frosoula_s
frosoula_s @cook_8487782
Αθήνα,

Ένα πολύ εύκολο, νόστιμο, υγρό, σοκολατένιο κέικ που τρώγεται και σκέτο αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και σαν βάση για τούρτα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν ψήθηκε.. Αν το φάμε σκέτο, μπορούμε να φτιάξουμε ένα οποιοδήποτε γλάσο σοκολάτας μας αρέσει ή γκανάς. Την συνταγή την πήρα από το Best recipes

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

81 Minutes
8-10
  1. 250 γραμμάρια βούτυρο
  2. 200 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  3. 2 κούπες ζάχαρη
  4. 1 1/3 κούπες νερό
  5. 1 κ.γ. στιγμιαίο καφέ
  6. 3/4 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  7. 1/4 κούπας κακάο
  8. 3 αυγά ελαφρώς χτυπημένα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τα πρώτα 5 υλικά.

  2. 2

    Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν όλα και να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 10 λεπτά.

  3. 3

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο σε ένα μεγάλο μπωλ.

  4. 4

    Προσθέτουμε στο μπωλ το υγρό μείγμα αφού έχει κρυώσει λιγο και χτυπάμε ελαφρά με το χέρι.

  5. 5

    Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε ελαφρά.

  6. 6

    Βάζουμε το μείγμα σε αλευρωμένο/βουτυρωμένο ταψί (Νο 26), στρωμένο και με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στις αντιστάσεις για μία ώρα και 45 λεπτά στους 150 βαθμούς.

Αντιδράσεις

Σχόλια (54)

spiros33
spiros33 @cook_8504688
Γεια σου μηπως μπορεις να μου πεις ποσα γραμμαρια ειναι τα 3/4 αλευρι και 1/4 κακαο.Ευχαριστω.

Από

frosoula_s
frosoula_s @cook_8487782
στις
Αθήνα,