kimwlos
kimwlos @kimwlos
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα

Τι διαφορετικό μπορεί να έχει ακόμη μια συνταγή για cheesecake θα μου πείτε... και καλά θα κάνετε... Κι αφού ανασηκώσω το φρύδι θα σας πω... κι όμως έχει... Την βάση που ψήνεται, τα υλικά της κρέμας.... γενικά την ιστορία της. Την συνταγή την έχω από την χρυσοχέρα πεθερά της αδελφής μου, που μας έχει αφήσει, αφήνοντας όμως μεγάλη παρακαταθήκη συνταγών. Αρχόντισσα, πάντα περιποιημένη και καλο-νοικοκυρά, τα χέρια της έφτιαχναν αριστουργήματα. Από τις γυναίκες - νοικοκυρές εκείνης της γενιάς μπορούμε και πρέπει να πάρουμε πολλά μαθήματα, νοικοκυροσύνης και κοκεταρίας. Ας δούμε όμως την συνταγή.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το ψήσιμο της βάσης την κρατάει αφράτη και μαλακή και δεν πετρώνει, με αποτέλεσμα το κόψιμο να είναι εύκολο.Η λαδόκολλα μας βοηθάει να ξεφορμάρουμε εύκολα το γλυκάκι μας και να το σερβίρουμε σε μια όμορφη πιατέλα.Το μέγεθος της φόρμας που χρησιμοποιώ είναι 26cm. Το ζελέ λεμόνι νομίζω κάνει την διαφορά καθώς με την σπιρτάδα του λεμονιού δεν είναι λιγωτικό το γλυκάκι. Η κυρία Χριστίνα έλεγε στην συνταγή της μαρμελάδα φραγκοστάφυλλο αλλά δεν κατάφερα να βρω, μια χαρά ήταν και το blueberry αρκούντως ξινούτσικο.Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε ό,τι μαρμελάδα προτιμάτε, αν δε είναι και σπιτική ακόμη καλύτερα.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

10 Minutes
16 άτομα
  1. Για την βάση
  2. 400 γρ. μπισκότα digestive
  3. 200 γρ. fresco (μαργαρίνη με άρωμα βούτυρο εξαιρετικό για ζαχαροπλαστική)
  4. Για την κρέμα
  5. 1 φακελάκι ζελέ λεμόνι
  6. 200 ml. βραστό νερό
  7. 1 φακελάκι φυτική σαντιγί σε σκόνη
  8. 200 ml. κρύο γάλα
  9. 200 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  10. Για την επικάλυψη
  11. 200 γρ. μαρμελάδα blueberry ή φραγκοστάφυλλο όπως αναφέρεται στην αρχική συνταγή ή άλλη της αρεσκείας σας
  12. 1/2 φλιτζ. καφέ βραστό νερό

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σπάμε τα μπισκότα και τα βάζουμε λίγα λίγα στο multi.

  2. 2

    Τα αλέθουμε να γίνουν σκόνη

  3. 3

    Και τα μεταφέρουμε σε φόρμα με αποσπώμενα πλαινά, στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα (η οποία δεν είναι υποχρεωτική αλλά θα μας βοηθήσει όταν (αν) θελήσουμε να ξεφορμάρουμε και να μεταφέρουμε σε πιατέλα σερβιρίσματος).

  4. 4

    Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία

  5. 5

    Και ραντίζουμε τα μπισκότα, ανακατεύουμε να βραχούν όλα τα μπισκότα

  6. 6

    Και στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι. Ψήνουμε στους 170οC για 10 λεπτά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  7. 7

    Ετοιμάζουμε την γέμιση, διαλύοντας το ζελέ σε 200 ml βραστό νερό (ΔΕΝ βάζουμε κρύο νερό, ΜΟΝΟ βραστό) και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.

  8. 8

    Σε ένα μπωλ προσθέτουμε το κρύο γάλα και την σαντιγί σε σκόνη

  9. 9

    Και χτυπάμε με το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα ως να πήξει.

  10. 10

    Στον κάδο του μίξερ (που καλό θα ήταν να έχουμε παγώσει επαρκώς) χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγύ.

  11. 11

    Προσθέτουμε στον κάδο την φυτική σαντιγί, το ζελέ και το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά

  12. 12

    Ως να πάρουμε μια ωραία λεία κρέμα την οποία αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει.

  13. 13

    Βγάζουμε από το ψυγείο, ανακατεύουμε ελαφρά με μια μαρίζ και απλώνουμε πάνω από την κρύα πια βάση μας. Ξαναβάζουμε στο ψυγειο για άλλη μισή ώρα ή και για όλο το βράδυ.

  14. 14

    Αδειάζουμε την μαρμελάδα σε ένα μπολ, προσθέτουμε 1/2 φλιτζανάκι του καφέ βραστό νερό και ανακατεύουμε. Αυτό το κάνουμε για να γίνει η μαρμελάδα πιο ρευστή και πιο έυκολη η δική μας δουλειά στο άπλωμα.

  15. 15

    Απλώνουμε πάνω από την κρέμα και ξαναβάζουμε στο ψυγείο μέχρι να έρθει η ώρα του σερβιρίσματος.

  16. 16

    Ξεφορμάρουμε και μεταφέρουμε προσεκτικά σε πιατέλα.

  17. 17

    Κόβουμε και απολαμβάνουμε.

Αντιδράσεις

Σχόλια (7)

Zoi Petseta
Zoi Petseta @pavlos1982
Τέλειο.. θα το δοκιμάσω σίγουρα...
Πολυαγαπημενο μας γλυκο🥰😍
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε άλλο ζελέ .... .πχ ανανά????
(διορθώθηκε)

Από

kimwlos
kimwlos @kimwlos
στις
Αθήνα, Αττική, Ελλάδα
Φτάσε όπου δεν μπορείς!!! Είμαι η kimwlos (με σήμα την φώκια), κατά κόσμον Δήμητρα μέλος της συνταγοπαρέας από το 2011. Γιαννιώτισσα γέννημα θρέμμα αλλά και κρητικιά εκ γάμου. Αγαπώ το καλό φαγητό, λατρεύω τη ζαχαροπλαστική και πάντα μου αρέσει να δοκιμάζω νέες συνταγές. Στο ελεύθερο χρόνο μου μαθαίνω παραδοσιακούς χορούς. Μεγάλη αγάπη η Κρήτη και η παράδοση, είτε μαγειρική είτε χορευτική είτε μουσική, είμαι κορίτσι παραδισιακό πως να το κάνουμε. Θα με βρεις και στο instagram: https://www.instagram.com/kimwlos/ Όλες οι συνταγές μου και στο cookwithdimitra.com
Δες περισσότερα