cheesecake με φυστικοβούτυρο
Το cheesecake αλλιώς!Δεν υπάρχει αυτή η γεύση.
Τη συνταγή τη βρήκα στις γλυκές ιστορίες είναι του chef Ανδρέα Λαγού και γίνεται φανταστικό. Δυστυχώς το τσακίσαμε πριν προλάβω να το φωτογραφίσω-κρίμα είχε γίνει όπως του περιοδικού.Μπορείτε να προσθέσετε και τριμμένα peanuts στη βάση ή να βάλετε digestive για λιγότερες θερμίδες-λέμε τώρα.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
230 γρ. μπισκότα γεμιστά με σοκολάτα
-
Για την κρέμα
-
1 κιλό τυρί κρέμα (αν θέλουμε με γεύση γιαούρτι)
-
250 γρ. άχνη
-
4 αυγά
-
200 γρ. φυστικοβούτυρο
-
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
-
1 κ.γ. υγρή βανίλια
-
200 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
-
Για την επικάλυψη
-
120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες ή creme fraiche
-
25 γρ. άχνη
-
50 γρ. φυστικοβούτυρο
-
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
-
50 γρ. σταγόνες κουβερτούρας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τ'ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο. Απλώνουμε σε φόρμα με σούστα και πιέζουμε ώστε να γίνει μια ομοιόμορφη βάση. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσουμε την κρέμα.
-
2
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180΄C. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τ'αυγά ένα-ένα έπειτα το φυστικοβούτυρο, στη συνέχεια το χυμό λεμονιού, βανίλια και τέλος τις σταγόνες σοκολάτας.
-
3
Αδειάζουμε την κρέμα στη φόρμα πάνω από τη μπισκοτένια βάση και την απλώνουμε με ένα κουτάλι σε όλη την επιφάνεια.
-
4
Ψήνουμε για 45-55 λεπτά, μέχρι να πάρει η επιφάνεια ένα χρυσαφί χρώμα.
-
5
Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 10 λεπτά.Δε σβήνουμε ακόμη το φούρνο γιατί θα τον ξαναχρειαστούμε.
-
6
Ανακατεύουμε τα υλικά της επικάλυψης εκτός τις σταγόνες με έναν αυγοδάρτη. Καλύπτουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με τις σταγόνες.
-
7
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά.
-
8
Έτοιμο να το απολαύσετε. (Αφήστε και να κρυώσει λίγο,ε;)
Σχόλια (4)