Cookies τηγανάκια με αυγά μάτια
Σοκολατένια μπισκότα με marshmallows και smarties. Εύκολα, νόστιμα και πρωτότυπα.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την ιδέα τη βρήκα εδώ. Δεν ξέρω ποιο ήταν το σκούρο κακάο που χρησιμοποίησε, γι'αυτό πρόσθεσα και λίγο μαύρο χρώμα ζαχαροπλαστικής τελικά, το οποίο και θα ήταν καλύτερα να είχα βάλει πριν το αλεύρι. Η συνταγή που προτείνει μου θρυμματιζόταν πολύ γι'αυτό προτείνω αυτή του Παρλιάρου που είναι και κοντά σ' αυτήν και είναι εγγυημένη.
Υλικά
-
0.5 δόση από την συνταγή Μπισκότα από κακάο της karavour
-
άσπρα μαρσμέλλοους
-
κουφετάκια κίτρινα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε το βούτυρο με την άχνη. Προσθέτουμε τα αυγά.
-
2
Προσθέτουμε αλεύρι και κακάο.
-
3
Τυλίγουμε σε μεμβράνη και αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί
-
4
Ξεχωρίζουμε τα πορτοκαλί smarties από τη συσκευασία
-
5
Ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε κύκλους-χρησιμοποίησα ένα φλυτζανάκι του καφέ.Χαράζουμε κι έναν δεύτερο ομόκεντρο κύκλο εσωτερικά,χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω.
-
6
Μ' ένα μαχαιράκι ή ένα αυτοσχέδιο κουπ-πατ, κόβουμε τα χερούλια απ' τα τηγανάκια. Μ' ένα καλαμάκι (αυτό που ρουφάν,όχι το σουβλακόξυλο)ανοίγουμε τρυπούλες απ'την καμπυλωτή πλευρά
-
7
Ενώνουμε το τηγανάκι με το χερούλι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 11΄.
-
8
Στο μεταξύ, κόβουμε τα marshmallows μ'ένα ψαλίδι ή ένα οδοντικό νήμα.
-
9
Μόλις ψηθούν τα τηγανάκια, τοποθετούμε ένα marshmallow και ξαναβάζουμε στο φούρνο, παρακολουθώντας τα μέχρι να λιώσουν.
-
10
Βάζουμε από ένα κουφετάκι πάνω απ'το κάθε marshmallow
-
11
Είναι κιόλας έτοιμα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια