Cupcakes με buttercream μερέντας
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για τα πιο νόστημα cupcakes που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους και θα εξαφανιστούν στο λεπτο. Γιατί, σε ποιόν δεν αρέσει η μερέντα;;;
Λίγα μυστικά ακόμα
Οι ποσότητες στην buttercream μερέντας μπορούν να είναι και οι μισές απλά η ποσότητα δε θα είναι αρκετή για να δημιουργήσετε ένα ψηλό "βουναλάκι" πάνω στο cupcake.Και για το foodstyle, αν θέλετε να τα πάτε κάπου δώρο μπορείτε να διαλέξετε μια λεπτή κορδελίτσα σε χρώμα που να ταιριάζει και να τη δέσετε γύρω απο κάθε χαρτάκι κάνοντας φιόγκο, θα κλέψετε τις εντυπώσεις!!!
Υλικά
-
Για τα cupcakes
-
120 γρ αλέυρι που φουσκώνει μόνο του
-
120 γρ βούτυρο
-
120 γρ ζάχαρη
-
2 αυγά
-
1 βανίλια
-
1/2 κ.γλ. baking powder
-
Για την buttercream μερέντας
-
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
-
6 κ.σ. μερέντα
-
4 κ.σ. φρέσκο γάλα
-
4 φλ. τσαγιού άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
-
100-150 γρ φουντούκια για τη γαρνιτούρα
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
-
2
Προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε καλα.
-
3
Τέλος προσθέτουμε το αλέυρι, τη βανίλια και το baking powder και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο μίγμα.
-
4
Σε φόρμα για cupcakes τοποθετούμε χαρτάκια ψησίματος και τα γεμίζουμε ώς τη μέση με το μίγμα μας.
-
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
-
6
Για την buttercream χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μερέντα και έπειτα προσθέτουμε ένα-ένα τα φλιτζάνια της άχνης και τις κουταλιές με το γάλα εναλλάξ ένω παράλληλα χτυπάμε καλά το μίγμα με το μίξερ. Είναι λίγο ζόρικο αλλά να επιμείνετε και αν χρειαστεί χρησιμοποιήστε σπάτουλα για το ανακάτεμα.
-
7
Βάζουμε το μίγμα της μερέντας στο ψυγείο για 5 λεπτά να σταθεί.
-
8
Στολίζουμε τα cupcakes με την buttercream με ένα κορνέ, πασπαλίζουμε με τριμμένο φουντούκι και στολίζουμε την κορυφή με ένα ολόκληρο φουντούκι.
Αντιδράσεις
Cooksnaps
Έφτιαξες αυτή τη συνταγή; Μοιράσου μια φωτογραφία του πιάτου σου!
Σχόλια (17)