Cheesecake με φράουλες και λευκή σοκολάτα

10 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
moustarditsa
moustarditsa @cook_8511493
Αθήνα,

Cheesecake... σοκαλάτα... φράουλα... συνδυασμός όνειρο!

Λίγα μυστικά ακόμα

Έχω παρατηρήσει ότι το μπισκότο με το βούτυρο δεν κόβεται εύκολα με αποτέλεσμα να χαλάει η εμφάνιση του γλυκού. Με λίγο γάλα στο μείγμα το πρόβλημα λύνεται!Για την αφράτη σαντιγύ χρειάζεται οπωσδήποτε κρέμα με 35% λιπαρά την οποία την έχουμε βάλει στην κατάψυξη για περίπου 15΄ μαζί με τους αναδευτήρες.Τη συνταγή την έχω δει εδώ και έχω κάνει μερικές δικές μου παραλλαγές.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

5 Minutes
μια φόρμα με βάση 26 εκατ.
  1. Για τη βάση
  2. 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
  3. 1 πακέτο βούτυρο
  4. 1/2 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο
  5. Για την κρέμα
  6. 330 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  7. 330 γρ. []
  8. 500 γρ. mascarpone
  9. 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  10. 180 γρ. κουβερτούρα λευκή
  11. Για την επικάλυψη
  12. 300 γρ. βαζάκι) γλυκό φράουλας mojito 
  13. 300 γρ. φρέσκιες φράουλες

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε τη βάση Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι.  Στο πολυκόφτη αλέθουμε τα μπισκότα πτιμπέρ μέχρι να γίνουν σκόνη.  Προσθέτουμε στα μπισκότα το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε.

  2. 2

    Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια φόρμα με βάση 26 cm και βάζουμε στο ψυγείο.

  3. 3

    Ετοιμάζουμε την κρέμαχτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια αφράτη σαντιγύ.

  4. 4

    Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μέχρι να αφρατέψει και το αναμιγνύουμε με τη σαντιγύ.

  5. 5

    Έχοντας λιώσει προηγουμένως τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.

  6. 6

    Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση με το μπισκότα και απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα και την αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για περίπου 20 λεπτά.

  7. 7

    Ετοιμάζουμε την επικάλυψη Περνάμε το γλυκό φράουλας από τον πολυκόφτη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά του.

  8. 8

    Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλυκό φράουλας.

  9. 9

    Στολίζουμε με ολόκληρες και κομμένες φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4-6 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

moustarditsa
moustarditsa @cook_8511493
στις
Αθήνα,
Με λένε Μαίρη και μαζί με τη γατούλα μου την Καλυψώ μαγειρεύουμε, περνάμε καλά κι αυτό φαίνεται προς τα έξω
Δες περισσότερα