Cheesecake με λευκή σοκολάτα
Υλικά
-
1/2 πακέτο digestive (200 γρ.) ή μπισκότα σοκολάτας
-
3 κ.σ. βούτυρο
-
500 γρ. philadelphia
-
200 γρ. κρέμα γάλακτος
-
2 κ.σ. ζάχαρη
-
200 γρ. λευκή σοκολάτα
-
μαρμελάδα βατόμουρο ή οποιαδήποτε άλλη
-
Εναλλακτικάσάλτσα φρούτων (διαδικασία παρακάτω)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε στο μίξερ τα μπισκότα και τα απλώνουμε στον πάτο ενός στρογγυλού ταψιού με 20εκ. διάμετρο.
-
2
Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στα μπισκότα.
-
3
Ανακατεύουμε και στρώνουμε το μείγμα.
-
4
Βάζουμε το ταψί με το μπισκότο στο ψυγείο να κρυώσει για λίγα λεπτά.
-
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγύ μαζί με τη ζάχαρη.
-
6
Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε το τυρί κρέμα και χτυπάμε για 1 λεπτό.
-
7
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, τη ρίχνουμε στο μείγμα και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
-
8
Ρίχνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο.
-
9
Για τη σάλτσα φρούτων βράζουμε σε μία κατσαρολίτσα 2 κούπες φρέσκα ή κατεψυγμένα βατόμουρα, φράουλες ή άλλα φρούτα και 2-3 κ.σ. ζάχαρη με λίγο νερό, μέχρι να λιώσουν τα φρούτα και να γίνει μία δεμένη σάλτσα.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (7)