Vyzance
Vyzance @cook_8453464

Το choucroute είναι μια αλσατική σπεσιαλιτέ. Συνηθίζεται τόσο στη Γαλλία όσο και στη Γερμανία, την Αυστρία και σε άλλες συγγενείς χώρες. Παραδοσιακά παρασκευάζεται με ξινολάχανο (έτοιμο ή σπιτικό), πατάτες, καρότα, λουκάνικα, κρέας, λαρδί και μουστάρδα. Φυσικά, απαντώνται αρκετές παραλλαγές. Η σημερινή δική μου συνταγή κρατά την αψάδα του choucroute, είναι όμως πιο ελαφριά και πιο… ανοιξιάτικη, αφού η κλασική μορφή της είναι μάλλον χειμερινής φύσεως.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι δικιά μου και βρίσκεται στο blog μου kourkoutzeli.wordpress.com

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

60 Minutes
4 άτομα
  1. 1 κονσέρβα ξινολάχανο (choucroute ή sauerkraut, πρόκειται ουσιαστικά για λάχανο τουρσί)
  2. 5 πατάτες
  3. 6 λουκάνικα Φρανκφούρτης
  4. αλάτι, πιπέρι
  5. 1 ποτήρι λευκό κρασί

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Η μαγεία αυτού του πιάτου είναι το πόσο εύκολα και γρήγορα ετοιμάζεται.

  2. 2

    Πλένουμε τα λουκάνικα και τα ρίχνουμε σε καυτό τηγάνι χωρίς λίπος. Δεν τα χαράζουμεμας αρέσει να φουσκώσουν εσωτερικά. Αργότερα μπορούμε να τα κόψουμε πριν τα προσθέσουμε στα υπόλοιπα υλικά.

  3. 3

    Σουρώνουμε το ξινολάχανο. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν.

  4. 4

    Σε βαρύ τηγάνι ή γουώκ σωτάρουμε ψιλοκομμένο το κρεμμύδι. Μόλις ξανθύνει, προσθέτουμε το ξινολάχανο και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία, ανακατεύοντας συχνά, να πιει τα υγρά του. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις στεγνώσει το λάχανο, ανεβάζουμε στο μέγιστο τη θερμοκρασία και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε το όλο μείγμα σε ένα βαθύ μπωλ.

  5. 5

    Βγάζουμε τις πατάτες από το νερό πριν βράσουν εντελώς (να κρατάνε λίγο). Τις κόβουμε μεγάλα κομμάτια και τις ρίχνουμε στο τηγάνι που σωτάραμε το λάχανο με ελάχιστο βούτυρο, αν χρειαστεί, να πάρουν λίγο χρώμα, για μερικά λεπτά, ενώ γυρίζουμε συχνά.

  6. 6

    Τις προσθέτουμε κι αυτές στο μείγμα, καθώς και τα λουκάνικα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια.

  7. 7

    Ανακατεύουμε πολύ καλά το φαγάκι. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

  8. 8

    Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα, με μπόλικη μουστάρδα από πάνω, πικάντικη ή καυτερή.

  9. 9

    Καλή απόλαυση!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Σχόλια (2)

teabas
teabas @cook_8516814
θα δοκιμαστει αμεσα!! καμια εναλλακτικη στο λουκανικο;;; πχ χοιρινο;

Από

Vyzance
Vyzance @cook_8453464
στις
Νερό κι αλάτι...
Δες περισσότερα