Cheesecake πορτοκάλι σε βάση μπακλαβά

15 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

1 φόρμα 23-24 εκ.
  1. ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΗ
  2. 100 γρ. Βιτάμ λιωμένο
  3. 6 φύλλα κρούστας
  4. 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  5. 1 φλιτζ. τσαγιού νερό
  6. 1/2 φλιτζ. τσαγιού αμύγδαλα κοπανισμένα
  7. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  8. 4 ζελατίνες μικρές (15γρ.)
  9. 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  10. 1 βανίλια
  11. ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  12. 4 κουτ. σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή εσπεριδοειδών καλής ποιότητας (κατά προτίμηση σπιτική)
  13. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
  14. 100 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι ή εσπεριδοειδών
  15. Λίγο νερό
  16. 1 κουτ. σούπας κονιάκ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ετοιμάζουμε το σιρόπι με τη ζάχαρη το νερό και το ξύλο της κανέλας, βράζοντάς τα για 8 λεπτά.

  2. 2

    Προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού βράζουμε 1 λεπτό ακόμη και το αφήνουμε να κρυώσει.

  3. 3

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C και παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23-24εκ.

  4. 4

    Την αλείφουμε με Βιτάμ και χρησιμοποιώντας την σαν πατρόν κόβουμε 8 στρογγυλά φύλλα στο μέγεθος του ταψιού.

  5. 5

    Στρώνουμε τα δυο πρώτα βουτυρώνοντάς τα και συνεχίζουμε να τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, πασπαλίζοντας στο ενδιάμεσο με τριμμένα αμύγδαλα.

  6. 6

    Στρώνουμε το 8ο και τελευταίο φύλλο, το βουτυρώνουμε καλά χαράζουμε σε τριγωνικά κομμάτια και ψήνουμε τον μπακλαβά για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

  7. 7

    Σιροπιάζουμε τον μπακλαβά ζεστό με το κρύο σιρόπι, ρίχνοντάς το λίγο λίγο με ένα κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει και ετοιμάζουμε την κρέμα.

  8. 8

    Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό μέχρι να φουσκώσουν.

  9. 9

    Ζεσταίνουμε καλά τη μισή κρέμα γάλακτος και λίγο πριν πάρει βράση στύβουμε τις μουλιασμένες ζελατίνες και τις ανακατεύουμε στην κρέμα να λιώσουν.

  10. 10

    Ανακατεύουμε μέσα και τη μαρμελάδα και αφήνουμε να κρυώσει.

  11. 11

    Χτυπάμε στο μπλέντερ το τυρί κρέμα με την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το κρύο μείγμα της ζελατίνας μέχρι να γίνουν αφράτο μείγμα.

  12. 12

    Το αδειάζουμε πάνω από τον κρύο μπακλαβά και αφήνουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον να σταθεροποιηθεί.

  13. 13

    Ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό και το κονιάκ και τη βάζουμε σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά να αραιώσει και πριν πάρει βράση το κατεβάζουμε από τη φωτιά.

  14. 14

    Όταν σταθεροποιηθεί το Cheesecake απλώνουμε στην επιφάνειά του το μείγμα της μαρμελάδας και το αφήνουμε στο ψυγείο.

  15. 15

    Για το σερβίρισμα, ξεφορμάρουμε το Cheesecake σε πιατέλα και σερβίρουμε κόβοντας σε κομμάτια.

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Βιτάμ
Βιτάμ @cook_8518164
στις