κύρια φωτογραφία συνταγής Creme de marron (κέικ κάστανο)
Eirinaki
Eirinaki @Eirinaki
Αθήνα, Ελλάδα

Εύκολο, ιδιαίτερο και πολύ νόστιμο! Είναι αυθεντική γαλλική συνταγή (μου την έστειλε η αδερφή μου που βρίσκεται στη Γαλλία), παρ'όλο που δε μου αρέσουν πολύ τα κάστανα το κεικ αυτό με τρέλανε! Όσοι μπορείτε, αξίζει να το δοκιμάσετε!

Λίγα μυστικά ακόμα

Μπορείτε να κάνετε το τεστ με το μαχαίρι, μεσα παραμένει κάπως νωπό!Προσέξτε το αλεύρι να ρίχνετε λίγο λίγο μεχρι να πάρει το μείγμα τη σωστή μορφή εγω έβαλα αρκετά λιγότερο!Διατηρείται αρκετές μέρες!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

  1. 80 γρ ζάχαρη
  2. 80 γρ λιωμένο βούτυρο
  3. 1 βανίλια
  4. 150 γρ αλεύρι
  5. 1/2 σακουλάκι μαγιά ξερή
  6. 2 κ.σ. ρούμι
  7. 300 γρ creme de marron (κρέμα κάστανο)

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180.

  2. 2

    Ανακατεύουμε σε ένα μπωλ (με σύρμα, ακόμα και με πιρούνι) τη ζάχαρη με τα αυγά, και προσθέτουμε το βούτυρο (δεν μας πειράζει αν καίει).

  3. 3

    Ρίχνουμε την κρέμα κάστανο, το ρούμι και το αλεύρι με τη μαγιά ανακατεύοντας μέχρι να πάρουμε ένα λεπτόρευστο μείγμα.

  4. 4

    Σε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ βάζουμε λαδόκολλα (αν δεν έχουμε τη βουτυρώνουμε) και βάζουμε το μείγμα.

  5. 5

    Βάζουμε στο φούρνο περίπου 40-45'.

  6. 6

    Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε!

Αντιδράσεις

Σχόλια (14)

ΝΙΚΟΛ
ΝΙΚΟΛ @cook_8451771
Η κρεμα καστανο εχει μεσα ζαχαρη?\r\nΑν εχει τοτε τη βρισκουμε σε μεγαλα s/m\r\nστην Ελλαδα ως πουρε καστανο κυριως την εποχη των χριστουγεννων.

Από

Eirinaki
Eirinaki @Eirinaki
στις
Αθήνα, Ελλάδα
Με λένε Ειρήνη και είμαι μέλος της συνταγοπαρέας εδώ και αρκετά χρόνια! Μαζί της έμαθα να μαγειρεύω και να ανακαλύπτω καινούριες γεύσεις! IG: eirinaki_cookpad_
Δες περισσότερα