Cupcakes μπανάνα με γλάσο σοκολάτα
Πολύ γευστικά κεκάκια με μπανάνα, σταγόνες σοκολάτας, καδυρόψυχα και γλάσο σοκολάτα.. yummy!!
Υλικά
-
Για τα cupcakes
-
1 1/4 φλ.τσαγιού σπορέλαιο
-
3/4 φλ.τσαγιού ζάχαρη
-
2 αβγά
-
2 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ
-
3 κ.τ.γ baking powder
-
1/2 φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο
-
1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
-
1 κ.τ.γ σόδα μαγειρική
-
4 ώριμες μπανάνες
-
1 βανίλια
-
1 φλ.τσαγιού καρυδόψυχα τριμμένη
-
1 πρέζα αλάτι
-
1/2 φλ.τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
-
Για το γλάσο
-
1/4 φλ.τσαγιού (ίσως και λίγο παραπάνω) βούτυρο λιωμένο
-
1/2 φλ.τσαγιού κακάο σκόνη
-
1/3 φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο
-
1 κ.τ.γ βανίλια
-
3 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ.
-
2
Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ χειρός το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για 3-4 λεπτά.
-
3
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.
-
4
Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα.
-
5
Προσθέτουμε στο μίξερ σιγά σιγά τα αβγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.
-
6
Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες.
-
7
Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε την καρυδόψυχα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
-
8
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για τα cupcakes, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180οC για 20-25'.
-
9
Αφού τα αφήσουμε για 15 περίπου λεπτά τα ξεφορμάρουμε και ξεκινάμε να φτιάχνουμε το γλάσο.
-
10
Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και με ένα κορνέ γαρνίρουμε τα κεκάκια μας.
Σχόλια (6)