Δήμητρα
Δήμητρα @lilac_aurora
Καλαμάτα

Λαχταριστά κεκάκια με επικάλυψη buttercream φράουλας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αν δεν σας αρέσει η γεύση μέσα στην κρέμα, μπορείτε να την αφήσετε ως έχει, απλά με τη γεύση βανίλιας. Αν σας αρέσει από την άλλη μεριά, μπορείτε να δοκιμάσατε με βατόμουρο πχ. Επίσης τα κεκάκια μπορείτε να τα κάνετε σοκολατένια, προσθέτοντας λίγη υγρή σοκολάτα που λιώσατε σε μπεν μαρι, πράγμα που ταιριάζει με την γεύση φράουλας της κρέμας.

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

20 Minutes
12 κεκάκια
  1. Για τα κεκάκια
  2. 113 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  3. 130 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  4. 1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή (αν δεν βρείτε μπορείτε να βάλετε σκόνη,1 βανίλια)
  5. 195 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
  6. 1 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  7. 1/4 κ.γ αλάτι
  8. 60 ml γάλα
  9. Για την κρέμα
  10. 230 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  11. 113 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  12. 1 κ.γ βανίλια σε υγρή μορφή
  13. 2 κ.σ γάλα
  14. χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
  15. μαρμελάδα φράουλα χωρίς κομματάκια, σε μορφή ζελέ

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 177 βαθμούς κελσίου. Βάζουμε σε ένα ταψάκι για κεκάκια 12 χαρτάκια μέσα στα οποία θα ρίξουμε το μίγμα. Είναι ακριβώς για 12 cupcakes.

  2. 2

    Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια βάζουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά κάθε φορά. Στο τέλος προσθέτουμε και την βανίλια.

  3. 3

    Σε ένα ξεχωριστό μπολάκι ανακατεύουμε το αλεύρι, αφού το κοσκινίσουμε, με το μπείκιν πάουντερ και το αλάτι.

  4. 4

    Στο μίγμα μας τώρα ρίχνουμε εναλλάξ το μίγμα με το αλεύρι-μπέικιν-αλάτι και το γάλα. Χτυπώντας καλά κάθε φορά. Δηλαδή ρίχνουμε αλεύρι, γάλα, αλεύρι, γάλα, αλεύρι.

  5. 5

    Το μίγμα είναι έτοιμο. Γεμίζουμε τα φορμάκια μας ομοιόμορφα και τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο, ψήνοντας τα στους 177 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου ή για όσο χρειαστεί ώστε να μην είναι υγρά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

  6. 6

    Για την κρέμα μας, xτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τη βανίλια μας. Χτυπάμε καλά και σταδιακά αρχίζουμε να ρίχνουμε την ζάχαρη άχνη, λίγο λίγο, χτυπώντας καλά κάθε φορά. Ρίχνουμε τέλος το γάλα και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι η κρέμα μας να είναι λευκή και αφράτη.

  7. 7

    Από εκεί και κάτω ρίχνουμε περίπου 2 με 2 1/2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα ή όσο έντονη εσείς προτιμάτε την γεύση φράουλας στην κρέμα. Δοκιμάζετε λίγο προσθέτοντας ανάλογα.Όμως επειδή προσθέτει και αυτή ζάχαρη, αν βάλετε αρκετή μαρμελάδα αφαιρέστε λίγο από τη ζάχαρη που θα βάλετε στην κρέμα ώστε να μην γίνει υπερβολικά γλυκιά.

  8. 8

    Επίσης αν θέλετε προσθέστε χρώματα ζαχαροπλαστικής. Γενικά η μαρμελάδα δίνει ένα απαλό ροζ χρώμα. Κάντε το πιο έντονο με λίγο κόκκινο, που ταιριάζει στην φράουλα ή πειραματιστείτε με ένα μπλε και κόκκινο ώστε να γίνει μωβ. Απλά βάλτε όση φαντασία θέλετε σε αυτό το στάδιο! Η διακόσμηση μπορεί να γίνει με κορνέ αν διαθέτετε.

Αντιδράσεις

Από

Δήμητρα
Δήμητρα @lilac_aurora
στις
Καλαμάτα

Περισσότερες συνταγές του συγγραφέα