Cheesecake σοκολάτα light
Πολύ νόστιμο καλοκαιρινό γλυκό, υπερπρωτεϊνικό, με πολύ λίγα λιπαρά, απίστευτα πλούσιο σε ασβέστιο, κατάλληλο για αθλητές και γενικά όσους κάνουν διατροφή.
Υλικά
-
0.5 κιλό ανθότυρο
-
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
-
1 κούπα γάλα 0% λιπαρά
-
1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 3% λιπαρά (κυκλοφορεί από πολύ γνωστή εταιρεία)
-
1 φάκελο ζελατίνη
-
200 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα ή υγείας
-
3-4 κουταλίες αλκοολούχο ποτό (κατά προτίμηση λικέρ ή grand marnier ή baileys)
-
1 κούπα ζάχαρη καστανή
-
2 πακέτα μπισκότα digestive ολικής αλέσεως
-
3 κουταλιές φυτική μαργαρίνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα στον κόφτη και λιώνουμε τη μαργαρίνη σε μπεν μαρί. Χύνουμε τη λιωμένη μαργαρίνη πάνω στα θρυμματισμένα μπισκότα και πιέζουμε να καλύψουν τη βάση μιας φόρμας για τάρτα ή στρογγυλού ταψιού. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.
-
2
Ανακατεύουμε το ανθότυρο να γίνει κομματάκια. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, το γιαούρτι, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
-
3
Λιώνουμε τη ζελατίνη σε 4 κουταλιές κρύο νερό και τη χύνουμε στο μίγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλα.
-
4
Χωρίζουμε το μίγμα σε 2 ίσα μέρη. Στο 1ο ρίχνουμε το αλκοόλ και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε απο το ψυγείο τη βάση, χύνουμε επάνω το μίγμα του αλκοόλ, ισιώνουμε την επιφάνεια και ξαναβάζουμε στο ψυγείο.
-
5
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα στο άλλο μισό της ζύμης και ανακατεύουμε καλά. Βγάζουμε απο το ψυγείο το υπόλοιπο γλυκό, προσθέτουμε επάνω του και το μίγμα της σοκολάτας και ισιώνουμε την επιφάνεια.
-
6
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (8)