Creme de marron (κέικ κάστανο)
Εύκολο, ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο! Είναι αυθεντική γαλλική συνταγή (μου την έστειλε η αδερφή μου που βρίσκεται στη Γαλλία), παρ'όλο που δε μου αρέσουν πολύ τα κάστανα το κεικ αυτό με τρέλανε! Όσοι μπορείτε, αξίζει να το δοκιμάσετε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Μπορείτε να κάνετε το τεστ με το μαχαίρι, μεσα παραμένει κάπως νωπό!Προσέξτε το αλεύρι να ρίχνετε λίγο λίγο μεχρι να πάρει το μείγμα τη σωστή μορφή εγω έβαλα αρκετά λιγότερο!Διατηρείται αρκετές μέρες!
Υλικά
-
80 γρ ζάχαρη
-
3 αυγά
-
80 γρ λιωμένο βούτυρο
-
1 βανίλια
-
150 γρ αλεύρι
-
1/2 σακουλάκι μαγιά ξερή
-
2 κ.σ. ρούμι
-
300 γρ creme de marron (κρέμα κάστανο)
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.
-
2
Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ (με σύρμα, ακόμα και με πιρούνι) τη ζάχαρη με τα αυγά, και προσθέτουμε το βούτυρο (δεν μας πειράζει αν καίει).
-
3
Ρίχνουμε την κρέμα κάστανο, το ρούμι και το αλεύρι με τη μαγιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα λεπτόρευστο μείγμα.
-
4
Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζουμε λαδόκολλα (αν δεν έχουμε τη βουτυρώνουμε) και βάζουμε το μείγμα.
-
5
Βάζουμε στο φούρνο περίπου 40-45'.
-
6
Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε!
Σχόλια (14)