Cheesecake πορτοκάλι σε βάση μπακλαβά
Υλικά
-
ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
-
100 γρ. Βιτάμ λιωμένο
-
6 φύλλα κρούστας
-
1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
-
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
-
1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
-
600 γρ. τυρί κρέμα
-
200 ml κρέμα γάλακτος
-
4 ζελατίνες μικρές (15γρ.)
-
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
-
1 βανίλια
-
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
-
4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή εσπεριδοειδών καλής ποιότητας (κατά προτίμηση σπιτική)
-
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
-
100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή εσπεριδοειδών
-
Λίγο νερό
-
1 κουτ. σούπας κονιάκ
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη το νερό και το ξύλο της κανέλας, βράζοντάς τα για 8 λεπτά.
-
2
Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού βράζουμε 1 λεπτό ακόμη και το αφήνουμε να κρυώσει.
-
3
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23-24εκ.
-
4
Την αλείφουμε με Βιτάμ και χρησιμοποιώντας την σαν πατρόν κόβουμε 8 στρογγυλά φύλλα στο μέγεθος του ταψιού.
-
5
Στρώνουμε τα δυο πρώτα βουτυρώνοντάς τα και συνεχίζουμε να τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, πασπαλίζοντας στο ενδιάμεσο με τριμμένα αμύγδαλα.
-
6
Στρώνουμε το 8ο και τελευταίο φύλλο, το βουτυρώνουμε καλά χαράζουμε σε τριγωνικά κομμάτια και ψήνουμε τον μπακλαβά για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
-
7
Σιροπιάζουμε τον μπακλαβά ζεστό με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.
-
8
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να φουσκώσουν.
-
9
Ζεσταίνουμε καλά τη μισή κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ανακατεύουμε στην κρέμα να λιώσουν.
-
10
Ανακατεύουμε μέσα και τη μαρμελάδα και αφήνουμε να κρυώσει.
-
11
Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το κρύο μείγμα της ζελατίνας μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα.
-
12
Το αδειάζουμε πάνω από τον κρύο μπακλαβά και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.
-
13
Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και το κονιάκ και τη βάζουμε σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να αραιώσει και πριν πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
-
14
Όταν σταθεροποιηθεί το Cheesecake απλώνουμε στην επιφάνειά του το μείγμα της μαρμελάδας και το αφήνουμε στο ψυγείο.
-
15
Για το σερβίρισμα, ξεφορμάρουμε το Cheesecake σε πιατέλα και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια