anniokm
anniokm @cook_8452360
England,United Kingdom

Απίστευτα, ζουμερά και τόσο αφράτα ρολάκια δεν έχετε ξαναδοκιμάσει...!! Μια δοκιμή θα σας πείσει!

Λίγα μυστικά ακόμα

Τη συνταγή την αφιερώνω καταρχάς στην Χαρουλίτσα μας μιας και ήταν ο λόγος να ψάξω να βρω τη συγκεκριμένη συνταγή! Η συνταγή είναι από το μπλόγκ http//www.joythebaker.com/ και είναι η μοναδική από τις συνταγές που βρήκα που χρησιμοποιεί το τυρί μέσα στη ζύμη!! Επίσης για τη γέμιση εάν δεν βρείτε τους ξηρούς καρπούς πέκανς χρησιμοποιήστε μόνο καρύδια. Άλλωστε αυτά τα 2 μοιάζουν μεταξύ τους!! Για το φούσκωμα εάν τα τοποθετήσετε σε ζεστό μέρος ή χλιαρό φούρνο ο χρόνος θα είναι λιγότερος!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 Minutes
8-10 ρολλάκια
  1. Για τη ζύμη
  2. 115 γρ. τυρί φιλαδέλφειας (θερμοκρασία δωματίου)
  3. 2 1/4 κ.γ. ξηρή μαγιά
  4. 1/4 της κούπας χλιαρό νερό
  5. 1/2 κ.γ. ζάχαρη και 1/4 κούπα ζάχαρη (χώρια)
  6. 1/2 κούπα γάλα πληρες (θερμοκρασία δωματιου)
  7. 2 κ.σ. καφέ ζάχαρη
  8. 1/2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  9. 1 αυγό + 1 κρόκος αυγού
  10. 3/4 κ.γ. αλάτι
  11. 2 κούπες + 3/4 κούπας αλεύρι ΓΟΧ + λίγο ακόμα που θα χρειαστει για το ζύμωμα αργοτερα..
  12. 8 κ.σ. βούτυρο βιτάμ (θερμοκρασία δωματίου)
  13. Για τη γέμιση
  14. 1/2 κούπα ζάχαρη
  15. 1/4 κούπας σκούρα καφέ ζάχαρη
  16. 1/4 κούπας ψιλοκομμένα πέκανς
  17. 1/4 κούπας ψιλοκομμένα καρύδια
  18. 1/4 κούπας σταφίδες
  19. 1 κ.σ. κανέλλα (σκόνη)
  20. 1/2 κ.γ. αλάτι
  21. 1/8 κ.γ. γαρύφαλλο (σκόνη)
  22. 2 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (maple syrup) ή μέλι
  23.  Άλλα συστατικά
  24. 8 κ.σ. λιωμένο βούτυρο (χωρισμένο στη μέση)
  25. 1  Για το γλάσσο Νο
  26. 1 1/2 κούπα άχνη ζάχαρη
  27. 3 κ.σ. γάλα πλήρες ή ξυνόγαλα
  28. 2  Για το γλάσσο Νο
  29. 1 κ.γ. βούτυρο λιωμένο
  30. 1 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  31. 3/4 της κούπας άχνη ζάχαρη
  32. 2-4 κ.σ. γάλα πλήρες (ή όσο νομίζετε)
  33. 3 Για το γλάσσο Νο
  34. 114 γρ. τυρί φιλαδέλφειας (θερμοκρασία δωματίου)
  35. 1 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  36. 3 κ.σ. καραμέλα
  37. 1 κ.σ. γάλα
  38. 1/2 κ.γ. απόσταγμα βανίλιας
  39. 1 κούπα άχνη ζάχαρη
  40. 4 Για το γλάσσο Νο
  41. 1 κ.γ. μέλι
  42. 1/2 κ.γ. αποσταγμα βανιλιας
  43. 1-2 κ.σ. ελαφριά κρέμα γάλακτος

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Ρίχνουμε σε ενα μπώλ τη μαγιά, το 1/2 κ.γ. ζάχαρης και το 1/4 της κούπας χλιαρό νερό και αφήνουμε να φουσκώσει για 10 λεπτά.

  2. 2

    Στο ίδιο μπώλ (αργότερα) θα ρίξουμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το γάλα, τη καφέ ζάχαρη, τη βανίλια, τα αυγά, και τα χτυπάμε να αναμειχθούν καλά με ενα αυγογδάρτη. *Σε αυτό το σημείο εάν έχετε μίξερ με κάδο εφαρμόστε το μπώλ σας και χτυπήστε το μείγμα (με τον ειδικό γάντζο) σε μέτρια ταχύτητα και συγχρόνως ρίξτε σιγά σιγά το αλάτι και το αλεύρι.

  3. 3

    Αφού αναμειχθούν καλά γυρίστε τη ταχύτητα στο μέτριο προς δυνατό και χτυπήστε το για 4 λεπτά ακόμα! Επειτα ρίχνουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε να το χτυπάμε για 6 λεπτά. Σε αυτο το σημείο η ζύμη θα ειναι υγρή και κολλώδες.

  4. 4

    Την παίρνουμε και τη βάζουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο και ζυμώνουμε με τα χέρια ρίχνοντας 1/3 της κούπας αλεύρι ΓΟΧ. Σε αυτό το σημείο η ζύμη θα συνεχίσει να κολλάει αλλά λιγότερο! Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπώλ, την τοποθετούμε μέσα, κλείνουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 1/2 ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο.

  5. 5

    Όσο θα φουσκώνει η ζύμη μας βάζουμε σε ένα μπώλ τα υλικά της γέμισης με τελευταίο το σιρόπι ή το μέλι και τα ανακατεύουμε.

  6. 6

    Αφού φουσκώσει η ζύμη την παίρνουμε και τη ξαναβάζουμε στον αλευρωμένο πάγκο και τη ζυμώνουμε απαλά με αλεύρι τόσο όσο χρειαστεί για να σταματήσει να κολλάει! Μετά τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστει για 5 λεπτά.

  7. 7

    Έπειτα την ανοίγουμε με τον πλάστη σε σχήμα τετράγωνο, 25Χ25 εκ. Την αλοίφουμε με το τυρί φιλαδέλφεια παντού. Έπειτα διπλώνουμε τη ζύμη σε 3 μέρη (όπως θα διπλώναμε ένα γράμμα για να το βάλουμε σε ένα φάκελλο). Παίρνουμε τις 2 άκρες και τις διπλώνουμε προς τα μέσα για να δημιουργηθεί ένα μικρότερο τετράγωνο. Το αναποδογυρίζουμε (για να είναι η ένωση απο κάτω) και το ανοίγουμε απαλά με τον πλάστη σε παραλληλόγραμο σχήμα 20Χ50 εκ. (**Θα δείτε οτι κατα τη διαδικασία θα σας εμφανίζεται λίγο απο δω και λίγο απο εκεί τυρί αλλά προσπαθήστε να μεταχειριστείτε τη ζύμη σας απαλά και να την ανοίξετε στο μέγεθος που πρέπει!!)

  8. 8

    Αφου πλέον την ανοίξετε στο σωστό μέγεθος γυρίστε τη να βλέπετε το μάκρος της και αλοίψτε τη με τη μισή ποσότητα του λιωμένου βουτύρου. (Το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο θα το χρησιμοποιήσουμε αφού ψηθούν τα ρολάκια!) Ρίχνουμε τη γέμιση παντού αλλά αφήνουμε ένα περιθώριο περίπου στα 2 εκ. στη μια στενή πλευρά του φύλου για να κλειστεί καλύτερα. Απαλά με το χέρι μας πατάμε τη γέμιση πάνω στο φύλλο.

  9. 9

    Ρολάρουμε τη ζύμη προσεχτικά και σφιχτά και την τοποθετούμε με την ένωση από κάτω. Κόβουμε τον κύλινδρο σε 8 ή 10 ίσα κομμάτια ή με μαχαίρι ή με οδοντωτικό νήμα. Τοποθετούμε τα κομμάτια με τη κομμένη μεριά από κάτω σε βουτυρωμένο ταψί παραλληλόγραμμο(23Χ33 εκ.) ή στρογγυλό (25 εκ.). Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσουν για 2 ώρες. (**Σε αυτό το σημείο μπορούμε να τα αφήσουμε στο ψυγείο από βραδύς!)

  10. 10

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμους και τα ξεσκεπάζουμε. Εάν τα έχετε βάλει στο ψυγείο τα αφήνετε να σταθούν σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, πριν τα ψήσετε. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινήσουν.

  11. 11

    Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αλοίφουμε με το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο, τα αφήνουμε για 5 λεπτά και έπειτα με ένα κουτάλι περιχύνουμε το γλάσσο μας απο πάνω.

  12. 12

    Για την εκτέλεση του γλάσσου δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι ιδιαίτερο. Απλά αναμείξτε τα υλικά σας, αυξομειώστε τη ζάχαρη ή το γάλα ανάλογα με το πόσο αραιό το θέλετε και περιχύστε τα ρολάκια σας!

Αντιδράσεις

Από

anniokm
anniokm @cook_8452360
στις
England,United Kingdom
ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!
Δες περισσότερα