Chicken salad με πιτούλες-pizzabrot

,

Περιγραφή

Μια υπέροχη συνταγή με άρωμα από Μαυρίκιο.

Chicken salad με πιτούλες-pizzabrot

Τι χρειαζόμαστε:

  • μαρούλι romana
  • λάχανο iceberg
  • radicchio ή λάχανο μωβ
  • ντοματίνια
  • καλαμπόκι
  • ραπανάκια
  • αγγουράκι κομμένο ζουλιέν

Για το σνίτσελ κοτόπουλου

  • 400 γραμμάρια στήθος κοτόπουλο για σνίτσελ
  • 2 αυγά
  • αλεύρι
  • φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Για την sauce

  • σπιτική μαγιονέζα
  • μουστάρδα
  • χυμός από λεμόνι
  • αλάτι

Για τις πιτούλες-pizzabrot

  • 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 80 ml νερό
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ρίγανη ξηρή
  • 1 πρέζα βασιλικό ξηρό
  • 1 πρέζα αλάτι
Στα γρήγορα
Μέθοδος: Τηγανιού
Κουζίνα: Αφρικής
Σερβίρει: 2 άτομα
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 60' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 20' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε και τα βάζουμε σε ένα σκεύος.
  2. Σνίτσελ κοτόπουλου: Βάζουμε τα αυγά σε ένα μπολ, αλατοπιπερώνουμε και τα χτυπάμε λίγο.
  3. Σε ξεχωριστά πιάτα τοποθετούμε το αλεύρι και τη φρυγανιά. Έπειτα, βάζουμε τα σνίτσελ σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξουν την περιττή υγρασία και αλατοπιπερώνουμε κι από τις 2 πλευρές. Αρχίζουμε το πανάρισμα πρώτα από το αλεύρι, μετά από τα αυγά και τέλος από τη φρυγανιά. Τα τοποθετούμε στην κατάψυξη για 20' περίπου, για να σφίξει το πανάρισμα.
  4. Τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ώσπου να χρυσαφίσουν και οι 2 πλευρές.
  5. Sauce: Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε τα λαχανικά. Προσθέτουμε το σνίτσελ και η σαλάτα είναι έτοιμη!
  6. Πιτούλες-pizzabrot: Σε ένα μπολ ρίχνουμε πρώτα τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύοντας συνεχώς, το νερό. Ζυμώνουμε, μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική.
  7. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 4 ίσα μέρη, σχηματίζουμε μπαλάκια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 20' περίπου. Στη συνέχεια ανοίγουμε πιτούλες με τον πλάστη και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και βούτυρο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Ιδανικά, οι πιτούλες μπορούν να σερβιριστούν με λίγη ρίγανη και μείγμα πιπεριών.

Στα υλικά που δεν υπάρχει δοσολογία, ο καθένας μπορεί να βάλει όσο επιθυμεί!

Σχετικές συνταγές

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Τα μυστικά του τηγανιού
    Το τηγάνισμα μπορεί να φαίνεται απλή δουλειά, ...
    Μια κότα στρουμπουλή...
    Το κοτόπουλο περιέχει λίγα λιπαρά, είναι πλούσι...
    Σαλάτες... όλη η φύση στο πιάτο μας!
    Όλοι ξέρουμε πόσο ωφέλιμο είναι να τρώμε σαλάτες.&...
    Τα του Καίσαρος, τω Καίσαρι!!! Σαλάτα Caesar’s
    Είχε ο Ιούλιος Καίσαρας αδυναμία στις σαλάτες; ...