Cinnamon Roll Swirl Cake

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
18 ψήφοι
,

Περιγραφή

Είναι ένα πολύ γευστικό κέικ με τα υλικά που χρησιμοποιούμε για τα cinnamon rolls χωρίς τη μαγιά και χωρίς να ανοίξουμε φύλλο.

Cinnamon Roll Swirl Cake

Τι χρειαζόμαστε:

Μείγμα

  • 3 φλυτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 φλυτζ. ζάχαρη
  • 4 κ.γ. μπέικιν
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 φλυτζ. γάλα
  • βανίλια
  • 1/2 φλυτζ. βούτυρο

 

Επικάλυψη

  • 1 φλυτζ. βούτυρο (μαλακό τόσο όσο να είναι σχεδόν λιωμένο).
  • 1 φλυτζ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 2 κ.σ κανέλλα

Γλάσο

  • 2 φλυτζ. ζάχαρη άχνη
  • 5 κ.σ. γάλα
  • βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Διάφορα κέικ
Μέθοδος: Φούρνου
Διατροφή: Χορτοφαγική
Δυσκολία: Με φωτο
Σερβίρει: 10 -12 άτομα, ανάλογα πόσο μεγάλα ή μικρά κόψετε τα κομμάτια
Κόστος:
(6 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(6 ψήφοι)
Προετοιμασία: 17' (6 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 38' (6 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Ενώνουμε τα υλικά για το μείγμα καλά
Βήμα 2
2) και στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο το λιωμένο, σιγά σιγά
Βήμα 3
3) μέχρι να απορροφηθεί.
Βήμα 4
4) Βάζουμε τη ζύμη σε ένα βουτυρωμένο ταψάκι 15x30. Αν θέλετε να γίνει πιο φουσκωτό, χρησιμοποιήστε μικρότερο μέγεθος.
Βήμα 5
5) Ενώνουμε καλά τα υλικά της επικάλυψης
Βήμα 6
6) και τη βάζουμε πάνω από τη ζύμη που έχουμε βάλει στο ταψάκι.
Βήμα 7
7) Με ένα μαχαίρι ανακατεύουμε απαλά (όπως κάνουμε σε ένα κέικ μαρμπρέ).
Βήμα 8
8) Ψήνουμε στους 180ο για 30-40, (ελέγχουμε με ένα ξύλινο καλαμάκι για να σιγουρευτούμε ότι εχει γίνει) σε προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 9
9) Ετοιμάζουμε το γλάσο. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι τα υλικά του γλάσου
Βήμα 10
10) και το ρίχνουμε πάνω από το έτοιμο γλυκό, μόλις βγει από τον φούρνο, να καλύψει όλη την επιφάνεια του γλυκού.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν η ποσότητα της κανέλλας σας φαίνεται πολλή, μπορείτε να την μειώσετε κατά τα γούστα σας. Εγώ έβαλα τη μισή ποσότητα, δλ. 1 κ.σ. Βγήκε πολυ μυρωδάτο και νόστιμο. Καλή σας όρεξη!

Η συνταγή είναι από την σεφ Cheryl's Pampered Chef Biz.

 

Ευχαριστούμε την amande για τις φωτογραφίες βήμα βήμα.

Σχετικές συνταγές

    32 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από kessy, 3-12-15  
    Παρα πολυ νοστιμο!!!Η οικογενεια ξετρελαθηκε!!!Εκανα οπως ακριβως ειναι η συνταγη με την διαφορα οτι εκανα την μιση δοση του γλασου κ το εκανα λιγο πιο νερουλο επιτηδες, οποτε δεν εμεινε σαν γλασο απο πανω αλλα σιροπιαστηκε!!!Το γλασο το εκανα με νερακι κ οχι με γαλα διοτι φοβηθηκα που θα εμενε εκτος ψυγειου.Τελειο για αυτους που τους αρεσει η κανελλα!!!
    #
    Σχόλιο από Νιαμ νιαμ!, 3-12-15  
    Πολύ ωραίο ότι πρέπει για τον καφέ, την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο αλεύρι και ίσως και τρίμμα καρυδιών στο μίγμα της2 κανέλας!!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ68, 28-12-15  
    Ενταξει η συνταγη ειναι ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ!!!!!Τι αρωμα τι γευση .τι ευκολια και τι αποτελεσμα!!!Τυφλα να εχουν τα cinnabons που ειναι μεν υπεροχα αλλα εχουν κοπο...Χιλια μπραβο και χιλια ευχαριστω που ανεβασες την ονειρεμενη αυτη συνταγη κι ευχαριστιομαστε κανελογλυκακι !!!!Δυστυχως μονο 5 πιρουνακια μπορω να δωσω αλλλιως θα σου εδινα ολοκληρο σερβιτσιο!!!!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 28-12-15  
    Πόσο χαίρομαι που σας άρεσε!!!!!!
    Δημητρα , τα λογια σου βαλσαμο στην καρδια μου!!!σε ευχαριστω πάρα πολυ !!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από el_rig, 22-5-16  
    Υπεροχο.Εγω εβαλα και χυμο απο ενα πορτοκαλι στο μειγμα της επικαλυψης
    #
    Σχόλιο από danalex30, 13-3-17  
    εξαιρετικό!!
    #
    Σχόλιο από alina80, 14-3-17  
    Το έχω στο φούρνο αυτή τη στιγμή - θα βαθμολογησω όταν το δοκιμάσουμε. Έχω δύο απορίες όμως. 1. Το έβαλα σε 25αρα φόρμα δαχτυλίδι, αλλά μου φαίνεται ήθελε μεγαλύτερο ταψί. Όντως; Και 2. Το μείγμα ζαχαρη, κανέλλα, βούτυρο μου βγήκε μάλλον σφιχτο. Πρέπει να είναι αρκετά "υγρό" για να ανακατευτεί σωστά; Γιατί δεν μου ανακατευόταν... Οπως και να έχει τώρα ότι έκανα έκανα, απλώς να ξέρω αν έκανα κάτι λάθος για την επόμενη φορά (δεν μου γλιτώνει θα το κάνω μέχρι να το πετύχω, αγαπώ πολύ την κανέλλα).
    #
    Σχόλιο από alina80, 15-3-17  
    Από γεύση και άρωμα εξαιρετικό. Αλλά δεν βάζω ακόμα πιρουνάκια, δεν θέλω να το αδικήσω. Και εξηγούμαι: επειδή προφανώς το έβαλα σε μικρότερο ταψί, το μείγμα βούτυρο-κανελλα-ζάχαρη δεν απλώθηκε ομοιόμορφα και έμεινε στη μέση του κέικ, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν άψητο στη μέση (ενώ δεν είναι) και πολύ γλυκό, ενώ το υπόλοιπο σχετικά άγλυκο. Θα επανέλθω με 5 πιρουνάκια (γιατί αναμφισβήτητα τα αξίζει) όταν θα το φτιάξω σωστά.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 16-3-17  
    Αλινα, δεν το εχω φτιαξει ποτέ σε στρογγυλη φορμα και δεν μπορω να σου απαντησω.
    Το εχουν φτιαξει κι άλλα μελη σε στρογγυλο σχημα και απ οτι βλεπω στις φωτο, βγηκε μια χαρά.
    Καμια φορα, μου εχει τυχει και σε μενα, απλο κεικ και να μην ψηνεται σωστα σε στρογγυλο σκευος. Τι να φταιει?...το υλικο του σκευους....ο φουρνος ???
    Οσο για τη δευτερη σου ερωτηση....το βουτυρο πρεπει να ειναι ελαφρως λιωμενο, για να μπορεσεις να το ανακατεψεις.
    Οταν φτιαχνουμε κεικ μαρμπρε...το μειγμα του κακαου δεν πρεπει να ειναι σφιχτο, αλλιως πως θα μπορεσουμε να το ανακατεψουμε με το λευκο μειγμα?
    #
    Σχόλιο από ioanna36, 16-3-17  
    Κακως που δεν εχει παραπανω πιρουνακια!!Γιατι αξιζει για 40 πιρουνακια..
    Το έκανα εχθες και περα από αρωμα ειχε και υπεροχη γευση!!
    Συγχαρητηρια Μυρτω για την συνταγη σου και τον χρονο και κοπο για να την ανεβασεις..
    Με το ζορι εχω κρατησει 4 κομματια γιατι εχω κοσμο σημερα αλλά φοβουμαι ότι θα την ξανακανω!!!
    Εχεις 5 πιρουνακια από εμενα ,5 απο τις δυδυμες κορες μου και 5 από τον συζυγο!!!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 19-3-17  
    Ιωαννα, μου εδωσε απιστευτη χαρά με τα λογια σου!!!!!!!!
    Πολλα πολλα φιλακια στα διδυμακια σου και στον συζυγο!!!!!!
    #
    Σχόλιο από alina80, 20-3-17  
    Μυρτώ μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Το πρόβλημα που εντόπισα εγώ είναι ότι μάλλον η φόρμα μου ήταν μικρή και για αυτό δεν μπόρεσα να ανακατέψω το μείγμα βούτυρου-κανέλλας όπως έπρεπε και ήρθε και κάθισε όλο στη μέση. Θα το ξανακάνω πολύ σύντομα σε ταψί αυτή τη φορά και θα έρθω με τα πέντε πιρουνάκια που του αξίζουν (η γεύση και το άρωμά του με ξετρέλαναν). Α και να πω ότι οι οδηγίες για τη συνταγή και οι αναλογίες είναι όπως πρέπει, εγώ δεν τα πάω καλά με τα μεγέθη για να υπολογίζω σωστά γενικά - και ειδικά στα ταψιά.
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    26 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από devilangel, 29-3-13  
    Πολύ ωραία ιδέα αυτή! Αγαπώ τα ρολά κανέλας αλλά να πω την αλήθεια βαριέμαι το άνοιγμα, ρολάρισμα, κόψιμο και γενικά το baby sitting που θέλουν! Ευχαριστούμε, να είσαι πάντα καλά!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 29-3-13  
    Εχεις δικιο, ειναι μπελαλιδικη δουλεια τα ρολλα.

    πολυ μου αρεσε το baby sitting!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    φιλια και καλη επιτυχια οταν το φτιαξεις !!!
    #
    Σχόλιο από reba, 2-4-13  
    Απλά τελειο! Εντυπωσιασε! Και πολυ ευκολο για τοσο καλο γευστικο αποτελεσμα! Μπραβο!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 2-4-13  
    χαιρομαι πολυ ,που σας αρεσε!!!!!!!!!!!!'
    ευχαριστω !!!!!
    #
    Σχόλιο από Tetoula, 6-4-13  
    Πολύ καλό. Απλά το γλάσο μου παραφάνηκε γλυκό. Την επόμενη φορά, θα έχω χαραγμένο το κέηκ για να το ρουφήξει.
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 6-4-13  
    Παντα το γλασο δινει περισσοτερη γλύκα.
    Εμενα μου αρεσει που μενει απο πανω και οταν παγωσει κανει μια ωραια κρουστα.
    Ο καθενας εχει τις δικες του γευσεις........τι να κανουμε.....
    Μακαρι να μπορουσαμε να ευχαριστησουμε ολους τους ουρανισκους.
    Στο δικο μου σπιτι,που εχω να αντιμετωπισω αρκετους.......εχω προβλημα.....
    Οταν θα το φτιαξεις πες μου αν εγινε καλυτερο.
    Παντως σε ευχαριστω πολυ!!!!
    #
    Σχόλιο από parosfun, 8-10-13  
    Πόσο ωραίο κέικ, συγχαρητήρια... Τρελαίνομαι για τα ρολάκια κανέλας αλλά είναι χρονοβόρα και πολλές φορές μας ξεραίνονται όσο περνούν οι μέρες. Αυτό το κέικ είναι νοστιμότατο και πανεύκολο, φούσκωσε πάρα πολύ και δεν υπάρχει η νοστιμιά του. Αυτόν τον τρόπο παρασκευής κέικ τον χρησιμοποιείς και για τα άλλα σου κέικ εκτός της κανέλας;
    #
    Σχόλιο από KatiannaG, 24-11-13  
    tin exo ftiaksei dio fores ti sintagoula k einai pentanostimi!!! apla tin proti fora prepei na imoun ligo apotomi me to migma tis kanelas k meta to psisimo ekane mia terastia rogmi sti mesi san ifestio!! episis vazo k karidakia!!!
    #
    Σχόλιο από gerakina, 30-11-13  
    Καταπληκτικό!! Συγχαρητήρια!
    #
    Σχόλιο από amande, 20-2-15  
    Τέλεια εναλλακτική!! Μας άρεσε πολύ! Γλάσο έβαλα τη μισή ποσότητα
    #
    Σχόλιο από vaso2519, 4-3-15  
    #
    Σχόλιο από fdimitra10, 31-5-15  
    Τέλειο το κέικ κι εύκολο στην παρασκευή του. Εγώ έβαλα ηλιέλαιο αντί για βούτυρο, μία κουταλιά κανέλα αντί για δύο και τη μισή ποσότητα γλάσου. Χρειάστηκε παραπάνω χρόνο να μου ψηθεί από ότι έλεγε η συνταγή (γύρω στα 55 λεπτά ψήσιμο στους 180 βαθμούς). Έγινε υγρό και νοστιμότατο και το κυριότερο άρεσε πολύ στα παιδιά μου!
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 1-6-15  
    χαίρομαι πάρα πολύ που σας άρεσε!!!!!
    ευχαριστώ πολύ για τα πηρουνάκια !!!
    #
    Σχόλιο από marfour, 21-7-15  
    Καταπληκτικό κέικ και πάρα πολύ εύκολο. Η κανέλα του δίνει τέλειο άρωμα και το γλάσο το αποθεώνει. Ευχαριστούμε για τη συνταγή!!!
    #
    Σχόλιο από Wendy, 17-11-15  
    Αρκετά καλό. Κέικ κανέλας θα το έλεγα.
    #
    Σχόλιο από Sivilla, 30-11-15  
    Υπέροχοοο!!
    #
    Σχόλιο από Νιαμ νιαμ!, 2-12-15  
    Άρα μιλάμε για μια κούπα του νες καφέ, έτσι κατάλαβα εγώ γιατί το φλυτζάνι είναι 150ml (το κλασικό του τσαγιού). Μόλις το έψησα σε διπλή δόση, εγώ υπολόγισα σε κούπες αλλά έβαλα 5 αυγά. Αύριο εντυπώσεις ))
    #
    Σχόλιο από kessy, 3-12-15  
    Παρα πολυ νοστιμο!!!Η οικογενεια ξετρελαθηκε!!!Εκανα οπως ακριβως ειναι η συνταγη με την διαφορα οτι εκανα την μιση δοση του γλασου κ το εκανα λιγο πιο νερουλο επιτηδες, οποτε δεν εμεινε σαν γλασο απο πανω αλλα σιροπιαστηκε!!!Το γλασο το εκανα με νερακι κ οχι με γαλα διοτι φοβηθηκα που θα εμενε εκτος ψυγειου.Τελειο για αυτους που τους αρεσει η κανελλα!!!
    #
    Σχόλιο από Νιαμ νιαμ!, 3-12-15  
    Πολύ ωραίο ότι πρέπει για τον καφέ, την επόμενη φορά θα βάλω λιγότερο αλεύρι και ίσως και τρίμμα καρυδιών στο μίγμα της2 κανέλας!!!!
    #
    Σχόλιο από ΔΗΜΗΤΡΑ68, 28-12-15  
    Ενταξει η συνταγη ειναι ΚΑΤΣΕ ΚΑΛΑ!!!!!Τι αρωμα τι γευση .τι ευκολια και τι αποτελεσμα!!!Τυφλα να εχουν τα cinnabons που ειναι μεν υπεροχα αλλα εχουν κοπο...Χιλια μπραβο και χιλια ευχαριστω που ανεβασες την ονειρεμενη αυτη συνταγη κι ευχαριστιομαστε κανελογλυκακι !!!!Δυστυχως μονο 5 πιρουνακια μπορω να δωσω αλλλιως θα σου εδινα ολοκληρο σερβιτσιο!!!!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 Επόμενο > Τέλος >>

    6 Ερωτήσεις

    #
    Σχόλιο από grjobber, 29-3-13  
    Τι χωριτικοτητα ειναι το φλυτζανι σε κουπα( cup )
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 30-3-13  
    Νικο, ειναι το σετ που εχω απο κουπακια ,λεει
    1cup / 250ml
    #
    Σχόλιο από giamigiami, 2-6-15  
    Καλησπερα! Δημητρα θα ηθελα να ρωτησω αν στην αντικατασταση που εκανες με το ηλιελαιο εβαλες την ιδια ποσοτητα με του βουτυρου! Ευχαριστω!!
    #
    Σχόλιο από alina80, 14-3-17  
    Το έχω στο φούρνο αυτή τη στιγμή - θα βαθμολογησω όταν το δοκιμάσουμε. Έχω δύο απορίες όμως. 1. Το έβαλα σε 25αρα φόρμα δαχτυλίδι, αλλά μου φαίνεται ήθελε μεγαλύτερο ταψί. Όντως; Και 2. Το μείγμα ζαχαρη, κανέλλα, βούτυρο μου βγήκε μάλλον σφιχτο. Πρέπει να είναι αρκετά "υγρό" για να ανακατευτεί σωστά; Γιατί δεν μου ανακατευόταν... Οπως και να έχει τώρα ότι έκανα έκανα, απλώς να ξέρω αν έκανα κάτι λάθος για την επόμενη φορά (δεν μου γλιτώνει θα το κάνω μέχρι να το πετύχω, αγαπώ πολύ την κανέλλα).
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 16-3-17  
    Αλινα, δεν το εχω φτιαξει ποτέ σε στρογγυλη φορμα και δεν μπορω να σου απαντησω.
    Το εχουν φτιαξει κι άλλα μελη σε στρογγυλο σχημα και απ οτι βλεπω στις φωτο, βγηκε μια χαρά.
    Καμια φορα, μου εχει τυχει και σε μενα, απλο κεικ και να μην ψηνεται σωστα σε στρογγυλο σκευος. Τι να φταιει?...το υλικο του σκευους....ο φουρνος ???
    Οσο για τη δευτερη σου ερωτηση....το βουτυρο πρεπει να ειναι ελαφρως λιωμενο, για να μπορεσεις να το ανακατεψεις.
    Οταν φτιαχνουμε κεικ μαρμπρε...το μειγμα του κακαου δεν πρεπει να ειναι σφιχτο, αλλιως πως θα μπορεσουμε να το ανακατεψουμε με το λευκο μειγμα?
    #
    Σχόλιο από Μυρτω, 19-3-17  
    Ιωαννα, μου εδωσε απιστευτη χαρά με τα λογια σου!!!!!!!!
    Πολλα πολλα φιλακια στα διδυμακια σου και στον συζυγο!!!!!!

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Η συντήρηση των αυγών
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για τα αυγά, πό...
    Εξοπλισμός για κέικ, μπισκότα και πίτες
    Μέσα στο σάιτ μπορούμε να βρούμε πάρα πολλές συντα...
    Τα αυγά στην κουζίνα μας
    Τελικά; Είναι το μέγεθος που μετράει ή είναι η ...
    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Γλυκάκια
    Ένα βιβλίο 221 αγαπημένων συνταγών, του/της Wendy
    Κέϊκ,  muffins,  γλυκιές πίτες  και τάρτες
    Ένα βιβλίο 655 αγαπημένων συνταγών, του/της aggalexa
    Κεικ-Κουλουρακια-Μπισκοτακια γιαμ!
    Ένα βιβλίο 54 αγαπημένων συνταγών, του/της sugarchef
    Θέλω να δοκιμάσω
    Ένα βιβλίο 19 αγαπημένων συνταγών, του/της dimkath
    Κεικ
    Ένα βιβλίο 50 αγαπημένων συνταγών, του/της lux