Cheesecake με φράουλες και λευκή σοκολάτα
Cheesecake... σοκαλάτα... φράουλα... συνδυασμός όνειρο!
Λίγα μυστικά ακόμα
Έχω παρατηρήσει ότι το μπισκότο με το βούτυρο δεν κόβεται εύκολα με αποτέλεσμα να χαλάει η εμφάνιση του γλυκού. Με λίγο γάλα στο μείγμα το πρόβλημα λύνεται!Για την αφράτη σαντιγύ χρειάζεται οπωσδήποτε κρέμα με 35% λιπαρά την οποία την έχουμε βάλει στην κατάψυξη για περίπου 15΄ μαζί με τους αναδευτήρες.Τη συνταγή την έχω δει εδώ και έχω κάνει μερικές δικές μου παραλλαγές.
Υλικά
-
Για τη βάση
-
1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ ολικής άλεσης
-
1 πακέτο βούτυρο
-
1/2 ποτήρι κρασιού γάλα φρέσκο
-
Για την κρέμα
-
330 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
-
330 γρ. []
-
500 γρ. mascarpone
-
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
-
180 γρ. κουβερτούρα λευκή
-
Για την επικάλυψη
-
300 γρ. βαζάκι) γλυκό φράουλας mojito
-
300 γρ. φρέσκιες φράουλες
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη βάση Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Στο πολυκόφτη αλέθουμε τα μπισκότα πτιμπέρ μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε στα μπισκότα το βούτυρο και το γάλα και ανακατεύουμε.
-
2
Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε μια φόρμα με βάση 26 cm και βάζουμε στο ψυγείο.
-
3
Ετοιμάζουμε την κρέμαχτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνουν μια αφράτη σαντιγύ.
-
4
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί μέχρι να αφρατέψει και το αναμιγνύουμε με τη σαντιγύ.
-
5
Έχοντας λιώσει προηγουμένως τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί, την προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
-
6
Βγάζουμε από το ψυγείο τη βάση με το μπισκότα και απλώνουμε την κρέμα ομοιόμορφα και την αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για περίπου 20 λεπτά.
-
7
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη Περνάμε το γλυκό φράουλας από τον πολυκόφτη μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά του.
-
8
Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλυκό φράουλας.
-
9
Στολίζουμε με ολόκληρες και κομμένες φράουλες και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 4-6 ώρες πριν το κόψουμε και το σερβίρουμε.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια