Cinnamon Roll Swirl Cake
Είναι ένα πολύ γευστικό κέικ με τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τα cinnamon rolls χωρίς τη μαγιά και χωρίς να ανοίξουμε φύλλο.
Λίγα μυστικά ακόμα
Αν η ποσότητα της κανέλλας σας φαίνεται πολλή, μπορείτε να την μειώσετε κατά τα γούστα σας. Εγώ έβαλα τη μισή ποσότητα, δλ. 1 κ.σ. Βγήκε πολυ μυρωδάτο και νόστιμο. Καλή σας όρεξη!Η συνταγή είναι από την σεφ Cheryl's Pampered Chef Biz. Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.
Υλικά
-
Μείγμα
-
3 φλυτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
1/4 κ.γ. αλάτι
-
1 φλυτζ. ζάχαρη
-
4 κ.γ. μπέικιν
-
2 αυγά
-
1 1/2 φλυτζ. γάλα
-
βανίλια
-
1/2 φλυτζ. βούτυρο
-
Επικάλυψη
-
1 φλυτζ. βούτυρο (μαλακό τόσο όσο να είναι σχεδόν λιωμένο).
-
1 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
-
2 κ.σ. αλεύρι
-
2 κ.σ κανέλλα
-
2 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
-
5 κ.σ. γάλα
-
βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ενώνουμε τα υλικά για το μείγμα καλά
-
2
Και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο το λιωμένο, σιγά σιγά
-
3
Μέχρι να απορροφηθεί.
-
4
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 15x30. Αν θέλετε να γίνει πιο φουσκωτό, χρησιμοποιήστε μικρότερο μέγεθος.
-
5
Ενώνουμε καλά τα υλικά της επικάλυψης
-
6
Και τη βάζουμε πάνω από τη ζύμη που έχουμε βάλει στο ταψάκι.
-
7
Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε απαλά (όπως κάνουμε σε ένα κέικ μαρμπρέ).
-
8
Ψήνουμε στους 180ο για 30-40, (ελέγχουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι για να σιγουρευτούμε ότι εχει γίνει) σε προθερμασμένο φούρνο.
-
9
Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα υλικά του γλάσου
-
10
Και το ρίχνουμε πάνω από το έτοιμο γλυκό, μόλις βγει από τον φούρνο, να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού.
Σχόλια (31)