Cookies ουράνιο τόξο
Χρωματισμένη ζύμη μπισκότου που δίνει την εντύπωση του ουράνιου τόξου.
Λίγα μυστικά ακόμα
Η τεχνική αυτή,υπάρχει στο eugenie kitchen.Αναφέρω τα διπλάσια υλικά από τα προτεινόμενα για να είστε πιο άνετοι στο τύλιγμα του κυλίνδρου.Χρησιμοποίησα μαργαρίνη και το μετάνιωσα πικρά γιατί μου έβγαζε λάδι και με δυσκόλεψε γενικά.Είτε γι'αυτό,είτε επειδή κάποιος άλλαξε τη ρύθμιση της φωτογραφικής μηχανής στα γενέθλια της κόρης μου,λείπουν κάποια βήματα.Ωστόσο μπορείτε να δείτε λεπτομερώς το βίντεο στο οποίο υπάρχουν όλα
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Ετοιμάζουμε τη ζύμη. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι, έπειτα τους κρόκους και τελευταίο το αλεύρι. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
-
2
Χρωματίζουμε τη μισή περίπου σε γαλάζιο. Κόβουμε κυκλάκια διαμέτρου ενός εκατοστού και μετά τα κόβουμε σε ημικύκλια.
-
3
Τα αραδιάζουμε στη σειρά κολλώντας τα με ασπράδι αυγού. Τυλίγουμε σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο.
-
4
Την υπόλοιπη ζύμη τη χρωματίζουμε σε μωβ, πράσινο, κίτρινο, πορτοκαλί, κόκκινο και λευκό. Κατά σειρά χρωμάτων, αυξάνεται και η ποσότητα της ζύμης που πρέπει να χρωματίσουμε.Ανοίγουμε σε φύλλο το μωβ και καλύπτουμε τον γαλάζιο κύλινδρο.
-
5
Συνεχίζουμε το ίδιο με τα υπόλοιπα χρώματα με τελευταίο το κόκκινο. Στη βάση των χρωμάτων βάζουμε δυο λευκούς κύλινδρους για σύννεφα και έπειτα το τυλίγουμε όλο με γαλάζιο.
-
6
Ετοιμάζουμε ένα τάπερ βάζοντας μέσα τη χρωματιστή τρούφα
-
7
Και τυλίγουμε τον κύλινδρό μας μ'αυτήν αφού τον αλείψουμε με ασπράδι. Ντύνουμε με μεμβράνη και βάζουμε πάλι στο ψυγείο.
-
8
Μισή τουλάχιστον ώρα μετά κόβουμε φέτες, τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε.
-
9
Ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
-
10
Τα περισσεύματα της ζύμης, τα ανακατεύουμε και κάνουμε μπισκοτάκια μαρμπρέ.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια