Cookies νηστίσιμα τέλεια
Cookies τέλεια! Για όλους και όλες τις ώρες!
Λίγα μυστικά ακόμα
Κάνω μικρά cookies, γιατί φουσκώνουν πολύ, θα πρέπει να γίνουν 3 λαμαρίνες. Όταν βγούν απο τον φούρνο θα ειναι μαλακά. Μην τα ξαναβάλετε μέσα, θα γίνουν τραγανά στη πορεία!Μπορείτε να παραλείψετε την κουβερτούρα ή τα μούσλι.
Υλικά
-
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
-
1 ποτήρι λάδι για τηγάνι
-
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
-
250 γρ. λιωμένη (όχι πολύ) μαργαρίνη, τύπου βιτάμ
-
2 βανίλιες
-
1 ποτήρι (ή οσο σας αρέσει) μούσλι, ανακατεμένα με διάφορα άλλα δημητριακά
-
1 σακουλάκι σταγόνες κουβερτούρας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μπολ, ανακατεύω με το σύρμα τα υλικά με την σειρά που είναι, μέχρι τις βανίλιες.
-
2
Με το χέρι πλάθω τη ζύμη μέχρι να γίνει μάζα.
-
3
Τέλος, βάζω το μούσλι και την κουβερτούρα.
-
4
Τα πλάθω ελαφρά και κάνω μικρά cookies, τα τοποθετώ σε λαμαρίνες πάνω σε λαδόκολα.
-
5
Τα βάζω σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 15-20΄στους 180 βαθμούς.
Σχόλια (51)