pinalaki
pinalaki @cook_8467672
,Eλλάδα

Eίναι τα πιο νόστιμα και εύκολα cookies!! Έχω ενθουσιαστεί!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Να τα ελέγξετε, πρέπει να είναι μαλακά όταν τα βγάλετε από τον φούρνο γιατί τα cookies σφίγγουν καθώς κρυώνουν.Φουσκώνουν, δεν απλώνουν.Η δόση βγάζει 3 ταψιά από 23-25 κομμάτια, το καθένα αναλόγως το μέγεθος. Περίπου θα σας βγούνε 75 κομμάτια.Εάν τα κάνετε πιο μεγάλα από τα δικά μου, ψήστε λιγάκι παραπάνω.Στο ταψί, στρώνω λαδόκολλα.Η συνταγή είναι του Δρίσκα και σας την δίνω με λιγότερη ζάχαρη και στην διπλή της εκδοχή

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

14 Minutes
75 κομμάτια
  1. 240 γρ βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου, να είναι μαλακό)
  2. 200 γρ ζάχαρη (εάν τα θέλετε πιο γλυκά, βάλτε παραπάνω, η συνταγή είχε άλλα 200 γρ, αλλά εγώ τα προτιμώ έτσι)
  3. 2 αυγά (σε θερμοκρ. δωματίου)
  4. 500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις (4 φλ. τσαγιού), κοσκινισμένο
  5. 2 φακελάκια μπεικιν
  6. 1 κσ κακάο (κοσκινισμένο)
  7. 300 γρ κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  8. βανίλια (προαιρετικά)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Χτυπάω λιγάκι το βούτυρο

  2. 2

    Και ρίχνω και την ζάχαρη και χτυπάω έως ν' αφρατέψει το μείγμα μου.

  3. 3

    Βάζω και τα αυγά και χτυπάω να ενσωματωθούν καλά και να ασπρίσει το μείγμα.Ρίχνω το κακάο στο μείγμα και τις βανίλιες

  4. 4

    Προσθέτω το αλεύρι (που το έχω ανακατέψει με το μπεικιν), να ενσωματωθεί και ρίχνω και την σοκολάτα και ζυμώνω λίγο.

  5. 5

    Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και να μην κολλάει.

  6. 6

    Ανοίγω με τον πλάστη την ζύμη και κόβω με μικρά κουπάτ.

  7. 7

    Ψήνω σε αντιστάσεις πάνω - κάτω στους 180 για περίπου 15 λεπτά.

Αντιδράσεις

Σχόλια (10)

Από

pinalaki
pinalaki @cook_8467672
στις
,Eλλάδα