Cupcake λεμονιού
Υλικά
-
2 1/4 φλιτζ. αλεύρι
-
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
-
4 ασπράδια αυγών
-
1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
-
ξύσμα από 2 λεμόνια
-
χυμός 1 λεμονιού
-
1 βανίλια
-
1 πρέζα αλάτι
-
1 κουτ. γλυκού παπαρουνόσπορος (προαιρετικά)
-
Για το γλάσο
-
150 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
300 γρ. ζάχαρη άχνη
-
χυμός 1 λεμονιού
-
Για τη διακόσμηση
-
χρωματιστή ζάχαρη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
-
2
Αλείφουμε με λίγο Flora τα φορμάκια, που θα χρησιμοποιήσουμε και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. (Αν θέλουμε χρησιμοποιούμε ειδικά χαρτάκια – θήκες). Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και το αλάτι.
-
3
Ρίχνουμε το Flora με τη ζάχαρη στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε για λίγο, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
-
4
Προσθέτουμε τα ασπράδια, το ξινόγαλο, τον παπαρουνόσπορο (εάν βάλουμε) και τον χυμό λεμονιού και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, μέχρι να ομογενοποιηθούν.
-
5
Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και προσθέτουμε λίγο – λίγο το αλεύρι.
-
6
Μόλις το αλεύρι ενσωματωθεί στα υγρά υλικά, ρίχνουμε το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε για λίγο. Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 °C για 25 λεπτά περίπου.
-
7
Για το γλάσο, χτυπάμε στο μίξερ όλα μαζί τα υλικά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να πάρουμε ένα αφράτο μείγμα.
-
8
Μόλις βγάλουμε τα cupcake από τον φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και στη συνέχεια τα σκεπάζουμε με το γλάσο.
-
9
Εάν θέλουμε μεταφέρουμε το γλάσο σε σακούλες ζαχαροπλαστικής με κορνέ.
-
10
Τα πασπαλίζουμε με χρωματιστή ζάχαρη και παπαρουνόσπορο.
Σχόλια (5)