Cupcakes καλαθάκια με αυγά

Bαθμολογία: 4.8889
       
 
9 ψήφοι
,

Περιγραφή

Ένα γλυκό δωράκι, εύκολο και γρήγορο στην κατασκευή του.
Cupcakes καλαθάκια με αυγά

Τι χρειαζόμαστε:

  • μία δόση απ'τα αγαπημένα σας cupcakes
  • βουτυρόκρεμα με κακάο
  • μικρά ζαχαρωτά σε σχήμα αυγού ή m&m's φυστίκι.
για τη βουτυρόκρεμα:
  • 150γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 450γρ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
  • 2-4 κουταλιές γάλα ή χυμό λεμονιού
  • 2 κουταλιές κακάο
Στα γρήγορα
Εποχιακά: Πασχαλινή
Φτιάχνει: 12 καλαθάκια
Κόστος:
(0 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(0 ψήφοι)
Προετοιμασία: - (0 ψήφοι)
Mαγείρεμα: - (0 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Φτιάξτε τα αγαπημένα σας cupcakes. Προτιμήστε μια συνταγή που να μη φουσκώνουν πολύ, αλλιώς θα χρειαστεί όταν ψηθούν και κρυώσουν, να κόψετε τις φουσκωμένες κορυφές τους μ'ένα μαχαιράκι. Εγώ έκανα αυτά που είναι γρήγορα και πανεύκολα.
Βήμα 2
2) Ετοιμάζουμε τη βουτυρόκρεμα χτυπώντας δυνατά στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη και προσθέτοντας μετά το κακάο και τόσες κουταλιές γάλα ώστε να πετύχουμε ένα μείγμα όχι αραιό ούτε πολύ σφιχτό για να βγαίνει ομοιόμορφα μέσα απ'το κορνέ μας.
Βήμα 3
3) Με το κορνέ, σχηματίζουμε πρώτα το χερούλι των καλαθιών.
Βήμα 4
4) Έπειτα κάνουμε 3-4 κάθετες γραμμές.
Βήμα 5
5) Στη συνέχεια "πλέκουμε" το καλάθι μας με παράλληλες οριζόντιες γραμμές από βουτυρόκρεμα.
Βήμα 6
6) Τέλος στολίζουμε με τα αυγουλάκια
Βήμα 7
7) και έτοιμα τα καλαθάκια μας!!!

Λίγα μυστικά ακόμα

Η συνταγή είναι απ'το βιβλίο decorated cupcakes (twenty to make).

Αν θέλετε, πριν φτιάξετε τα καλαθάκια, μπορείτε ν'απλώσετε μία στρώση γλάσο άχνης στα κεκάκια για να φαίνεται άσπρο από μέσα, όπως αναφέρεται και στη συνταγή. Επίσης αν θέλετε να τα φτιάξετε όχι μόνο το Πάσχα, μπορείτε αντί για αυγουλάκια να φτιάξετε λουλουδάκια από ζαχαρόπαστα και να στολίσετε τα καλαθάκια σας!

Σχετικές συνταγές

Cupcakes χιονάνθρωποι Cupcakes χιονάνθρωποι
       
       
(1)

    16 Όλα

    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 22-4-11  
    Τελεια καλαθακια!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 23-4-11  
    πολύ όμορφα τα καλαθάκια
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 4-5-11  
    υπέροχα! 5 πηρουνάκια και μόνο για την υπομονή να τα φτιάξεις!
    #
    Σχόλιο από karavour, 4-5-11  
    Ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια. Αννούλα Χοντρούλα (μα τί νικνέιμ είναι αυτό!!!) σ'ευχαριστώ, αλλά πίστεψέ με, δεν είχε καθόλου κόπο. Τουλάχιστον η διακόσμηση, μέσα σε 1 ώρα είχε τελειώσει. Όσο για τα μάφινς διάλεξα μια πανεύκολη συνταγή για να μην καθυστερησω.
    Και πάλι ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 15-9-11  
    #
    Σχόλιο από tahitian, 20-12-12  
    Πάρα πολύ ωραία!Δεν το συζητώ
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 26-4-13  
    Παρ' όλο που δεν έχω ξαναφτιάξει cupcakes, γλάσο, βουτυρόκρεμα και δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει κορνέ, νομίζω ότι σχεδόν τα κατάφερα! Εκτός ίσως από το σχήμα των cupcakes που μου χάλασε επειδή τα στρίμωξα λίγο στο ταψί. Πολύ όμορφη συνταγή!
    Τη φωτό την ανέβασα έτσι, για να φανεί η αντίθεση γλάσου - βουτυρόκρεμας, αλλά ούτε καν συγκρίνονται με αυτά των οδηγιών!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-4-13  
    Εμένα μια χαρά μου φαίνονται αν εξαιρέσεις αυτό που είπες και συ με το σχήμα. Πάρε θήκη για μάφινς να τα κάνεις εκεί για να σου βγαίνουν ομοιόμορφα. Κατα τ'άλλα μια χαρά. Σ'ευχαριστώ για τη βαθμολογία :)
    #
    Σχόλιο από elarch, 26-4-13  
    Πολύ ωραία και νόστιμα .Ηταν η δεύτερη φορά που έκανα βουτυρόκρεμα. Την πρώτη φορά δεν την είχα χτυπήσει πολύ ώρα και η υφή της δεν ήταν λεία. Αυτή την φορά την χτύπησα πολύ ώρα αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν ήταν λείο. Έτσι πρέπει να είναι? η κάνω κάτι λάθος .Ακολούθησα την συνταγή πιστά.
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 26-4-13  
    elarch, κι εμένα έτσι μου βγήκε η βουτυρόκρεμα, ψιλοκριτσανιστή, δηλαδή σαν να ένιωθα την άχνη στη δοκιμή. Να σου πω την αλήθεια, όμως, δεν αναρωτήθηκα κιόλας μήπως είναι λάθος!
    Καλά, όσο βλέπω τα δικά μου στη φωτό τόσο σκάω στα γέλια! Άμα είναι κουλοχέρης ο άνθρωπος... ;-)
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 26-4-13  
    Karavour τα καλαθάκια σου φαίνονται υπέροχα!
    Μια ερώτηση έχω όμως:μετά που θα διακοσμήσεις με την βουτυρόκρεμα θα πρέπει να τα βάλεις στο ψυγείο(λόγω βουτύρου) ή διατηρούνται και έξω;
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-4-13  
    elarch όταν λες δεν ήταν λεία στην υφή, εννοείς την αχνη που ένοιωθες όταν την έτρωγες? Γιατί αν είναι έτσι είναι φυσιολογικό. Κατα τ'άλλα, η βουτυροκρεμα βγαίνει μια χαρά, δεν έχει εξογκώματα κλπ. Αρκεί το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, και η άχνη κοσκινισμένη. Εγώ πολλές φορές την κοσκινίζω και 2 φορές, για να μην μου κριτσανίζει
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-4-13  
    ATHENS_SM αυτή την εποχή δεν χρειάζονται ψυγείο, όπως αφήνεις το κέικ εκτός ψυγείου και το βούτυρο, για 2-3 μέρες, έτσι κιαυτά. Αν μείνουν παραπάνω όμως, ή όταν σφιξουν οι ζέστες, θέλουν ψυγείο, γιατί θα λιώσει το βουτυρο :)
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 14-5-13  
    Μου έγιναν τέλεια! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη ιδέα. Χρησιμοποίησα δική μου συνταγή κέικ(με γιαούρτι και άρωμα λεμόνι) και άπλωσα επάνω γλάσο άχνης. Μου βγήκαν 20 ωραιότατα καλαθάκια!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-5-13  
    σ'ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 24-5-16  

    16 Σχόλια

    #
    Σχόλιο από Σουλτάνα, 22-4-11  
    Τελεια καλαθακια!
    #
    Σχόλιο από tsoyrekaki, 23-4-11  
    πολύ όμορφα τα καλαθάκια
    #
    Σχόλιο από Αννούλα χοντρούλα, 4-5-11  
    υπέροχα! 5 πηρουνάκια και μόνο για την υπομονή να τα φτιάξεις!
    #
    Σχόλιο από karavour, 4-5-11  
    Ευχαριστώ κορίτσια για τα καλά σας λόγια. Αννούλα Χοντρούλα (μα τί νικνέιμ είναι αυτό!!!) σ'ευχαριστώ, αλλά πίστεψέ με, δεν είχε καθόλου κόπο. Τουλάχιστον η διακόσμηση, μέσα σε 1 ώρα είχε τελειώσει. Όσο για τα μάφινς διάλεξα μια πανεύκολη συνταγή για να μην καθυστερησω.
    Και πάλι ευχαριστώ!
    #
    Σχόλιο από Soulitsa, 15-9-11  
    #
    Σχόλιο από tahitian, 20-12-12  
    Πάρα πολύ ωραία!Δεν το συζητώ
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 26-4-13  
    Παρ' όλο που δεν έχω ξαναφτιάξει cupcakes, γλάσο, βουτυρόκρεμα και δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει κορνέ, νομίζω ότι σχεδόν τα κατάφερα! Εκτός ίσως από το σχήμα των cupcakes που μου χάλασε επειδή τα στρίμωξα λίγο στο ταψί. Πολύ όμορφη συνταγή!
    Τη φωτό την ανέβασα έτσι, για να φανεί η αντίθεση γλάσου - βουτυρόκρεμας, αλλά ούτε καν συγκρίνονται με αυτά των οδηγιών!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-4-13  
    Εμένα μια χαρά μου φαίνονται αν εξαιρέσεις αυτό που είπες και συ με το σχήμα. Πάρε θήκη για μάφινς να τα κάνεις εκεί για να σου βγαίνουν ομοιόμορφα. Κατα τ'άλλα μια χαρά. Σ'ευχαριστώ για τη βαθμολογία :)
    #
    Σχόλιο από elarch, 26-4-13  
    Πολύ ωραία και νόστιμα .Ηταν η δεύτερη φορά που έκανα βουτυρόκρεμα. Την πρώτη φορά δεν την είχα χτυπήσει πολύ ώρα και η υφή της δεν ήταν λεία. Αυτή την φορά την χτύπησα πολύ ώρα αλλά και πάλι το αποτέλεσμα δεν ήταν λείο. Έτσι πρέπει να είναι? η κάνω κάτι λάθος .Ακολούθησα την συνταγή πιστά.
    #
    Σχόλιο από sirokoutala!, 26-4-13  
    elarch, κι εμένα έτσι μου βγήκε η βουτυρόκρεμα, ψιλοκριτσανιστή, δηλαδή σαν να ένιωθα την άχνη στη δοκιμή. Να σου πω την αλήθεια, όμως, δεν αναρωτήθηκα κιόλας μήπως είναι λάθος!
    Καλά, όσο βλέπω τα δικά μου στη φωτό τόσο σκάω στα γέλια! Άμα είναι κουλοχέρης ο άνθρωπος... ;-)
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 26-4-13  
    Karavour τα καλαθάκια σου φαίνονται υπέροχα!
    Μια ερώτηση έχω όμως:μετά που θα διακοσμήσεις με την βουτυρόκρεμα θα πρέπει να τα βάλεις στο ψυγείο(λόγω βουτύρου) ή διατηρούνται και έξω;
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-4-13  
    elarch όταν λες δεν ήταν λεία στην υφή, εννοείς την αχνη που ένοιωθες όταν την έτρωγες? Γιατί αν είναι έτσι είναι φυσιολογικό. Κατα τ'άλλα, η βουτυροκρεμα βγαίνει μια χαρά, δεν έχει εξογκώματα κλπ. Αρκεί το βούτυρο να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, και η άχνη κοσκινισμένη. Εγώ πολλές φορές την κοσκινίζω και 2 φορές, για να μην μου κριτσανίζει
    #
    Σχόλιο από karavour, 26-4-13  
    ATHENS_SM αυτή την εποχή δεν χρειάζονται ψυγείο, όπως αφήνεις το κέικ εκτός ψυγείου και το βούτυρο, για 2-3 μέρες, έτσι κιαυτά. Αν μείνουν παραπάνω όμως, ή όταν σφιξουν οι ζέστες, θέλουν ψυγείο, γιατί θα λιώσει το βουτυρο :)
    #
    Σχόλιο από ATHENS_SM, 14-5-13  
    Μου έγιναν τέλεια! Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την όμορφη ιδέα. Χρησιμοποίησα δική μου συνταγή κέικ(με γιαούρτι και άρωμα λεμόνι) και άπλωσα επάνω γλάσο άχνης. Μου βγήκαν 20 ωραιότατα καλαθάκια!!!
    #
    Σχόλιο από karavour, 15-5-13  
    σ'ευχαριστώ πολύ!
    #
    Σχόλιο από tahitian, 24-5-16  

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Άλλες φωτογραφίες

    Σχετικά άρθρα

    Προετοιμασία για το Πάσχα
    Καθώς οι μέρες πλησιάζουν για το Πάσχα, πρέπει να ...
    Πασχαλινά μενού για όλους!
    Πάσχα έρχεται και όλοι ανυπομονούμε να μαζευτούμε ...
    Πασχαλινά έθιμα από όλο τον κόσμο
    Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι έθιμα έχουν οι άλλοι λαοί...
    Το βάψιμο των πασχαλινών αυγών
    Η παράδοση θέλει την Μεγάλη Πέμπτη, οι νοικοκυρές ...

    Σχετικές οδηγίες

    Cupcakes πασχαλινά καλαθάκια με smarties
    Προστέθηκε από janomeritou
    5
           
           
    (4)
    Muffins κουνελάκια
    Προστέθηκε από katenick
    5
           
           
    (13)
    Μπισκοτένια καλαθάκια
    Προστέθηκε από janomeritou
    5
           
           
    (2)
    Cupcakes στιλέτο
    Προστέθηκε από tahitian
    Muffins καλαθάκια
    Προστέθηκε από katenick
    5
           
           
    (12)

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Πασχαλιάτικες δημιουργίες
    Ένα βιβλίο 39 αγαπημένων συνταγών, του/της MAGEIRISSA
    γλυκακια σλουρπ
    Ένα βιβλίο 100 αγαπημένων συνταγών, του/της KIP
    cupcakes-maffins
    Ένα βιβλίο 22 αγαπημένων συνταγών, του/της labrini58
    Πάσχα
    Ένα βιβλίο 40 αγαπημένων συνταγών, του/της elenixania
    Αγαπημένες συνταγές
    Ένα βιβλίο 178 αγαπημένων συνταγών, του/της georgia1