Sitronella
Sitronella @Sitronella
Καλαμάτα,

Δεν ξέρω άνθρωπο που να φτιάχνει κέικ ή μπισκότα και να μη γλύφει στο τέλος όλα τα τσανάκια!Η ζύμη αυτή είναι εξαιρετικά νόστιμη!Ήταν λοιπόν φυσιολογικό και αναμενόμενο να δημιουργηθούν συνταγές που να θέλουν να αναπαράγουν τη γεύση αυτή.Κάπως έτσι φαντάζομαι γεννήθηκε και η συγκεκριμένη συνταγή.Έτσι έχουμε μια βουτυρόκρεμα που θυμίζει στη γεύση την άψητη ζύμη των μπισκότων. Είναι πάρα πολύ νόστιμη (μη σας φοβήσει καθόλου το αλευράκι μέσα) και ταίριαξε απίστευτα τόσο στα κεκάκια σοκολάτας όσο και στο κέικ μαρμπρέ που έφτιαξα για τούρτα της Ιωάννας.Η ποσότητα εδώ είναι αρκετή για 20-25 κεκάκια (ανάλογα το πόσο γλάσο θέλετε επάνω) ή για γέμιση και στόλισμα ενός κέικ 20 εκ. (και πάλι φυσικά εξαρτάται από την ποσότητα γλάσου που σας αρέσει).

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

Γλάσο για 20-25 κεκάκια
  1. 170 γρ. βούτυρο
  2. 1/3 φλ. πατικωμένη καστανή ζάχαρη
  3. 1 1/2 φλ. άχνη ζάχαρη
  4. 1/2 φλ. αλεύρι
  5. λίγο αλάτι
  6. 2 κ.γ. βανίλια

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Βάζουμε το βούτυρο σε βαθύ μπολ και το χτυπάμε καλά να αφρατέψει.

  2. 2

    Προσθέτουμε τις ζάχαρες και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν καλά. Ξεκινήστε με χαμηλή ταχύτητα και ανεβάστε αφού έχουν έχουν ενσωματωθεί κάπως, να μη γίνει όλη σας η κουζίνα χάλια.Αν έχετε μίξερ επιτραπέζιο, σκεπάστε τον κάδο και με μια πετσετούλα καλού κακού. Να ξέρετε πως θα νιώθετε τη ζάχαρη κάπως στο στόμα, είναι η μαλακή καστανή ζάχαρη που δε μπορεί να λιώσει τελείως.

  3. 3

    Προσθέτουμε και το αλεύρι, το αλάτι και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια ωραία κρέμα.

  4. 4

    Τις σταγόνες σοκολάτας μπορούμε να τις βάλουμε ή μέσα στην κρέμα και να ανακατέψουμε ή να στολίσουμε πρώτα και μετά να τις ρίξουμε από πάνω. Εξαρτάται το αποτέλεσμα που θέλουμε. Αν τις βάλουμε μέσα στην κρέμα είναι πολύ δύσκολο να βάλουμε την κρέμα σε κορνέ (φρακάρουν στη μύτη οι σταγόνες). Οπότε αν φτιάχνετε την κρέμα για γέμιση ή αν στολίσετε απλά τα κεκάκια βάζοντας την κρέμα πάνω τους με κουταλάκι ή σπατουλίτσα, κανένα πρόβλημα, βάλτε τις σταγόνες μέσα. Αν θέλετε να κάνετε ωραία σχήματα με το κορνέ, ρίξτε τις από πάνω.

Αντιδράσεις

Σχόλια (4)

 Vasw
Vasw @Vasw
Θελω μια διευκρίνηση στην πατικομενη ζαχαρη τι εννοείς 🤔
(διορθώθηκε)

Από

Sitronella
Sitronella @Sitronella
στις
Καλαμάτα,
Με λένε Στέλλα και μένω στην Καλαμάτα. Ξεκίνησα το 2004 τις Συνταγές της Παρέας που έγιναν Cookpad. Μου αρέσει πολύ η μαγειρική φυσικά (!), ακόμα περισσότερο η ζαχαροπλαστική, τα ταξίδια και το διάβασμα. Διαβάζω και βλέπω πολύ επιστημονική φαντασία και φάνταζι. Ο λογαριασμός μου στο instagram είναι https://www.instagram.com/sitro_stella/
Δες περισσότερα