Cheesecake με φράουλες και λευκή σοκολάτα

,

Περιγραφή

Cheesecake... σοκαλάτα... φράουλα... συνδυασμός όνειρο!

Cheesecake με φράουλες και λευκή σοκολάτα

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη βάση:

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  • 1 πακέτο βούτυρο
  • 1/2 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο

Για την κρέμα:

  • 330 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  • 500 γρ. mascarpone
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 180 γρ. κουβερτούρα λευκή

Για την επικάλυψη:

Στα γρήγορα
Κατηγορία: Cheesecake
Εποχιακά: Ανοιξιάτικη
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: μια φόρμα με βάση 26 εκατ.
Κόστος:
(2 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(2 ψήφοι)
Προετοιμασία: 20' (2 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 5' (2 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Ετοιμάζουμε τη βάση: Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι.  Στο πολυκόφτη αλέθουμε τα μπισκότα πτιμπέρ μέχρι να γίνουν σκόνη.  Προσθέτουμε στα μπισκότα το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε.
  2. Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια φόρμα με βάση 26 cm και βάζουμε στο ψυγείο.
  3. Ετοιμάζουμε την κρέμα: χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια αφράτη σαντιγύ.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μέχρι να αφρατέψει και το αναμιγνύουμε με τη σαντιγύ.
  5. Έχοντας λιώσει προηγουμένως τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
  6. Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση με το μπισκότα και απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα και την αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για περίπου 20 λεπτά.
  7. Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Περνάμε το γλυκό φράουλας από τον πολυκόφτη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά του.
  8. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλυκό φράουλας.
  9. Στολίζουμε με ολόκληρες και κομμένες φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4-6 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Λίγα μυστικά ακόμα

  • Έχω παρατηρήσει ότι το μπισκότο με το βούτυρο δεν κόβεται εύκολα με αποτέλεσμα να χαλάει η εμφάνιση του γλυκού. Με λίγο γάλα στο μείγμα το πρόβλημα λύνεται!
  • Για την αφράτη σαντιγύ χρειάζεται οπωσδήποτε κρέμα με 35% λιπαρά την οποία την έχουμε βάλει στην κατάψυξη για περίπου 15΄ μαζί με τους αναδευτήρες.
  • Τη συνταγή την έχω δει εδώ και έχω κάνει μερικές δικές μου παραλλαγές.

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Μετατροπές ταψιών
    Θέλετε να φτιάξετε ένα κέικ που γράφει τις διασ...
    Με το άρωμα της άνοιξης!
    Άνοιξη... η πιο όμορφη εποχή του χρόνου κατά τη γν...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συντα...
    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Φράουλες: μια ζουμερή απόλαυση!
    Ζουμερές και αρωματικές, σε σχήμα καρδιάς, οι φ...