tastes to dream
tastes to dream @nioana12

Είναι το καλύτερο cheesecake σοκολάτας. Απογειώνεται με την γεύση μόκας. Ελπίζω να σας αρέσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι του Άκη Πετρεζίκη απο την εκπομπή το Πρωινό μου. Στην βάση αν δεν έχουμε μαύρη ζάχαρη αντικαθιστούμε με λευκή κρυσταλλική. Αν δεν θέλετε στην επιφάνεια γκανάζ αλλά κάτι διαφορετικό τότε στις ποσότητες της γκανάζ τα μειώνετε όλα τα υλικά στο μισό. Στην περίπτωση που κάνετε την διακόσμηση της γκανάζ με κορνέ προαιρετικά μπορείτε να την βάλετε μέσα στην σακούλα κορνέ να την τοποθετήσετε στο ψυγείο και να την βγάλετε οταν θα την διακοσμήσετε.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

8-10 άτομα
  1. Βάση
  2. 300 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
  3. 200 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  4. 150 γρ. βούτυρο σε κύβους
  5. 1/2 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  6. Γκανάζ
  7. 800 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  8. 1 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  9. Κρέμα τυριού
  10. 2 κ.σ. αλεύρι
  11. 2 βανίλιες
  12. 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Για τη βάση, χτυπάμε σε μούλτι όλα μαζί τα υλικά και μόλις γίνουν τρίμμα τ' απλώνουμε σε ταψάκι με αποσπώμενο δίσκο και δημιουργούμε λίγο πιο "ψηλά τοιχώματα" κυκλικά και τοποθετούμε στην κατάψυξη.

  2. 2

    Για την γκανάζ, σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά εκτός την κουβερτούρα.

  3. 3

    Μόλις αρχίζει να βράζει τα αποσύρουμε απο την φωτιά και τα ρίχνουμε σε μπολ που έχουμε την κουβερτούρα σε κομμάτια.

  4. 4

    Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.

  5. 5

    Βγάζουμε την βάση και περιχύνουμε την μισή ποσότητα γκανάζ, τοποθετούμε πάλι στην κατάψυξη για 30λεπτα-1ώρα

  6. 6

    Κρατάμε την άλλη μισή ποσότητα σκεπασμένη στον πάγκο.

  7. 7

    Για την κρέμα τυριού, ανακατεύουμε σε μπολ όλα τα υλικά μαζί με αυγοδάρτη.

  8. 8

    Ανακατεύουμε μέχρι να σπάσουν όλα τα μπαλάκια να ενωθεί και να γίνει λείο το μείγμα.

  9. 9

    Βγάζουμε το γλυκό απο την κατάψυξη και ρίχνουμε απο πάνω την κρέμα τυριού.

  10. 10

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα στους 160 βαθμούς.

  11. 11

    Μετά το βγάζουμε και περιμένουμε να κρυώσει τελείως, σε 4 ώρες περίπου.

  12. 12

    Στη συνέχεια το ξεφορμάρουμε και είτε περιχύνουμε με την υπόλοιπη μισή γκανάζ, είτε την βάζουμε σε κορνέ την γκανάζ και κάνουμε σχέδια στην επιφάνεια του γλυκού.

Αντιδράσεις

Από

tastes to dream
στις