claireth
claireth @cook_8502827
,Greece

Τα γνωστά σε όλους μας πλέον chocolate chip cookies, μαστιχωτά, μαλακά υπέροχα σαν τα έτοιμα ένα πράγμα μόνο που τα εύσημα θα είναι μόνο για εσάς! Δοκιμάστε τα, είναι εύκολα και πεντανόστιμα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Τα υλικά δεν θέλουν πολύ χτύπημα είτε στο μίξερ είτε στο χέρι.  Όσο πιο πολύ ανακατεύουμε τόσο πιο πολύ σφίγγει το μείγμα και δεν το θέλουμε αυτό!Η σοκολάτα μπορεί να είναι ό,τι θέλετε εσείς.  Συνδυασμός γάλακτος με μαύρη κουβερτούρα για εμένα είναι ο καλύτερος.Νομίζω πως δεν έχω ξεχάσει κάτι... Έχω δοκιμάσει πολλές συνταγές και εντέλει έχω καταλήξει σε αυτή η οποία δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα γευστικά και εμφανισιακά!Η συνταγή προέρχεται από το site Sally's Baking Addiction.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

9 Minutes
15 cookies μέτρια
  1. 300 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  2. 1 κ.γ σόδα
  3. 1/2 κ.γ baking powder
  4. 1/2 κ.γ αλάτι
  5. 1 1/2 κ.γ corn flour
  6. 170 γρ βούτυρο λιωμένο
  7. 135 γρ καστανή μαλακή ζάχαρη
  8. 100 γρ λευκή κρυσταλλική
  9. 1 αυγό ολόκληρο + 1 κρόκο
  10. 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας ή 1 κάψουλα βανίλιας
  11. 180 γρ σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Σε ένα μπωλ βάζουμε το αλεύρι, το baking, τη σόδα και το corn flour και ανακατεύουμε με τον αυγογδάρτη για ομογενοποίηση όλων των υλικών.  Αφήνουμε στην άκρη.

  2. 2

    Χτυπάμε στο μίξερ τις ζάχαρες με το λιωμένο βούτυρο μέχρι το μείγμα να γίνει ανοιχτόχρωμο και ομοιογενές.

  3. 3

    Ρίχνουμε μετά το ολόκληρο αυγό και χτυπάμε μέχρι να απορροφηθεί.  Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον κρόκο, τη βανίλια και το αλάτι.  Δεν χτυπάμε πολύ, ίσα μέχρι να ενωθούν όλα μαζί.

  4. 4

    Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και τη σοκολάτα, ανακατεύουμε μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι και να έχουμε μια ζύμη μαλακή η οποία όμως δεν κολλάει στα χέρια.

  5. 5

    Πλάθουμε μπαλάκια, τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί (με κάποια απόσταση ανάμεσα) και τα βάζουμε στο ψυγείο.

  6. 6

    Αφήνουμε από 2 ώρες μέχρι και 1 ολόκληρο βράδυ.

  7. 7

    Πριν τα ψήσουμε τα βγάζουμε από το ψυγείο 15' πριν και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 165-170οC με αέρα.

  8. 8

    Ψήνουμε για 9-11 λεπτά.

  9. 9

    Βγάζουμε και αφήνουμε στο ταψί για 10' και μετά τα βάζουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.

  10. 10

    Καλή απόλαυση)

Αντιδράσεις

Σχόλια (5)

Barbie Darbie
Barbie Darbie @Barbie_Darbie
Όταν λες καστανή μαλακή ζάχαρη εννοείς την μαύρη που είναι και υγρή; (μελάσα);

Από

claireth
claireth @cook_8502827
στις
,Greece
Με λένε Κλαίρη,αισίως 35 Μαίων και μένω Κερατέα!Ανύπαντρη ακόμη,αλλά όχι γεροντοκόρη,με χόμπι διάφορα που αναφέρω παραπάνω και μεγάλη αγάπη εκτός των παραπάνω στα tattoos και στα μαύρα ρούχαpΟνειρο ζωής είναι να κάνω ένα ταξίδι στις Σκανδιναβικές χώρες και γιατί όχι,να έμενα εκεί (λέμε τώρα)Χάρηκα που βρήκα αυτό το site,έχω βρει πολλά πράγματα που δεν ήξερα και ελπίζω να βοηθήσω και εγω όσο μπορώ και όπου μπορώ
Δες περισσότερα