TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
Παρίσι, Γαλλία

Πολύ γευστικά κεκάκια με μπανάνα, σταγόνες σοκολάτας, καδυρόψυχα και γλάσο σοκολάτα.. yummy!!

Δες περισσότερα
Διόρθωση συνταγής

Υλικά

28 Minutes
18 cupcakes
  1. Για τα cupcakes
  2. 1 1/4 φλ.τσαγιού σπορέλαιο
  3. 3/4 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  4. 2 1/2 φλ.τσαγιού αλεύρι Γ.Ο.Χ
  5. 3 κ.τ.γ baking powder
  6. 1/2 φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο
  7. 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
  8. 1 κ.τ.γ σόδα μαγειρική
  9. 4 ώριμες μπανάνες
  10. 1 βανίλια
  11. 1 φλ.τσαγιού καρυδόψυχα τριμμένη
  12. 1 πρέζα αλάτι
  13. 1/2 φλ.τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
  14. Για το γλάσο
  15. 1/4 φλ.τσαγιού (ίσως και λίγο παραπάνω) βούτυρο λιωμένο
  16. 1/2 φλ.τσαγιού κακάο σκόνη
  17. 1/3 φλ.τσαγιού γάλα φρέσκο
  18. 1 κ.τ.γ βανίλια
  19. 3 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη άχνη

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1

    Καθαρίζουμε και πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μπλέντερ.

  2. 2

    Έπειτα χτυπάμε στο μίξερ χειρός το σπορέλαιο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη για 3-4 λεπτά.

  3. 3

    Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το baking powder.

  4. 4

    Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα.

  5. 5

    Προσθέτουμε στο μίξερ σιγά σιγά τα αβγά, το γιαούρτι, τη βανίλια και το αλάτι.

  6. 6

    Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι, το γάλα και τις πολτοποιημένες μπανάνες.

  7. 7

    Μόλις ομογενοποιηθούν προσθέτουμε την καρυδόψυχα και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.

  8. 8

    Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τα φορμάκια για τα cupcakes, τοποθετούμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε στους 180οC για 20-25'.

  9. 9

    Αφού τα αφήσουμε για 15 περίπου λεπτά τα ξεφορμάρουμε και ξεκινάμε να φτιάχνουμε το γλάσο.

  10. 10

    Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και με ένα κορνέ γαρνίρουμε τα κεκάκια μας.

Αντιδράσεις

Σχόλια (6)

july88
july88 @cook_8468542
Ωχχ θα με βάζεις να φτιάξω πάλι cupcakes (πλάκα κάνω) Φαίνονται τέλεια. Θα τα φτιάξω και θα επανέλθω. Α το κακάο είναι άγλυκο?

Από

TheFoodlover
TheFoodlover @thefoodlover
στις
Παρίσι, Γαλλία