Cupcakes καρύδας με σοκολάτα και κονιάκ
Εύκολα κεκάκια που γίνονται πολύ γρήγορα!
Λίγα μυστικά ακόμα
Καλή επιτυχία!
Υλικά
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε την καρύδα με τα 125ml απ το κονιάκ.
-
2
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και το αλάτι σε ένα μπολ.
-
3
Ρίχνουμε το βούτυρο και το γάλα σε μια κατσαρολίτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
-
4
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να γίνουν κρέμα. Μετά προσθέτουμε εναλλάξ το βούτυρο με γάλα, το μείγμα της καρύδας και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και τα τοποθετούμε στις θήκες για ψήσιμο.
-
5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά μέχρι να γίνουν αφράτα και ελαστικά στο άγγιγμα
-
6
Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και σε μπεν μαρί, λιώνουμε την σοκολάτα με το κονιάκ, τις 3 κουταλιές το γάλα και αλείφουμε το γλάσσο στα κεκάκια. Πασπαλίζουμε τέλος με καρύδα!!
Σχόλια (7)