Cosmopolitan
Ενα κλασσικό, πολύ δροσιστικό κοκτέιλ, για τα βράδια του καλοκαιριού.
Λίγα μυστικά ακόμα
Οπως σε όλα τα κοκτέιλ, ο πάγος θα πρέπει να είναι πολύ σκληρός και πολύ κρύος. Το δε χτύπημα θα πρέπει να είναι σύντομο ώστε τα υλικά να κρυώσουν και να αναμειχθούν, χωρίς όμως να προλάβει ο πάγος να λειώσει και να αραιώσει το ποτό.
Υλικά
-
2 μεζούρες βότκα ή βότκα με άρωμα λεμόνι
-
1 μεζούρα cointreau ή grand marnier ή λικέρ triple sec
-
1 μεζούρα φρεσκοστυμμένο χυμο λάιμ
-
2 μεζούρες χυμό cranberry
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο, και στραγγίζουμε σε ενα παγωμένο ποτήρι του μαρτίνι (τριγωνικό).
-
2
Γαρνίρουμε με μια φετούλα λάιμ ή ένα κόκκινο κερασάκι μαρασκίνο.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (14)