Cupcakes Amaretto
Εύκολα και πεντανόστιμα muffiνάκια για κάθε περίσταση!
Υλικά
-
250 gr βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
1 φαριν απ
-
1 1/2 κούπα ζάχαρη
-
1 κούπα γάλα
-
1 γιαούρτι
-
3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
-
3 κτ. σπ. λικέρ Amaretto
-
5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
-
ΥΛΙΚΑ για την σοκολάτα on the top!
-
250 gr κουβερτούρα τεμαχισμένη
-
250 gr κρέμα γάλακτος (30%λιπαρά)
-
Sprinkles για στόλισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Πρώτα θα φτιάξουμε το τοπινγκ! γιατί πρέπει να παγώσει. Η διαδικασία γνωστή και εύκολη. Ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν να βράσει την αποσύρουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με τον δάρτη μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη (για να μην πάρει μυρωδιές) και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει έτσι ώστε να δουλεύεται.
-
2
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ΕΝΑ - ΕΝΑ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το γάλα. Σε αυτή την φάση θα φαίνεται το μείγμα σαν να έχει "κόψει" αλλά μην τρομάξεις ε??? Θα το συνεφέρουμε παρακάτω.
-
3
Ρίχνουμε την φαρίνα λίγη λίγη, το λικέρ και τέλος το χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν θέλουμε).
-
4
Καλύπτουμε τις θήκες από το μαφινοταψάκι με καραμελόχαρτα και γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι την μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (εγώ τα ψήνω στον αέρα) για 18' περίπου.
-
5
Αφού κρυώσουν εντελώς, τα στολίζουμε με την σοκολάτα και τα springles και έτοιμα!
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια