Dairy-free σπιτική πραλίνα φουντουκιού
Μια σπιτική σοκόπαστα φουντουκιού, νηστίσιμη και για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά. #μένουμεσπίτι
Λίγα μυστικά ακόμα
Η γεύση θυμίζει περισσότερο ferrero rocher παρά μερέντα. Όχι ότι αυτό είναι κακό, αλλά για να μην έχετε άλλες προσδοκίες.Αν σκεφτείτε ότι τα φουντούκια από μόνα τους είναι πανάκριβα και κάνουν περίπου 5 ευρώ, δεν πρόκειται για οικονομική εναλλακτική. Ξέρετε όμως τι τρώτε, ειδικά αν έχετε θέματα με αλλεργίες.Την συνταγή την πήρα από το greekmasa.
Υλικά
-
2 φλ. φουντούκια (περίπου 200 γρ.)
-
1 φλ. ζάχαρη άχνη
-
1/4 φλ. κακάο
-
μερικές κουταλιές σπορέλαιο
-
1 βανίλια
Οδηγίες μαγειρέματος
-
1
Αν βρείτε αποφλοιωμένα φουντούκια, καλώς. Αν όχι, το βάζετε στο γκριλ για 10 λεπτά. Μετά τα τοποθετείτε σε μια πετσέτα και τα τρίβετε με το χέρι ώστε να φύγει η φλούδα τους.
-
2
Βάζετε τα φουντούκια με λίγο λάδι στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να βγάλουν το δικό τους λάδι και να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός. Θέλει τον χρόνο του, περίπου 10΄χτύπημα. Μην το κάνετε συνεχόμενα, θα σας κάψουν το μούλτι!
-
3
Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε για λίγο ακόμα, μέχρι να πάρει την μορφή που θέλετε.
-
4
Αποθηκεύετε σε βαζάκι, εντός ή εκτός ψυγείου.
Σχόλια