Dairy-free σπιτική πραλίνα φουντουκιού

,

Περιγραφή

Μια σπιτική σοκόπαστα φουντουκιού, νηστίσιμη και για όσους δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά.

Dairy-free σπιτική πραλίνα φουντουκιού

Τι χρειαζόμαστε:

  • 2 φλ. φουντούκια (περίπου 200 γρ.)
  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. κακάο
  • μερικές κουταλιές σπορέλαιο
  • 1 βανίλια
Στα γρήγορα
Κατηγορία: Αλείμματα
Διατροφή: Vegan , Χορτοφαγική
Δυσκολία: Εύκολο
Φτιάχνει: 1 βαζάκι των 250 γρ.
Κόστος:
(1 ψήφοι)
Βαθμός δυσκολίας:
(1 ψήφοι)
Προετοιμασία: 15' (1 ψήφοι)
Mαγείρεμα: 0' (1 ψήφοι)

Πώς το κάνουμε:

  1. Αν βρείτε αποφλοιωμένα φουντούκια, καλώς. Αν όχι, το βάζετε στο γκριλ για 10 λεπτά. Μετά τα τοποθετείτε σε μια πετσέτα και τα τρίβετε με το χέρι ώστε να φύγει η φλούδα τους.
  2. Βάζετε τα φουντούκια με λίγο λάδι στο μούλτι και τα χτυπάτε μέχρι να βγάλουν το δικό τους λάδι και να γίνουν ένας παχύρρευστος χυλός. Θέλει τον χρόνο του, περίπου 10΄χτύπημα. Μην το κάνετε συνεχόμενα, θα σας κάψουν το μούλτι!
  3. Ρίχνετε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάτε για λίγο ακόμα, μέχρι να πάρει την μορφή που θέλετε.
  4. Αποθηκεύετε σε βαζάκι, εντός ή εκτός ψυγείου.

Λίγα μυστικά ακόμα

Η γεύση θυμίζει περισσότερο ferrero rocher παρά μερέντα. Όχι ότι αυτό είναι κακό, αλλά για να μην έχετε άλλες προσδοκίες.

Αν σκεφτείτε ότι τα φουντούκια από μόνα τους είναι πανάκριβα και κάνουν περίπου 5 ευρώ, δεν πρόκειται για οικονομική εναλλακτική. Ξέρετε όμως τι τρώτε, ειδικά αν έχετε θέματα με αλλεργίες.

Την συνταγή την πήρα από το greekmasa.

Σχετικές συνταγές

Μερέντα Μερέντα
       
       
(507)
Μερέντα 2 Μερέντα 2
       
       
(2)
Νηστίσιμη μερέντα Νηστίσιμη μερέντα
       
       
(11)

    0 Όλα

    0 Σχόλια

    0 Ερωτήσεις

    0 Παραλλαγές

    Σχετικά άρθρα

    Χορτοφαγία
    Χορτοφαγία είναι η πρακτική της μη κατανάλωσης ...
    Σοκολατένια μυστικά
    Υπάρχει άλλο υλικό που να είναι τόσο θεσπέσιο; ...
    Το καστανό ρύζι στη νηστεία
    Το ρύζι βρίσκεται μέσα στο εβδομαδιαίο μας μενού κ...
    Τα πάντα για την σοκολάτα
    Η σοκολάτα είναι σίγουρα από τους μεγαλύτερους ...
    Ξηροί καρποί... μια σημαντική θρεπτική τροφή
    Τους χρησιμοποιούμε σε φαγητά, γλυκά και σε αρτ...

    Τη συνταγή προτείνουν:

    Διατροφή
    Ένα βιβλίο 24 αγαπημένων συνταγών, του/της Ζου Ειρηνη