Cookies on a stick (σε ξυλάκι)

Bαθμολογία: 4.806
       
 
134 ψήφοι
,

Περιγραφή

Η συνταγή αυτή είναι για μπισκότα σε ξυλάκι και όχι μόνο. Ιδανικά για βάφτιση, πάρτυ κ.λ.π.

Cookies on a stick (σε ξυλάκι)

Τι χρειαζόμαστε:

  • 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα ζάχαρη κοινή
  • 1 κούπα μαργαρίνη (μαλακωμένη)
  • 1 μεγάλο αυγό ή 2 μικρά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 κουταλιά γλυκού baking powder
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι άρωμα εσάνς της αρεσκείας σας
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Μπισκότα
Μέθοδος: Φούρνου
Περιέχει: Αβγά
Φτιάχνει: περίπου 18 μπισκότα μεσαίου μεγέθους κούπ πατ (4εκατοστά ύψος)
Κόστος:
(21 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(22 ψήφοι)
Προετοιμασία: 105' (19 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 47' (20 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking powder
  2. Χτυπάω το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει πολύ.
  3. Προσθέτω το αυγό, μόλις αναμειχθεί καλά, προσθέτω το αλάτι και το άρωμα.
  4. Ρίχνω το αλεύρι κουταλιά-κουταλιά στο μείγμα και ανακατεύω.
  5. Βάζω στο ψυγείο την ζύμη για 1 ώρα σκεπασμένη με μεμβράνη.
  6. Ανοίγω σε φύλλο περίπου μισό εκατοστό πάχος.
  7. Κόβω με κούπ - πάτ της επιλογής μου.
  8. Μεταφέρω σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  9. Βάζω τα ξυλάκια περίπου έως το μέσο του μπισκότου, τα πιέζω με προσοχή να μην φαίνεται το ξυλάκι από την πίσω πλευρά.
  10. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-175 βαθμούς για 20' περίπου, εξαρτάται από το πάχος του μπισκότου και το μέγεθος καθώς και αν θα ψήσουμε στον αέρα.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η υφή της ζύμης είναι πολύ αφράτη, σαν να πιάνεις συμπυκνωμένο αέρα. Δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια.

Με αυτή τη ζύμη μπορούμε να φτιάξουμε και μπισκότα χωρίς ξυλάκι.

Διακοσμούμε με ρευστό γλάσσο, Μαγικό γλάσσο, ζαχαρόπαστα. Επίσης η ζύμη αυτή μπορεί ΚΑΙ να χρωματιστεί.

Σχετικές συνταγές

    246 Όλα

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από marinkle, 24-7-09  
    ευχαριστω γιατι ηθελα να κανω μερικα για την βαφτιση του γιου μου. να ρωτισω κατι ομως. δεν καιγονται τα ξυλακια κατα το ψησιμο στο φουρνο?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 24-7-09  
    παρακαλώ. Αυτά που βλέπεις στη φωτογραφία είναι ήδη ψημένα και στολισμένα με γλάσσο.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 24-7-09  
    Βίκυ,την περίμενα αυτη την συνταγή.Θα δοκιμαστούν και θα ψηφιστούν άμεσα!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 14-9-09  
    Συγχαρητήρια Vicky. Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια. Η ζυμη πολύ αφράτη και από γεύση... φανταστική. Τα παιδιά μου τα τσάκισαν στην κυριολεξία.Δεν τα δοκίμασα στα ξυλάκια. Την επόμενη φορά μια και θα γίνουν τα αγαπημένα μας.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 18-9-09  
    VICKY B.πάρα πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου,έχω φάει μόνη μου τα μισά.Που να γυρίσει και η υπόλοιπη οικογένεια στο σπίτι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από EFOULAKI, 22-9-09  
    πολυ ομορφα ειναι....ΜΠΡΑΒΟ!!!
    εγω θελω να φτιαξω με σχημα το κεφαλι του Mickey.
    Αληθεια ποσες μρες κρατανε τα μπισκοτα?
    Ποσες μερες πριν, απο το παρτυ μας, μπορω να τα φτιαξω?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 22-9-09  
    Αν τα φυλάξεις σε κουτί κλεισμένα σε κουτί μια βδομάδα δεν παθαίνουν τίποτα
    #
    Σχόλιο από delicious, 26-9-09  
    Επειδή θέλω να τα φτιάξω, να σε ρωτήσω το εξής: Κόβω με κουπ πατ τα σχέδια και τα στρώνω στο αντικολλητικό χαρτί. Ωραία! Μετά για να βάλω τα ξυλάκια πρέπει να σηκώνω ένα-ένα τα μπισκοτάκια και να βάζω από την κάτω μεριά τους το ξυλάκι? Επίσης το ξυλάκι όταν θα ψηθούν τα μπισκοτάκια είναι σταθερό ή αν κάποιος πάει να δαγκώσει το μπισκότο κινδυνεύει να του πέσει κάτω???
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 26-9-09  
    delicious περιγράφω στο βήμα 9 της συνταγής πως βάζουμε το ξυλάκι. Δεν σηκώνουμε την ζύμη. Πρέπει να είναι αρκετά χοντρή ώστε να βυθιστεί μέσα το ξυλάκι. όταν θα ψηθεί θα φουσκώσει και αθ καλυφθεί εντελώς το ξυλάκι. Τώρα όταν ψηθει το μπισκότο το ξυλάκι έχει κολλήσει, δεν γυρνάει γύρω γύρω. ΑΝ θα ξεκολήσει εξαρτάται πόσο λαίμαργα θα δαγκώσει κανείς το μπισκότο! Αν κάνει δάγκωμα όπως την διαφήμιση της crunch ε! θα ξεκολλήσει.
    #
    Σχόλιο από ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ, 3-10-09  
    vicky τα ξυλάκια δεν καίγονται μέσα στο φούρνο? χρειάζονται να μουλιάσουν λίγο πριν σε νερό?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 3-10-09  
    ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ μου, το έχω ήδη απαντήσει πιο πάνω, φυσικά και ΔΕΝ τα βρέχουμε! Είναι χάρτινα και αν τα βρέξεις θα ξεχειλώσουν.
    Εξάλλου τα μπισκότα ψήνονται σε χαμηλή θερμοκρασία και για πολύ λίγη ώρα. Μην τα φοβάσαι.
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 13-10-09  
    Tα έφτιαξα για άλλη μια φορά μετά από απαίτηση των παιδιών. Εγινα ακόμα πιο ωραία.Τα πήγα στα γενέθλια της αδελφής μου και τα εδωσα στα παιδάκια των φίλων μας και ξετρελλάθηκαν.
    Μπράβο για άλλη μια φορά Vicky.
    (ξαναβάζω τα πιρουνάκια αυτή τη φορά απο όσους τα δοκίμασαν)
    #
    Σχόλιο από love to cook, 13-10-09  
    Σορρυ δέν έχω καταλάβει κάτι. τι ξυλάκια βάζουμε? σαν αυτά απο τα σουβλάκια? κάπου διάβασα για χάρτινα ξυλάκια τι είναι αυτά?
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 13-10-09  
    love to cook μπορεις να βαλεις και τα sticks που εχουν τα γλυφιτζουρια (αυτά τα άσπρα) αλλά και τα ξυλάκια για σουβλάκια. Εγω αυτά βάζω αφού τα κόψω στη μέση.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 13-10-09  
    δεν έχει εδώ αυτά απο τα γλυφιτζούρια και τα ξύλινα απο τα σουβλάκια μια χαρά μου ακούγεται. ευχαριτώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από VENUS, 13-10-09  
    vicky συγχαρητήρια για τις πάντα όμορφες και νόστιμες δημιουργίες σου.
    Είμαι σίγουρη για το ότι θα είναι νόστιμα τα πιρουνάκια τα βάζω γιατί σ'έμπιστεύομαι και φυσικά για όλο αυτό το μεράκι και το κόπο που χρειάζεται η κουζίνα. Αυτά τα κουπ-ατ με τα φορεματάκια που τα βρήκες; Εγώ ζω στην επαρχία, δουλεύω ατελείωτες ώρες, έχω και δύο παιδάκια αλλά μου αρέσει η κουζίνα ως τέχνη. Καλή επιτυχία στις επόμενες συνταγές σου.
    #
    Σχόλιο από etrian, 28-10-09  
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 28-10-09  
    VENUS - σε υπέρ-υπέρ ευχαριστώ!!!
    Etrian, ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 28-10-09  
    #
    Σχόλιο από etrian, 2-11-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή. Μπισκοτάκια με πολύ ωραία γεύση και που αν τα γαρνίρεις κιόλας ξετρελένουν τα παιδιά!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 Επόμενο > Τέλος >>

    175 Σχόλια

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από monbebe, 24-7-09  
    Βίκυ,την περίμενα αυτη την συνταγή.Θα δοκιμαστούν και θα ψηφιστούν άμεσα!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 14-9-09  
    Συγχαρητήρια Vicky. Πολύ ωραία τα μπισκοτάκια. Η ζυμη πολύ αφράτη και από γεύση... φανταστική. Τα παιδιά μου τα τσάκισαν στην κυριολεξία.Δεν τα δοκίμασα στα ξυλάκια. Την επόμενη φορά μια και θα γίνουν τα αγαπημένα μας.
    #
    Σχόλιο από Aleksandra, 18-9-09  
    VICKY B.πάρα πολύ ωραία τα μπισκοτάκια σου,έχω φάει μόνη μου τα μισά.Που να γυρίσει και η υπόλοιπη οικογένεια στο σπίτι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 13-10-09  
    Tα έφτιαξα για άλλη μια φορά μετά από απαίτηση των παιδιών. Εγινα ακόμα πιο ωραία.Τα πήγα στα γενέθλια της αδελφής μου και τα εδωσα στα παιδάκια των φίλων μας και ξετρελλάθηκαν.
    Μπράβο για άλλη μια φορά Vicky.
    (ξαναβάζω τα πιρουνάκια αυτή τη φορά απο όσους τα δοκίμασαν)
    #
    Σχόλιο από VENUS, 13-10-09  
    vicky συγχαρητήρια για τις πάντα όμορφες και νόστιμες δημιουργίες σου.
    Είμαι σίγουρη για το ότι θα είναι νόστιμα τα πιρουνάκια τα βάζω γιατί σ'έμπιστεύομαι και φυσικά για όλο αυτό το μεράκι και το κόπο που χρειάζεται η κουζίνα. Αυτά τα κουπ-ατ με τα φορεματάκια που τα βρήκες; Εγώ ζω στην επαρχία, δουλεύω ατελείωτες ώρες, έχω και δύο παιδάκια αλλά μου αρέσει η κουζίνα ως τέχνη. Καλή επιτυχία στις επόμενες συνταγές σου.
    #
    Σχόλιο από etrian, 28-10-09  
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 28-10-09  
    VENUS - σε υπέρ-υπέρ ευχαριστώ!!!
    Etrian, ευχαριστώ πολύ για τα πιρουνάκια!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 28-10-09  
    #
    Σχόλιο από etrian, 2-11-09  
    Σε ευχαριστώ πολύ για τη συνταγή. Μπισκοτάκια με πολύ ωραία γεύση και που αν τα γαρνίρεις κιόλας ξετρελένουν τα παιδιά!
    #
    Σχόλιο από euapap, 2-11-09  
    Τα φτιάξαμε σε διάφορα κουπ πατ, χωρίς στικ. Πολύ ωραία, αλλα μου πήρε πολύ περισσότερο αλεύρι
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 7-11-09  
    euapap χαίρομαι που σε βλέπω και εδώ και που σου άρεσε η συνταγή μου. Όταν θα τα ξαναφτιάξεις και γενικά όσο τα φτιάχνεις θα δεις οτι καταφέρνεις να χειρίζεσαι την ζύμη χωρίς να προσθέτεις αλεύρι
    #
    Σχόλιο από monbebe, 15-11-09  
    Φανταστικα!Αργησα αλλά τα δοκίμασα!Έβαλα εσανς πορτοκάλι και κόλλησα ζαχαρόπαστα με μαρμελάδα πορτοκάλι που έφτιαξα μόνη μου!Τέλεια λέμεεεεε!
    Μου πήρε και εμένα αρκετά περισσότερο αλεύρι και ίσως για αυτό να ήταν λίγο τραγάνα την πρώτη ημέρα.Τι μπορεί να έκανα λάθος;
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 16-11-09  
    η γεύση είναι τέλεια, εντελώς "μπισκοτένια" έχεις δίκιο. Δεν έκανες τίποτα λάθος, απλώς έχουμε συνηθίσει στις πιο συμπαγής ζύμες και φοβόμαστε αυτή που είναι πιο αφράτη. Μην βάζετε παραπάνω αλεύρι γιατί δεν γίνονται αφράτα μετά, αφού η συνταγή έχει 1 μόνο αυγό. ΑΝ βάλουμε περισσότερα αυγά θα τρίβονται μετά γιατί θα φουσκώσουν πολύ, αν βάλουμε περισσότερο αλεύρι γίνονται σκληρά. Απλά θέλει πείρα στο άνοιγμα και στο κόψιμο με τα κούπ-πατ. Κάθε φορά που θα φτιάχνεται θα είναι ευκολότερο.
    #
    Σχόλιο από monbebe, 16-11-09  
    Εβαλα περισσότερο αλεύρι διότι η ζύμη κολλούσε και δεν μπορούσα να την ανοιξω φύλλο.Ισως την επομενη φορά να την παλέψω λίγο περισσότερο!Να είσαι καλά Βικυ μου και ευχαριστούμε που το μοιράστηκες!
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 16-11-09  
    Συμφωνώ με την Vicky που ξέρει πολύ περισσότερα για τα μπισκοτάκια αυτα :-).
    Δεν θέλει παραπάνω αλεύρι από όσο λέει η συνταγή. Επειδή τα κάνω αρκετά συχνά γιατι αρέσουν στα παιδιά μου δεν βάζω παραπάνω αλεύρι. Αντε να ρίξω μια χούφτιτσα απο πάνω να ξεκολισω λίγο τη ζυμη από τα χέρια μου. Μην τη φοβάστε. Οταν μπει στο ψυγειο και παγώσει γίνεται μια χαρά μετά. Αφράτη και αέρινη οπως λέει και η Vicky.
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 17-11-09  
    A la Marion μου σε ευχαριστώ πολύ. Σχετικά με το ψυγείο, βοηθάει να ανοιχτεί το φύλο πιο εύκολα, αλλά αν βάλεις τα μπισκότα στο φούρνο ενώ είναι παγωμένα δεν θα φουσκώσουν... πριν λοιπόν τα βάλετε στο φούρνο αφήστε την ζύμη να πάρει θερμοκρασία περιβάλλοντος, αν και δεν την συνιστώ την τεχνική αυτή, γιατί χάνουν τελικά σε εμφάνιση αλλά αλλοιώνεται και το άρωμα τους.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 17-11-09  
    Εφτιαξα και γω εχθες τα υπεροχα αυτα κουλουρακια!!!Εβαλα εσαςν πορτοκαλιου και βανιλιας αλλα να σημειωσω και γω πως λογω ελλειψης χρονου δεν τα εβαλα στο ψυγειο και ετσι μου πηρε και εμενα πολυ περισσοτερο αλευρι!!Θα τα φτιαξω και σημερα καθοτι χθες η δοση αποδειχτηκε πολυ μικρη για τα στομαχια της οικογενειας!!!Απο γευση ηταν φανταστικα, τα εψησα μεχρι να ροδισουν ετσι ωστε να μην γινουν σκληρα μετα βγαινοντας απ το φουρνο.Μου φουσκωσαν βεβαια λιγακι και τα χα κοψει σε χριστουγεννιατικα σχηματα και λεω σημερα να μην βαλω μπεικιν καθολου!!!Να τα αφησω με το αυγο!!!Δυστυχως και παλι δεν θα εχω χρονο να βαλω τη ζυμη ψυγειο.Υπαρχει μηπως καποιο κολπο;
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 17-11-09  
    Τι κόλπο Λιζάκι? για να μην φουσκώσουν? για να μην βάλεις παραπάνω αλεύρι? Για να αντικαταστήσεις το ψυγείο με κάτι άλλο? Τι να σου πω? δεν έχω απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα ή τα έχω ήδη απαντήσει. Ότι "κόλπα" υπάρχουν τα έγραψα. Λυπάμαι... δοκίμασε και καμιά άλλη συνταγή ίσως σου ταιριάξει καλύτερα.
    #
    Σχόλιο από Λίζα, 17-11-09  
    Δεν πειραζει καλη μου εγω αυτη θα ξανακανω σε λυγακι γιατι ειναι απιστευτη!!!!Το Σαββατο θα δοκιμασω να την κανω ακριβως και να την βαλω και στο ψυγειο!!!ΑΠΙΘΑΝΗ συνταγη Βικυ μου!!!Ευχαριστουμε πολυ!!!Απο τις καλυτερες που εχω δοκιμασει ποτε!!!!Συγχαρητηρια!!!Απο ολους μας!!!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 17-11-09  
    Να στε καλά όλοι! Χαίρομαι που δεν απογοητεύεσαι Λιζάκι μου, αρχικά έτσι νόμιζα! ΜΠΡΑΒΟ!!! Θα δεις που θα είναι ευκολότερο τις επόμενες φορές!
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Επόμενο > Τέλος >>

    69 Ερωτήσεις

    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>
    #
    Σχόλιο από marinkle, 24-7-09  
    ευχαριστω γιατι ηθελα να κανω μερικα για την βαφτιση του γιου μου. να ρωτισω κατι ομως. δεν καιγονται τα ξυλακια κατα το ψησιμο στο φουρνο?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 24-7-09  
    παρακαλώ. Αυτά που βλέπεις στη φωτογραφία είναι ήδη ψημένα και στολισμένα με γλάσσο.
    #
    Σχόλιο από EFOULAKI, 22-9-09  
    πολυ ομορφα ειναι....ΜΠΡΑΒΟ!!!
    εγω θελω να φτιαξω με σχημα το κεφαλι του Mickey.
    Αληθεια ποσες μρες κρατανε τα μπισκοτα?
    Ποσες μερες πριν, απο το παρτυ μας, μπορω να τα φτιαξω?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 22-9-09  
    Αν τα φυλάξεις σε κουτί κλεισμένα σε κουτί μια βδομάδα δεν παθαίνουν τίποτα
    #
    Σχόλιο από delicious, 26-9-09  
    Επειδή θέλω να τα φτιάξω, να σε ρωτήσω το εξής: Κόβω με κουπ πατ τα σχέδια και τα στρώνω στο αντικολλητικό χαρτί. Ωραία! Μετά για να βάλω τα ξυλάκια πρέπει να σηκώνω ένα-ένα τα μπισκοτάκια και να βάζω από την κάτω μεριά τους το ξυλάκι? Επίσης το ξυλάκι όταν θα ψηθούν τα μπισκοτάκια είναι σταθερό ή αν κάποιος πάει να δαγκώσει το μπισκότο κινδυνεύει να του πέσει κάτω???
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 26-9-09  
    delicious περιγράφω στο βήμα 9 της συνταγής πως βάζουμε το ξυλάκι. Δεν σηκώνουμε την ζύμη. Πρέπει να είναι αρκετά χοντρή ώστε να βυθιστεί μέσα το ξυλάκι. όταν θα ψηθεί θα φουσκώσει και αθ καλυφθεί εντελώς το ξυλάκι. Τώρα όταν ψηθει το μπισκότο το ξυλάκι έχει κολλήσει, δεν γυρνάει γύρω γύρω. ΑΝ θα ξεκολήσει εξαρτάται πόσο λαίμαργα θα δαγκώσει κανείς το μπισκότο! Αν κάνει δάγκωμα όπως την διαφήμιση της crunch ε! θα ξεκολλήσει.
    #
    Σχόλιο από ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ, 3-10-09  
    vicky τα ξυλάκια δεν καίγονται μέσα στο φούρνο? χρειάζονται να μουλιάσουν λίγο πριν σε νερό?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 3-10-09  
    ΣΩΤΗΡΟΥΛΑ μου, το έχω ήδη απαντήσει πιο πάνω, φυσικά και ΔΕΝ τα βρέχουμε! Είναι χάρτινα και αν τα βρέξεις θα ξεχειλώσουν.
    Εξάλλου τα μπισκότα ψήνονται σε χαμηλή θερμοκρασία και για πολύ λίγη ώρα. Μην τα φοβάσαι.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 13-10-09  
    Σορρυ δέν έχω καταλάβει κάτι. τι ξυλάκια βάζουμε? σαν αυτά απο τα σουβλάκια? κάπου διάβασα για χάρτινα ξυλάκια τι είναι αυτά?
    #
    Σχόλιο από A la Marion, 13-10-09  
    love to cook μπορεις να βαλεις και τα sticks που εχουν τα γλυφιτζουρια (αυτά τα άσπρα) αλλά και τα ξυλάκια για σουβλάκια. Εγω αυτά βάζω αφού τα κόψω στη μέση.
    #
    Σχόλιο από love to cook, 13-10-09  
    δεν έχει εδώ αυτά απο τα γλυφιτζούρια και τα ξύλινα απο τα σουβλάκια μια χαρά μου ακούγεται. ευχαριτώ πολύ!!!
    #
    Σχόλιο από glykoula, 7-12-09  
    Οταν λες μαργαρινη μαλακωμενη, εννοεις βιταμ σε θερμοκρασια δωματιουμ ;
    #
    Σχόλιο από nandy, 8-12-09  
    βικυ μου θα ηθελα τη βοηθεια σου.εκανα τα μπισκοτακια και παρολου που ηταν πεντανοστιμα μου βγηκαν πολυ αφρατα και μαλακα και τριβοντουσαν και εσπαγαν πολυ ευκολα.μηπως ξερεις αν θελαν περισσοτερο αλευρι ή περισσοτερο ψησιμο ή κατι αλλό?
    #
    Σχόλιο από glykoula, 10-12-09  
    Μπορουμε να βαλουμε και λιγο κακαο ωστε να γινουν σοκολατενια τα μπισκοτακια μας; κ αν ναι ποσο περιπου προτεινετε;
    #
    Σχόλιο από mike25, 6-1-10  
    πολυ νοστιμα τα μπισκοτακια σου,τα εφτιαξα μιας και πειραματιζομαι για την βαπτιση του γιου μου που θα γινει τον ιουνιο.θα θελα να σε ρωτησω ομως κατι....την ζυμη δεν μπορουσα να την βγαλω με κουπ-ατ μου κολλουσε κι ετσι εκανα μπαλιτσες και τις πατικωνα με το χερι και μετα εφτιαξα φατσουλες με το γλασσο.ωραια ηταν αλλα θα προτιμουσα ενα σχεδιο με κουπ-ατ, γιατι μου βγηκε ετσι η ζυμη τι δεν εκανα σωστα,θελει περισσοτερο αλευρι????
    Αραγε θα μπορουσα να αλειψω ολο το μπισκοτο με γλασσο και απανω να ριξω χρωματιστη τρουφα να κολλησει τι λες???ευχαριστω εκ των προτερων.
    #
    Σχόλιο από natasoulini, 8-1-10  
    Να ρωτήσω κάτι? Μπορεί η μαργαρίνη να αντικατασταθεί με βούτυρο? Η' παίζει καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της συνταγής? Και κάτι ακόμη...Το ξυλάκι το πιέζουμε από πάνω να χωθεί ελαφρά στη ζύμη. Η "καλή" πλευρά του μπισκότου θα είναι αυτή από πάνω ή από κάτω που ακουμπάει στο ταψί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 19-2-10  
    VICKY B. Σ'ευχαριστώ για την καταπληκτική ιδέα που μου έδωσες για τα φετινά χριστούγεννα που επισκέφτηκα κάτι ανιψάκια μου και τους έφτιαξα τα μπισκοτάκια με χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ, επικάλυψη λευκής σοκολάτας ή σοκολάτας γάλακτος(κουβερτούρες NESTLE) και γαρνιρισμένα με πολύχρωμες τρουφίτσες.Ξετρελάθηκαν! Απλά θα ήθελα να μου πεις ποιο εσάνς πιστεύεις ότι ταιριάζει περισσότερο. Τα έφτιαξα με "αμυγδάλου" γιατί αυτό βρήκα, αλλά πιστεύω ότι μάλλον θα ταίριαζε περισσότερο το άρωμα της βανίλιας. Τι λες?
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 22-2-10  
    Aπαντήσεις
    1)όταν λέω μαργαρίνη εννοώ οποιοαδήποτε μαργαρίνη τύπου βιτάμ
    2)για να μην τρίβονται θέλουν λιγότερο ψήσιμο
    3)κούπ-πατ βρίσκουμε στο διαδικτυο
    4)μπορούμε να βάλουμε κακάο, είναι θέμα γεύσης το πόσο
    5)αν κολάει η ζύμη και δνε δουλεύεται με τα κουπ-πατ το πιο πιθανό είναι να μπήκε παραπάνω βούτυρο
    6)δεν έχω βάλει ποτέ βούτυρο αντι μαργαρίνη
    7)η καλή πλευρά του μπισκότου είναι αυτή που είναι πιο ωραία μετά το ψήσιμο
    8)Υπάρχουν πολλές εσάνς, προσωπικά προτιμώ την βανίλια
    ****Ευχαριστώ όλες για τα πιρουνάκια! Καλές μπισκοτοδημιουργίες!
    #
    Σχόλιο από VICKY B., 22-2-10  
    1 κούπα μαργαρίνη είναι 200γρ.
    Τα φορεματάκια είναι περίπου 8εκ. πολλές ιδέες για βάπτιση μπορείς να δεις στο site μου www.happycookies.gr
    Nandy, παρακαλώ, χαρά μου.
    #
    Σχόλιο από jojoba, 22-2-10  
    Βίκυ σ΄ευχαριστώ για την άμεση απάντηση! Το site σου είναι παραμυθένιο, φτιαγμένο με πολύ μεράκι, έμπνευση και αγαπη γι' αυτό που κάνεις!Καλή συνέχεια στις δημιουργίες σου και περιμένουμε καινούριες συνταγές...
    << Έναρξη < Προηγούμενο 1 2 3 4 Επόμενο > Τέλος >>

    2 Παραλλαγές

    #
    Σχόλιο από jojoba, 22-2-10  
    Απλά τέλεια τα μπισκοτάκια!!! Θέλω να ρωτήσω τα εξής: 1 κούπα μαργαρίνη σημαίνει 200γρ. ή όλο το πακέτο; Και κάτι άλλο: πόσα εκατοστά-ίντσες είναι το κουπ πατ-φορεματάκι της φωτογραφίας;Για κέρασμα σε βάπτιση τι μέγεθος προτείνεις;
    Σε ευχαριστούμε για τις τέλειες συνταγές σου!!!
    #
    Σχόλιο από mamoulamou, 25-5-12  
    να ρωτησω κατι,σε αυτα τα μπισκοτακια μπορω να προσθεσω κομματακια σοκολατας?

    θαλλασινα κουπ πατ εγω πηρα απο
    στο http://www.yummy-yummysugarshop.gr
    πηρα αστερια κ κοχυλι κ εγω γι ατην βαφτιση τα θελω!! τα εχω φτιαξει απειρες φορες κ ειναι πεντανοστιμα.. μονο που αυτη την φορα δεν ξερω πως να τα στολισω μιας κ δεν θελω ζαχαροπαστα κ το γλασο ζαχαρης δεν μου αρεσει :(

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Ασφαλή νωπά αυγά
    Βρείτε εδώ χρήσιμες πληροφορίες για το πώς μπορ...
    Τρόποι μαγειρέματος αυγών
    Τρόποι μαγειρέματος, λοιπόν, (και όχι απλώς συν...
    Τα μυστικά του μπισκότου
    Μήπως προσπαθείτε να πετύχετε το τέλειο μπισκότ...
    Το αυγό και η διατροφική του αξία
    Η σύνθεση ενός αυγού: Ας ξεκινήσουμε το αφι...

    Σχετικές οδηγίες

    Πασχαλινά μπισκότα
    Προστέθηκε από Ζουζουνελ
    5
           
           
    (12)
    Μπισκοτάκια βουτύρου χρωματιστά
    Προστέθηκε από vasiliki ver
    5
           
           
    (2)
    Μπισκότα Πειρατές
    Προστέθηκε από Sitronella
    5
           
           
    (16)
    Μπισκοτένια Αυγουλάκια με Τσεπούλες
    Προστέθηκε από VICKY B.
    5
           
           
    (12)
    Μπουκέτο από μπισκότα
    Προστέθηκε από Sitronella
    4.9231
           
           
    (13)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 350 αγαπημένων συνταγών, του/της idrohoa
    Γλυκά
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της Linalien
    γλυκά
    Ένα βιβλίο 55 αγαπημένων συνταγών, του/της katerina_ko
    ΒΑΠΤΙΣΗ
    Ένα βιβλίο 3 αγαπημένων συνταγών, του/της mariarv
    Να δοκιμάσω...
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της Athina