Cupcakes Amaretto

46 μάγειρες σκοπεύουν να τη μαγειρέψουν
Maria Mas
Maria Mas @cook_8498939

Εύκολα και πεντανόστιμα muffiνάκια για κάθε περίσταση!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

30 τεμμάχια
  1. 250 gr βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  2. 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  3. 1 κούπα γάλα
  4. 3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  5. 3 κτ. σπ. λικέρ Amaretto
  6. 5-6 σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  7. ΥΛΙΚΑ για την σοκολάτα on the top!
  8. 250 gr κουβερτούρα τεμαχισμένη
  9. 250 gr κρέμα γάλακτος (30%λιπαρά)
  10. Sprinkles για στόλισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Πρώτα θα φτιάξουμε το τοπινγκ! γιατί πρέπει να παγώσει. Η διαδικασία γνωστή και εύκολη. Ρίχνουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα σε μεταλλικό μπολ. Ζεσταίνουμε την κρέμα και λίγο πριν να βράσει την αποσύρουμε από την φωτιά και την ρίχνουμε πάνω στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε με τον δάρτη μέχρι να λιώσει και να γυαλίσει. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο ή μεμβράνη (για να μην πάρει μυρωδιές) και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει έτσι ώστε να δουλεύεται.

  2. 2

    Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε τα αυγά ΕΝΑ - ΕΝΑ και συνεχίζουμε το χτύπημα. Ρίχνουμε το γιαούρτι και σιγά σιγά το γάλα. Σε αυτή την φάση θα φαίνεται το μείγμα σαν να έχει "κόψει" αλλά μην τρομάξεις ε??? Θα το συνεφέρουμε παρακάτω.

  3. 3

    Ρίχνουμε την φαρίνα λίγη λίγη, το λικέρ και τέλος το χρώμα ζαχαροπλαστικής (αν θέλουμε).

  4. 4

    Καλύπτουμε τις θήκες από το μαφινοταψάκι με καραμελόχαρτα και γεμίζουμε με το μείγμα μέχρι την μέση. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C (εγώ τα ψήνω στον αέρα) για 18' περίπου.

  5. 5

    Αφού κρυώσουν εντελώς, τα στολίζουμε με την σοκολάτα και τα springles και έτοιμα!

Αντιδράσεις

Cooksnaps

Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!

Γκρίζα χειροποίητα σχέδια από μια φωτογραφική μηχανή, ένα τηγάνι και αστέρια που αναδύονται από το τηγάνι

Από

Maria Mas
Maria Mas @cook_8498939
στις