Cupcake με σοκολάτα και βουτυρόκρεμα
Τα cupcakes είναι μικρά αφράτα κεκάκια, τα οποία από πάνω έχουν βουτυρόκρεμα. Βρήκα αυτήν την συνταγή από το περιοδικό. Διακοσμήστε τα γλυκά σας.
Υλικά
-
Για τα cupcakes
-
125 γρ. βούτυρο
-
125 γρ. ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
-
1205 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
-
75 γρ. λευκή σοκολάτα σε κομμάτια (προαιρετικά)
-
Για την βουτυρόκρεμα
-
350 γρ. άχνη ζάχαρη
-
175 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-
2 κ.σ. χλιαρό νερό
-
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Για τα cupcakes, προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
-
2
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη, μέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο και να αφρατέψουν.
-
3
Προσθέστε τα αυγά, τη βανίλια και ανακατέψτε καλά.
-
4
Ρίξτε το αλεύρι στο μπολ και ενσωματώστε το στο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε τα κομματάκια λευκής σοκολάτας.
-
5
Το μείγμα θα πρέπει να έχει απαλή και ρευστή υφή. Αν είναι στεγνό, προσθέστε 1 κ.γλ. γάλα.
-
6
Μοιράζετε το μείγμα στις θήκες. Κάθε θήκη θα πρέπει να είναι γεμάτη κατά τα δύο τρίτα.
-
7
Ψήστε για 12 με 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
-
8
Αφήστε τα να κρυώσουν, πριν τα διακοσμήσετε.
-
9
Για τη βουτυρόκρεμα, ρίξτε την άχνη ζάχαρη σε μπολ και προσθέστε το βούτυρο.
-
10
Ανακατέψτε χρησιμοποιώντας μίξερ χειρός.
-
11
Προσθέστε το νερό και τη βανίλια.
-
12
Ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν απαλά και αφράτα.
-
13
Προσαρμόστε μια μεγάλη μύτη σε σχήμα αστεριού στη σακούλα του κορνέ και γεμίστε τη μέχρι τη μέση με τη βουτυρόκρεμα.
-
14
Κρατώντας σταθερά τα cupcake κάντε προσεκτικά με το κορνέ μια σπειροειδή κίνησηξεκινήστε από την εξωτερική πλευρά, μετά προς την εσωτερική και μετά προς το κέντρο και προς τα πάνω.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια